EUROBASKET

Στα προημιτελικά του Eurobasket 2017 δια περιπάτου η Ιταλία

Στα προημιτελικά του Eurobasket 2017 δια περιπάτου η Ιταλία

Εντυπωσιακή ανά διαστήματα, η Ιταλία "κατασπάραξε" την "ψαρωμένη" Φινλανδία (70-57) και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Eurobasket 2017.

Η εξαιρετική στην πρώτη φάση Φινλανδία, η ομάδα που έπαιζε μπροστά στο κοινό της και εντυπωσίαζε με το επιθετικό της ταλέντο, μάλλον έμεινε στο Ελσίνκι. Η παρέα των Κόπονεν - Μάρκανεν "λύγισε" απέναντι στην Ιταλία, ηττήθηκε από την ομάδα του Έτορε Μεσίνα (70-57) και αποκλείστηκε από τα προημιτελικά του Eurobasket 2017 όπου θα συναντήσει τον νικητή της αναμέτρησης Σερβία - Ουγγαρία με στόχο μία θέση στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Φοβερή εμφάνιση ο Μάρκο Μπελινέλι, απογοήτευσε ο 20χρονος Λάουρι Μάρκανεν που άφησε τον Πέτερι Κόπονεν να παλεύει μόνος εναντίον όλων.

O MVP

Ο Μάρκο Μπελινέλι ήταν εξαιρετικός, κάποιες στιγμές απολαυστικός, σκόραρε 22 πόντους με 1/1 δίποντο, 5/8 τρίποντα και 5/6 βολές, μάζεψε 3 ριμπάουντ και έδωσε και δυο ασίστ, ενώ έκανε μόλις ένα λάθος στα 31 λεπτά που έμεινε στο παρκέ του Sinan Erdem Dome. Πλέον, στο τουρνουά, μετρά 23/45 τρίποντα με το ποσοστό του να ανεβαίνει πάνω από το 50%. Ηγέτης με όλη τη σημασία της λέξης.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο Λάουρι Μάρκανεν, ο τρίτος σκόρερ του τουρνουά με τους 22.6 πόντους ανά αγώνα, έμεινε στους 4 με 2/6 σουτ σε 20 λεπτά συμμετοχής. Πολλοί περίμεναν ότι η "μεγάλη σκηνή" θα τρομάξει τον 20χρονο άσο και μάλλον δικαιώθηκαν, καθώς στο πρώτο πραγματικά σπουδαίο παιχνίδι της καριέρας του ο rookie των Chicago Bulls έμεινε πολύ χαμηλά και δεν βοήθησε την ομάδα του να διεκδικήσει τη νίκη.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο της Ιταλίας που ξεκίνησε βομβαρδίζοντας τη Φινλανδία από τη γραμμή των 6μ.75, έχτισε μια καλή διαφορά, τη μεγάλωσε στις αρχές της τρίτης περιόδου και παρά τα "νεκρά της διαστήματα" δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω. Οι πιο έμπειροι παίκτες του Μεσίνα εκμεταλλεύθηκαν τις αδυναμίες των Φινλανδών και πήραν τη νίκη πολύ πιο εύκολα απ' όσο περίμενε και ο πιο αισιόδοξος οπαδός τους.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Στα προημιτελικά του Eurobasket 2017 δια περιπάτου η Ιταλία

Το ξεκίνημα της Ιταλίας ήταν εκπληκτικό. Μπελινέλι, Ντατόμε και Μέλι έκαναν απίστευτα πράγματα στην επίθεση, με το 9-23 του έβδομου λεπτού και το 17-30 της πρώτης περιόδου να κόβουν τα πόδια των Φινλανδών. Βλέπετε η ομάδα του Μεσίνα είχε 11/14 σουτ και έξι εύστοχα τρίποντα, με τον Μπελινέλι να δίνει το δικό του σόου στη συνέχεια και τη διαφορά να αγγίζει τους 20 στο ημίχρονο (29-48). Μάρκανεν και Κόπονεν ήταν εκτός κλίματος, Σαλίν και Γουίλσον πάλευαν, όμως οι Ιταλοί κυριαρχούσαν ολοκληρωτικά και είχαν και 11/12 βολές.

Με τον Κόπονεν και τον Μπελινέλι να απαντούν ο ένας στον άλλο στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, το ματς απέκτησε μια πιο... άγρια μορφή, όμως οι Ιταλοί δεν άφησαν ποτέ τους αντιπάλους του να ροκανίσουν τη διαφορά. Έπαιζαν πραγματικά ισορροπημένο μπάσκετ, κυκλοφορούσαν σωστά τη μπάλα, είχαν υπομονή, όμως ξαφνικά "έσβησαν" τις μηχανές τους. Χρειάστηκε να περάσουν έξι λεπτά για να σκοράρουν για το 42-58 της τρίτης περιόδου, όμως σε αυτά τα έξι λεπτά οι Φινλανδοί δεν έδειξαν ικανοί για την ανατροπή.

Και δεν την έκαναν ποτέ, με τον Μπιλίγκα να γράφει το 51-64 στο 36' και να "καθαρίσει" οριστικά για την ομάδα του που τώρα περιμένει τον επόμενο αντίπαλό της, ο οποίος θα προκύψει από το ζευγάρι Σερβία - Ουγγαρία.

Οι διαιτητές: Κόντε, Ζουράποβιτς, Κοζλόφσκις

Τα δεκάλεπτα: 17-30, 29-48, 43-58, 57-70

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Ντέτμαν): Κοϊβίστο 5 (1), Χαφ 6, Λι, Σαλίν 11 (1 τρίποντο, 8 ριμπάουντ), Κότι 4, Κόπονεν 13 (3), Νούτινεν, Ράνικο, Μάρκανεν 4, Γουίλσον 8, Μέρφι 6

ΙΤΑΛΙΑ (Μεσίνα): Χάκετ 10, Μπελινέλι 22 (5), Αραντόρι, Φίλοι 4, Μπιλίγκα 6, Μέλι 10 (2), Κουζίν, Τσιντσαρίνι, Μπάλντι Ρόσι 3 (1), Ντατόμε 15 (1)

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ