EUROBASKET

Τρινκέρι: "Γιατί δεν έβαλα τον Μπουρούση"

Τρινκέρι: "Γιατί δεν έβαλα τον Μπουρούση"
INTIME SPORTS

Ο Αντρέα Τρινκέρι στάθηκε στη σημασία του αγώνα με την Τουρκία που ακολουθεί και αναφέρθηκε στην χαλάρωση των διεθνών στα τελευταία λεπτά της Ελλάδας κόντρα στη Ρωσία. Τι είπε για την απόφασή του να μην βάλει τον Μπουρούση στο β' ημίχρονο (vid)

Αποστολή στη Σλοβενία, Γιάννης Φιλέρης

Ο προπονητής της Ελλάδας, Αντρέα Τρινκέρι εξήγησε για ποιο λόγο επέλεξε να μην βάλει τον Γιάννη Μπουρούση στο β' ημίχρονο, στάθηκε στη χαλάρωση των διεθνών και είπε "θα δούμε" για την περιπτωση του Σπανούλη που τραυματίστηκε.

"Πρέπει να θυμόμαστε πως έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους. Το τουρνουά είναι μεγάλο, γεμάτο στρες και σε κάποιες περιπτώσεις πάμε στο ρελαντί. Χαλαρώνουμε και δίνουμε την ευκαιρία στους αντιπάλους να μειώσουν από τους 20 στους 9. Θα δουλέψουμε πάνω σε αυτό, αλλά κατά βάθος το καταλαβαίνω", σχολίασε ο Αντρέα Τρινκέρι και συνέχισε:

"Είναι λάθος και θα πρέπει να κάνουμε κάτι για να το διορθώσουμε. Θα πρέπει να παίζουμε περισσότερο με το χρονόμετρο. Η Ρωσία δεν μας έδωσε πολλούς στόχους. Ελέγξαμε το ματς σε ένα μεγάλο διάστημα, αλλά χαλαρώσαμε κι αυτό ήταν λάθος. Το κλειδί για αυτό το ματς ήταν να ελέγξουμε τα μακρινά σουτ της Ρωσίας και την πίεση των αντιπάλων".

Όσον αφορά στην απόφασή του ο Γιάννης Μπουρούσης να μην αγωνιστεί στο β' ημίχρονο είπε: "Χθες και σήμερα είχαμε μία πολύ καλή προσπάθεια από τον Μπουρούση, αλλά δεν μπορούσα να τον βάλω γιατί οι αντίπαλοι έπαιζαν μόνο με φόργουορντ και μας προκαλούσαν προβλήματα. Αυτός είναι ο λόγος που ο Γιάννης, που ήταν πολύ καλός χθες και σήμερα, δεν έπαιξε στο δεύτερο μέρος".

Σε ερώτηση για την συνέχεια της διοργάνωσης σχολίασε: "Αυτή τη στιγμή οι ομάδες που είναι πρώτες μαζί μας είναι η Φινλανδία και η Τουρκία. Ο όμιλός μας είναι λίγο περίεργος και δεν μας έχει εξασφαλιστεί τίποτα. Το παιχνίδι με την Τουρκία θα είναι σημαντικό", ενώ για τον τραυματία Βασίλη Σπανούλη: "Δεν έχω ιδέα ακόμη. Είναι το πόδι του στον πάγο, θα δούμε αργότερα".

Πάντως, ο Ιταλός προπονητής δεν ήταν απόλυτα ευχαριστημένος με βάση την εικόνα της Ελλάδα και σχολίασε: "Με άριστα το 10, της βάζω 6", δείχνοντας πως περιμένει πολλά περισσότερα από τους διεθνείς.

Από την πλευρά του, ο Μάικ Μπράμος υπογράμμισε: "Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Η Ρωσία είναι καλή ομάδα. Η διαφορά έγινε με τον τρόπο που τελειώσαμε το δεύτερο δεκάλεπτο κι αρχίσαμε το τρίτο. Η Ρωσία τελείωσε δυνατά τον αγώνα, αλλά εμείς είμαστε χαρούμενοι που πήραμε τη νίκη. Μπορούμε να μάθουμε από κάποια πράγματα που έγιναν σήμερα για να μην τα επαναλάβουμε στη συνέχεια, καθώς το τουρνουά είναι μεγάλο".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ