EUROCUP

Στο Eurocup η Ρέτζιο Εμίλια

Στο Eurocup η Ρέτζιο Εμίλια

Η Ρέτζιο Εμίλια (7η στη βαθμολογία της Ιταλίας, μετά την 26η αγωνιστική) κατέκτησε το Eurochallenge, στο Paladozza της Μπολόνια και κέρδισε μια θέση στο Eurocup της σεζόν 2014-15.

Η Ρέτζιο Εμίλια πέρασε κατ' αρχάς το εμπόδιο της Γκαζιαντέπ, του Γιούρι Ζντοβτς (66-55 στον ημιτελικό) και τη βραδιά που τελείωνε με απονομή τίτλου, βρήκε απέναντι της την Τρίουμφ (νίκησε στον ημιτελικό την ουγγρική Ζολνόκι 59-61).

Αφού πρώτα το προβάδισμα άλλαξε πέντε φορές χέρια, ο Αντρέα Τσινκιαρίνι (αναδείχθηκε MVP) διαμόρφωσε το 16-14 στα 2.02 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, οι φίλοι του κατάφεραν να "χτίσουν" ένα +7 (23-16) και δεν ξανακοίταξαν πίσω, επικρατώντας 79-65.

Ο Τζέιμς Ουάιτ ήταν ο πρώτος σκόρερ (17π.), ο Ριμάντας Καουκένας πρόσθεσε 15, ενώ διψήφιος τελείωσε και ο Τρόι Μπελ (14π.). Για τους Ρώσους, ο Γκούρντον Χίγκινς τελείωσε με 21π. και ο Μίλοβαν Ράκοβιτς με 20.

Τη διαφορά έκαναν οι πόντοι από τον αιφνιδιασμό, τρόπος που τιμώρησαν οι Ιταλοί και τα 12 λάθη των αντιπάλων τους. Αυτός είναι ο πρώτος τίτλος, στην ιστορία της Ρέτζιο Εμίλια. Το +14 είναι η δεύτερη μεγαλύτερη διαφορά, σε τελικό του Eurochallenge μετά το 88-63 της Μπανταλόνα (του Ρούντι Φερνάντεθ) επί της Χίμκι το 2006.

"Ειλικρινά θα πω ότι μετά τα όσα πέρασα τέσσερις μήνες με αυτά τα παιδιά, θα πήγαινα και στον πόλεμο μαζί τους" δήλωσε ο Καουκένας, με τον Βασίλι Καράσεφ (κόουτς της Τρίουμφ) να λέει ότι "οι νεαροί σε ηλικία παίκτες μας, δεν κατάφεραν να διαχειριστούν το άγχος".

Στο μικρό τελικό, η Γκαζιαντέπ επιβλήθηκε 87-75 της Ζολνόκι, στην παράταση (οι Τούρκοι μπήκαν στην εξτρά περίοδο, με τρία σερί τρίποντα).

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ