EUROBASKET

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ρωσία

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ρωσία

Το φαβορί Ρωσία νίκησε 59-42 την "πρωτάρα" Τουρκία με χαρακτηριστική ευκολία στον τελικό του Ευρωμπάσκετ Γυναικών και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Αυτή είναι η τρίτη φορά που οι Ρωσίδες ανεβαίνουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου την τελευταία δεκαετία, αποδεικνύοντας πως οι επιτυχίες στο μπάσκετ είναι στο DNA τους.

Αυτό άλλωστε έδειξαν από το ξεκίνημα κιόλας του αγώνα, καθώς προηγήθηκαν με 19-8 στο τέλος του α' δεκαλέπτου και ξέφυγαν από νωρίς στο σκορ.

Η διαφορά των ριμπάουντ ήταν καταλυτική από τη στιγμή που οι πανύψηλες Ρωσίδες μάζεψαν 52 ριμπάουντ έναντι 19 των κοριτσιών της Τουρκίας. Οι τελευταίες είχαν και το άσχημο ποσοστό στα τρίποντα (3/21) που δεν τους επέτρεψε να κάνουν το παιχνίδι τους και αν δεν έκλεβαν με ευκολία την μπάλα (14κλ.) θα είχαν ηττηθεί με μεγαλύτερη διαφορά.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ρωσία

Από την άλλη, η Ρωσία πήγε το ματς κοντά στο καλάθι όπου και ήταν ανίκητη, μάζεψε τα ριμπάουντ, δημιούργησε παιχνίδι (18 ασ.) και έτσι κατάφερε να αντισταθμίσει τα πολλά λάθη (19) στα οποία υπέπεσε.

Τα δεκάλεπτα: 19-8, 33-23, 46-34, 59-42

Ρωσία: Αρτέσινα 5, Μπελιάκοβα, Πόποβα 2, Κούζινα 6, Ντανιλότσκινα 12, Μιγιασοέντοβα, Κόρστιν 3, Στεπάνοβα 18, Οσίποβα 6, Σάποβα 4, Αμπροσίμοβα, Βίντμερ 3.

Τουρκία: Παλάζογλου, Ερντογάν 2, Βαρντάλι 10, Καρταλτέπε, Νεβλίν 5, Ακάγια 1, Άλμπεν 8, Γιλμάζ 6, Χορασάν, Ιβεγκίν 7, Καντλάρ 3.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ