EUROCUP

Οι ομάδες του Εurocup 2014-2015

Οι ομάδες του Εurocup 2014-2015

H Euroleague έδωσε στην δημοσιότητα την λίστα με τα 29 ονόματα ομάδων που θα αγωνιστούν στο Eurocup της ερχόμενης σεζόν. Άλλες 7 ομάδες θα προστεθούν μετά το τέλος της προκριματικής φάσης της Ευρωλίγκα.

Η Εuroleague ανακοίνωσε την λίστα των συμμετεχόντων στο Eurocup 2014-2015 και σε αυτή συμπεριλαμβάνονται 29 ονόματα ομάδων, που μαζί με τις 7 ομάδες που θα προκύψουν από το τέλος των προκριματικών γύρων της Ευρωλίγκα, θα ριχτούν στην μάχη για την κατ'ακτηση του τροπαίου.

Από 19 διαφορετικές χώρες προέρχονται οι συμμετέχουσες ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να αποτελεί το μόνο ελληνικό αντιπρόσωπο στη διοργάνωση.Ανάμεσα στους συλλόγους που θα πάρουν μέρος βρίσκουμε πρώην πρωταθλητές του Ευrocup όπως η Λιέτουβος(2005,2009) και η Χίμκι(2012) αλά και πρώην φιναλίστ όπως η Καχασόλ(2011).

Οι ομάδες θα διαμορφώσουν ομίλους δύο γεωγραφικών κατηγοριών , οι οποίες θα χωριστούν σε 6 γκρουπ 6 ομάδων που θα δώσουν 10 αγώνες η καθεμία.Οι τέσσερις καλύτερες ομάδες κάθε γκρουπ θα συναντήσουν στην φάση των 32 τις οκτώ ομάδες που δεν κατάφεραν να προκριθούν στους 16 της Ευρωλίγκα. Στη συνέχεια θα χωριστούν σε οκτώ γκρουπ των τεσσάρων ομάδων και στην συνέχεια οι προημητελικοί, οι ημιτελικοί και οι τελικοί θα αποτελούνται από μία σειρά δύο παιχνιδιών εντός και εκτός έδρας μέχρι την ανάδειξη του τελικού νικητή της διοργάνωσης που θα εξασφαλίσει την συμμετοχή του στη Ευρωλίγκα 2015-2016.

Αναλυτικά οι 29 ομάδες: Άρτλααντ (Γερμανία), Μπάνβιτ(Τουρκία), Μπέλγκακομ Σαρελρουά (Βέλγιο), Μπεσίκτας (Τουρκία), Μπίσονς (Φιλανδία), Μπάμπεργκ(Γερμανία), Μπουντουσνοστ (Μοντενέγρο), Σαραγόσα (Ισπανία), Καχασόλ (Ισπανία), Ασεσοφτ(Ρουμανία),'Ολντερμπεργκ(Γερμανία), Ρέτζιο Εμίλια (Ιταλία), Γκραν Κανάρια (Ισπανία), Ντιζόν(Γαλλία), Χίμκι (Ρωσία), Βόλβογκαρντ (Ρωσία), Λιέτουβος (Λιθουανία), Λοκομότιβ (Ρωσία), Καντού (Ιταλία), ΠΑΟΚ (Ελλάδα), Παρί (Γαλλία), Παρτίζαν (Σερβία), Πινάρ (Τουρκία), Νανσί (Γαλλία), Βόννη (Γερμανία), Τρίουμφ (Ρωσία), Ολίμπια Λουμπλιάνα (Σλοβενία), Βεντσπιλς (Λετονία), Βίρτους (Ιταλία).

Οι 7 ομάδες που θα συμπληρώσουν την προηγούμενη λίστα θα προκύψουν από τις: Λυόν (Γαλλία), Νίμπουρκ(Τσεχία), Χαποέλ(Ισραήλ), Λέβσκι(Βουλγαρία), Στέλμετ Ζιελόνα Γκόρα (Πολωνία), Στρασμπούργκ(Γαλλία), 'Οστεντ(Βέλγιο) και Ούνιξ Καζάν(Ρωσία).

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ