EUROCUP

"Προπονητής της χρονιάς" ο Ρενέσες

"Προπονητής της χρονιάς" ο Ρενέσες

Όπως οδεύει προς το τέλος της η αγωνιστική περίοδος του Eurocup, η Euroleague Basketball ανακοίνωσε πως "κόουτς της σεζόν" αναδείχθηκε ο Αϊτο Ρενέσες!

Στην Ελλάδα δεν χαίρει μεγάλης εκτίμησης -αλλά και ποιος χαίρει; Εν πάση περιπτώσει, ο Αϊτο Ρενέσες κατάφερε να φτάσει την Γκραν Κανάρια στους τελικούς του Eurocup, στην πρώτη του χρονιά στον πάγκο της συγκεκριμένης ομάδας, με ρεκόρ 21-1. Και για αυτό κέρδισε το βραβείο του "κόουτς της χρονιάς".

Μόνο μια ομάδα έχει καταφέρει να φτάσει στον τίτλο, με μόνο μια απώλεια στη διαδρομή: ήταν η Μπανταλόνα της σεζόν 2007-08. Τι έχει κάνει ωστόσο, φέτος η Γκραν Κανάρια που την έχουν αναδείξει σε "ευχάριστη έκπληξη" της διοργάνωσης;

Είχε την τέταρτη καλύτερη επίθεση (83.2π. ανά αγώνα), ήταν η δεύτερη καλύτερη ομάδα, βάσει ranking (99.7) και "άνοιξε" την αγωνιστική περίοδο με 12 διαδοχικές νίκες που της έδωσαν την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου -ως αήττητης.

Μετά την εκτός έδρας ήττα (στην Μπαντίρμα) από την Μπάνβιτ, επέστρεψε στις επιτυχίες και τις έκανε 9 σερί, συμπεριλαμβανομένης της "σκούπας" στην Τσεντεβίτα, στην Καρσίγιακα και την Ούνικς, από τους Last32 έως τον τελικό.

Τώρα, ο Ρενέσες έχει τη δυνατότητα να πάρει και το Eurocup για πρώτη φορά στην καριέρα του, αν περάσει και το εμπόδιο της Χίμκι.

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ