EUROCUP

Γκάντλοκ: "Γιατί είπα "όχι" στην Μπαρτσελόνα"

Γκάντλοκ: "Γιατί είπα "όχι" στην Μπαρτσελόνα"

Ο Άντριου Γκάντλοκ (όπως είναι το όνομα του, κατά του ιδίου το ρηθέν –και όχι Γκούντελοκ) θα μπορούσε να είναι στο ΝΒΑ. Θα μπορούσε να είναι και στην Μπαρτσελόνα. Προτίμησε όμως, την Ούνιξ Καζάν, για δυο λόγους.

Η Ούνιξ Καζάν διατήρησε το αήττητο της (σε VTB United League και Eurocup), μετά τη νίκη επί της Λιέτουβος Ρίτας, στο Βίλνιους, την Κυριακή και ο Αντριου Γκάντλοκ (όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος ότι προφέρεται το όνομα του) ήταν και πάλι ο ηγέτης των Ρώσων, φτάνοντας τους 28 πόντους, με όλους τους πιθανούς τρόπους.

Όπως εξήγησε ο ίδιος "ξέρω ποιος είμαι και τι μπορώ να κάνω. Δεν είμαι όμως, υπερφίαλος. Ούτε εγωιστής. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η ομάδα μου. Όχι οι αριθμοί μου", ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του στην sport-express.ru.

Πέρυσι την άνοιξη, ήταν στις ΗΠΑ. Για την ακρίβεια, στο Λος Αντζελες, όπου έπαιζε για τους Λέικερς, οι οποίοι τον διάλεξαν στο β’ γύρο του ντραφτ, το 2011 –είχε και τρεις εμπειρίες από τα πλέι οφ, δυο στην starting five, στη θέση του τραυματία Κόμπι Μπράιαντ. Οι «Λιμνάνθρωποι» δεν τον κράτησαν, πήγε λίγο στο NBDL, πριν γυρίσει στους Λέικερς για το τελευταίο τους παιχνίδι στη ρέγκιουλαρ σίζον και άλλα έξι στα πλέι οφ.

Το καλοκαίρι πήγε στα σάμερ λιγκ, με το Σικάγο και έκανε μια χαρά δουλειά. Εγγυημένο συμβόλαιο όμως, δεν βρήκε. Και δεν ήθελε να περιμένει. " Για αυτό και έδωσα στον εκπρόσωπο μου την εντολή να βρει προσφορές από την Ευρώπη. Προέκυψαν πολλές. Για παράδειγμα, είχα μια από την Μπαρτσελόνα, που ήξερα ότι είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση της Εuroleague. Παρ’ όλα αυτά, διάλεξα την Ούνιξ, για δυο λόγους: κατ’ αρχάς, «χτίζουμε» μια ομάδα εδώ που την ερχόμενη σεζόν θα παίζει στη Euroleague. Δεύτερον, στο Καζάν θα «βγάλω» τα διπλάσια από αυτά που μου έδιναν στο ΝΒΑ".

Για την ιστορία, τη σεζόν 2011-12 πήρε 500.000 δολ., ενώ στο NBDL " ντρέπομαι που θα το πω, αλλά πήρα 20.000 δολ. Δεν με πιστεύετε; Ακούστε. Το θέμα είναι ότι όταν οι Λέικερς αποφάσισαν να μη με ανανεώσουν, εγώ έπρεπε να αποπληρώσω ένα δάνειο που είχα πάρει, γιατί η ζωή στο Λος Αντζελες είναι ακριβή. Γενικά, δεν έχω ως προτεραιότητα τα χρήματα. Δεν είμαι της αρπαχτής. Είχα όμως, πρόβλημα".

"Ευρωλίγκα με την Ούνιξ"

Το ΝΒΑ τελείωσε για εκείνον ή θέλει να επιστρέψει; " Αυτό που με ενδιαφέρει τώρα είναι να πάρω το Eurocup, με την Ούνιξ, ώστε να προκριθούμε στην Εuroleague, γιατί με την ΤΣΣΚΑ στη VTB United League δεν είναι εύκολο να πάρουμε εκεί τον τίτλο. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα έχει ενδιαφέρον και θα κάνω ό,τι μπορώ για αυτό".

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ