EUROCUP

Άρης - Βιλερμπάν 77-60

Άρης - Βιλερμπάν 77-60

Την πρώτη του νίκη στο LAST-16 πέτυχε ο Άρης απέναντι στη Βιλερμπάν (77-60) και διατήρησε τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο Άρης μετά από διαδοχικές ήττες σε Ελλάδα και Ευρώπη επέστρεψε στις νίκες, καθώς επικράτησε της Βιλερμπάν στο Αλεξάνδρειο με 77-60.

Οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή με αυτόν τον τρόπο πήραν το πρώτο τους θετικό αποτέλεσμα στο LAST-16 του Eurocup.

Από τον Άρη, ο Νταν Μαυραειδής ήταν ο κορυφαίος, καθώς πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, ενώ ο Ρόναλντ Ντέιβις πέτυχε 19 πόντους. Για τους Γάλλους ο Τιλί είχε 17 πόντους. Να προσθέσουμε ότι ο Άρης αγωνίστηκε χωρίς του Ταπούτο, Τσαλδάρη.

Ο αγώνας:

Ο Άρης κατάφερε να επιβάλει το παιχνίδι του από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τη Βιλερμπάν. Από τους παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή ο Ντέιβις βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση κι έπειτα από δύο δικές του εύστοχες βολές οι γηπεδούχοι θα ξεφύγουν με 15-11 στο 8', πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση.

Τα πράγματα δεν θα αλλάξουν στη συνέχεια και με τον Ντέιβις να είναι σε εξαιρετική κατάσταση ο Άρης θα καταφέρει να αυξήσει την διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων. Με αυτόν τον τρόπο το πρώτο δεκάλεπτο θα ολοκληρωθεί με προβάδισμα οκτώ πόντων για τους γηπεδούχους (22-14), ύστερα από δύο εύστοχες βολές του Τσαϊρέλη.

Στην δεύτερη περίοδο, όμως οι Γάλλοι θα ανεβάσουν κατακόρυφα την απόδοση τους. Έτσι, έπειτα από αντεπίθεση διαρκείας θα καταφέρουν να περάσουν μπροστά στο σκορ με 31-32, έπειτα από καλάθι του Γκος, ο οποίος οδηγούσε την ομάδα του στο σκοράρισμα.

Παρόλα αυτά, ο Άρης θα αντιδράσει και θα κλείσει το ημίχρονο με προβάδισμα ενός πόντους 35-34, χάρη σε καλάθι του Γιώργου Μπόγρη.

Διατήρησε το προβάδισμα ο Άρης

Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου, ο Άρης πάτησε ξανά... γκάζι και κατάφερε να αυξήσει την διαφορά από την Βιλερμπάν, η οποία μπήκε στο ματς νωχελικά, όπως και στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Από αυτό επωφελήθηκε ο Άρης που αποσπάστηκε με 47-38, έπειτα από καλάθι του Ντέιβις.

Οι Γάλλοι, πάντως θα πιέσουν και θα προσπαθήσουν να πλησιάσουν τον Άρη, με τους παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή να κλείνουν την τρίτη περίοδο με προβάδισμα οκτώ πόντων (56-48), σε ένα παιχνίδι όπου και οι δύο ομάδες ήθελαν το θετικό αποτέλεσμα.

Ο Άρης θα συνεχίσει να "τρέχει" και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νταν Μαυραειδή θα καταφέρει να ανοίξει σιγά - σιγά την ψαλίδα με 2/2 βολές του Μαυραειδή στο 36', αφού ξέφυγε με 69-56 της Βιλερμπάν, η οποία δεν μπορούσε να πλησιάσει το καλάθι των γηπεδούχων.

Έτσι, ο Άρης θα καταφέρει να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα με 77-60, σημειώνοντας την πρώτη του νίκη στο LAST-16 του Eurocup και διατήρησε τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Τα δεκάλεπτα: 22-14, 35-34, 56-48, 77-60.

Άρης (Αλεξανδρής): Μαυραειδής 18(2), Κερούς 9(2), Τσαϊρέλης 4, Ντέιβις 19(1), Κρούσιτς, Μποχωρίδης 3(1), Μπόγρης 7, Μάλντροου 6, Βεργίνης 11(2), Δήμας.

Βιλερμπάν (Βινσέντ): Λακόμπ 7, Βέστερμαν, Σαρλς 1, Φοφανά 2, Τζάκσον 4(1), Τόμπσον 10, Τιλί 17, Γκος 10(2), Άρμστρονγκ 9.

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ