EUROCUP

Rising Star o Πορζίνγκις

Rising Star o Πορζίνγκις

Μπορεί η Σεβίλλη να μην κατάφερε να βρεθεί στους τελικούς του Eurocup, αλλά ένας δικός της παίκτης αναδείχθηκε "rising star" της διοργάνωσης. Ποιος είναι ο Κρίσταπς Πορζίνγκις.

Δεν έχει κλείσει καλά καλά τα 20 κι ο Κρίσταπς Πορζίνγκις συνεχίζει να απασχολεί τους αναλυτές ανά τον κόσμο. Αρχικά γιατί βρίσκεται μεταξύ των "εκλεκτών" που αναμένεται να επιλεγούν στην πρώτη δεκάδα του draft του ΝΒΑ και εν συνεχεία γιατί δεν αποκλείεται να τον παρακολουθήσει από κοντά στο εγγύς μέλλον ο Σταν Βαν Γκάντι .

Ο Λετονός σέντερ (ύψους 2μ12) αναδείχθηκε λοιπόν "rising star" του Eurocup, ή αν προτιμάτε το ανερχόμενο ταλέντο της διοργάνωσης. Αν και μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο (έως απίθανο) να τον δούμε για πολύ καιρό ακόμη στα μέρη μας, αφού οι Σειρήνες του ΝΒΑ αυξάνονται και ηχούν δυνατά στα αυτιά του.

Στη δεύτερη χρονιά του στη διοργάνωση με τα χρώματα της Σεβίλλης (σ.σ.: είχε προηγηθεί η σεζόν 2012-'13), είχε 11.6 πόντους και 4.1 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, σουτάροντας με 59.6% στα δίποντα και 45.9% στα τρίποντα. Μαζί είχε 70.7% στις βολές και 1.2 τάπες κατά μέσο όρο, δικαιολογώντας όλο τον θόρυβο που υπάρχει γύρω από το όνομά του.

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ