EUROBASKET

Βαλαντσιούνας: "Η Ελλάδα είναι πολύ δυνατή"

Βαλαντσιούνας: "Η Ελλάδα είναι πολύ δυνατή"
INTIME SPORTS

Ο Γιόνας Βαλαντσιούνας μίλησε στο Sport24.gr για την αναμέτρηση της Τετάρτης (28/8) με την Ελλάδα, τις προσδοκίες που δημιουργεί η Λιθουανία καθώς και το μεγάλο στόχο που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ

Μετά το τέλος του αγώνα της Λιθουανίας με την Ιταλία, παρέμεινε για αρκετή ώρα στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, μαζί με τον Λίνας Κλέιζα που δεν είχε όρεξη για πολλές κουβέντες.

Ο λόγος για τον νεαρό Γιόνας Βαλαντσιούνας ο οποίος δεν αρνήθηκε να μιλήσει στο Sport24.gr για το μεγάλο στόχο της Λιθουανίας στο Ευρωμπάσκετ που ξεκινάει σε μία εβδομάδα.

Τον ρωτήσαμε αν οι Λιθουανοί είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στην κορυφή της Ευρώπης, εκμεταλλευόμενοι και τις απουσίες των άλλων εθνικών ομάδων και δεν το αρνήθηκε...

"Αυτός είναι ο στόχος μας! Θέλουμε να είμαστε η πρώτη ομάδα στη Σλοβενία και να επιστρέψουμε στην κορυφή της Ευρώπης. Αυτό όμως είναι κάτι που δεν μπορούμε να ξέρουμε από τώρα. Αυτό που μένει είναι να συνεχίσουμε να προετοιμαζόμαστε πολύ δυνατά και συγκεντρωμένα στο στόχο μας και παιχνίδι με το παιχνίδι να ανεβαίνουμε".

Η Λιθουανία με τη νίκη της επί της Ιταλίας έφτασε τις 9 σε ισάριθμα φιλικά παιχνίδια, ωστόσο αυτό λίγο εντυπωσιάζει τον 21χρονο άσο.

"Παίζουμε όλοι μαζί καλά σε άμυνα κι επίθεση. Βοηθάει ο ένας τον άλλο και λειτουργούμε σαν ομάδα. Δείχνουμε να τα πηγαίνουμε καλά στα φιλικά, αλλά τα φιλικά δεν μετράνε πουθενά. Στη Σλοβενία πρέπει να συνεχίσουμε το αήττητό μας αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι καλό", επισήμανε ο Βαλαντσιούνας.

Την Τετάρτη (28/8) η Λιθουανία θα αντιμετωπίσει την εθνική Ελλάδας για την 2η ημέρα του τουρνουά Ακρόπολις και ο καλύτερος νέος παίκτης τις δύο τελευταίες σεζόν για τη FIBA είχε έναν καλό λόγο για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα:

"Είναι πραγματικά μία πολύ δυνατή ομάδα η Ελλάδα και τη σεβόμαστε πάρα πολύ. Από το 1 έως το 5 έχει πολύ καλούς παίκτες σε κάθε θέση και δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάποιον. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι για εμάς. Πρέπει να προετοιμαστούμε για να παρουσιάσουμε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό σύνολο".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ