EUROBASKET

Τρινκέρι: "Μάικ, ο πιστός στρατιώτης"

Τρινκέρι: "Μάικ, ο πιστός στρατιώτης"
INTIME SPORTS

Απολαυστικός για μία ακόμα φορά ο Αντρέα Τρινκέρι, τόνισε ότι ακόμα και η γάτα του εκτιμάει τον Περπέρογλου, έπλεξε το εγκώμιο του Μάικ Μπράμου και αναφέρθηκε στον Καββαδά λέγοντας πως έκανε ό,τι ακριβώς έπρεπε στο ματς! "Δώσαμε τα κλειδιά στον Σπανούλη", είπε για τη μεγάλη εμφάνιση του Έλληνα άσου

Αποστολή στη Σλοβενία, Γιάννης Φιλέρης

Ο Αντρέα Τρινκέρι μετά το τέλος του αγώνα της Ελλάδας με την Ισπανία κράτησε χαμηλούς τόνους, αλλά ήταν και πάλι απολαυστικός στις δηλώσεις του.

Ο Ιταλός κόουτς αφού μίλησε στη συνέντευξη Τύπου είχε συνομιλία με τους Έλληνες απεσταλμένους στη Λιουμπλιάνα, όπου εξήγησε τη μικρή συμμετοχή του Περπέρογλου, την απόφασή του να ξεκινήσει βασικό τον Καββαδά, ενώ αναφέρθηκε στο μεγάλο παιχνίδι του Σπανούλη.

'Ήταν πάρα πολύ καλός ειδικά στο α΄ημίχρονο, Στο β' μέρος έχασε λίγο τη συγκέντρωση του αλλά όπως ξεκίνησε έδωσε ανάσες στον Μπουρούση, έβαλε ένα καλάθι, έβαλε και μία βολή. Ήταν πολύ καλός. Νομίζω ότι το κλειδί ήταν ότι δώσαμε το ματς στα χέρια του Σπανούλη και παρ΄ότι ήμασταν λίγο ντροπαλοί στην επίθεση στη γ' περίοδο, καταφέραμε στο δ' δεκάλεπτο να είμαστε καλύτεροι", σχολίασε για να συνεχίσει:

"Και η γάτα μου ξέρει πόσο εκτιμώ τον Περπέρογλου, αλλά ο Μάικ έκανε φοβερή δουλειά σήμερα. Έπαιξε τρομερή άμυνα στο Ρούντι, έβαλε μεγάλα σουτ στο τέλος και εμείς τον αγαπάμε όλοι μέσα στην ομάδα γιατί είναι ο πιο πιστός στρατιώτης μέσα στο παρκέ.

Η ομάδα συζήτησε πολλές φορές αυτές τις τρεις μέρες όχι μία φορά. Συζητήσαμε όχι με κακή διάθεση αλλά με στόχο να αναλύσουμε όλα τα προβλήματα και να μην κάνουμε λάθη. Ακόμα είμαστε στον πάτο της βαθμολογίας. Δεν μπορώ να σκεφτώ το μετάλλιο ούτε καν πως είναι το σχήμα του. Η νίκη ανήκει στον Βασίλη, τον Μάικ, το Γιάννη και τα άλλα παιδιά. Εγώ την απόλαυσα όπως κι εσείς. Μου άρεσε πολύ αυτό που είδα στο παρκέ".

Νωρίτερα, ο Αντρέα Τρινκιέρι είχε μιλήσει στη συνέντευξη Τύπου για τη σημασία της νίκης, ενώ παραδέχτηκε πως ακόμα είναι νωρίς για πανηγυρισμούς καθώς η Ελλάδα έχει μπροστά της δύο ακόμα αγώνες: "Ήταν μια καλή νίκη, αλλά δυστυχώς έχουμε δρόμο ακόμη. Αντιμετωπίσαμε μία εξαιρετική ομάδα, περιορίσαμε τα λάθη μας και όταν θες να νικήσεις μια μεγάλη ομάδα χρειάζεσαι μεγάλους παίκτες και μεγάλα σουτ. Αυτά τα είχαμε. Η νίκη ήρθε πάντως επειδή είχαμε μία πολύ καλή προσπάθεια στην άμυνά μας".

Για το σπάσιμο της παράδοσης σχολίασε: "Οι ιστορικές νίκες είναι στο τέλος. Ήταν μια σημαντική νίκη απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο που σεβόμαστε πολύ. Οι τελευταίες μέρες δεν ήταν εύκολες. Όμως είμαστε ακόμη στην αρχή και πρέπει να συνεχίσουμε την πορεία μας".

Για το ματς με τη Σλοβενία επισήμανε: "Κάθε παιχνίδι είναι πόλεμος, με πολλές επαφές και πρέπει να προσαρμοστούμε. Η Σλοβενία θα παίζει έτσι, σε γεμάτο γήπεδο και θα έχουμε πρόβλημα στην επικοινωνία".

Από την πλευρά του ο Κώστας Σλούκας που έδωσε το παρών στη συνέντευξη Τύπου υποστήριξε: "Παίξαμε καλά. Είχαμε ένα συγκεκριμένο πλάνο για να σταματήσουμε μία από τις καλύτερες ομάδες. Παίξαμε δυνατά, η άμυνά μας ήταν καλή και βάλαμε μεγάλα σουτ. Είχαμε και τύχη στο τέλος και κερδίσαμε μια μεγάλη ομάδα".

Όσο το ματς με τη Σλοβενία που ακολουθεί τόνισε: "Η Σλοβενία είναι καλή ομάδα. Ο Ντράγκιτς είναι από τους καλύτερους γκαρντ της διοργάνωσης και πρέπει να παίξουμε με συγκέντρωση, γιατί θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια καυτή ατμόσφαιρα".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ