EUROBASKET

Πιανιτζάνι: "Να μετρηθούμε ποιοι είμαστε"

Πιανιτζάνι: "Να μετρηθούμε ποιοι είμαστε"

Ο όμιλος στον οποίον τοποθετήθηκε η Ιταλία, στο προσεχές Eurobasket είναι γνωστός ως "του θανάτου". Οι "ατζούρι" θέλουν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τον Σιμόνε Πιανιτζάνι να ζητά δεσμεύσεις.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο εθνικός κόουτς των γειτόνων, στην Tuttosport, είπε πως " εύχομαι να γνωρίζουμε το συντομότερο, ποιοι θα είμαστε και πώς θα είμαστε. Δημιουργούμε μια ομάδα δύναμης βάσει κάποιων παιδιών που θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζουμε αν θα είναι κοντά μας. Βέβαια, μεταξύ αυτών είναι και οι παίκτες μας στο ΝΒΑ, που θα ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στα τέλη του Απρίλη. Οι υπόλοιποι θα είναι ελεύθεροι στο τέλος του Ιουνίου. Ο στόχος είναι στις 20/7 να μαζευτούμε και να ξεκινήσουμε τη δουλειά. Στον προγραμματισμό υπάρχουν 12 φιλικά προετοιμασίας".

Διαβεβαίωσε πως " όλοι θέλουν να παίξουν στο Eurobasket. Αν δεν υπάρχουν τραυματισμοί, θα είναι όλοι εκεί, σε μια διοργάνωση που προσφέρει ουκ ολίγες προκλήσεις, τους καλύτερους αντιπάλους και φυσικά την ευκαιρία να προκριθείς στους Ολυμπιακούς Αγώνες ή έστω στο ΠροΟλυμπιακό τουρνουά. Θέλω να εμφανιστούμε με αυτοπεποίθηση και ρυθμό στο παιχνίδι μας".

Στα των NBAers που δεν τιμούν ιδιαίτερα την εθνική τα τελευταία χρόνια, εξήγησε πως " θέλω να συναντηθώ με τον Μπαρνιάνι, στο ματς των Νικς με τους Μπακς, που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο, στις 15/1. Οι τελευταίοι τραυματισμοί του Gallo (Γκαλινάρι) δεν προκαλούν ανησυχία. Εύχομαι να βρει ρυθμό".

Ποιος είναι ο στόχος; " Τα παιδιά που θα έλθουν στο Eurobasket θα έχουν τεράστια αίσθηση της ευθύνης. Στον όμιλο μας είναι ομάδες που μπορούν να διεκδικήσουν και να κατακτήσουν το χρυσό, όπως η Ισπανία και η Σερβία, ενώ η Γερμανία και η Τουρκία θα είναι παίζουν στην έδρα τους. Οι Γερμανοί θα 'χουν και τον Νοβίτσκι. Θέλω να δείξουμε πως η πορεία του 2013 δεν ήταν τυχαία. Τα δυο λεπτά που μας στοίχισαν την πρόκριση στους ημιτελικούς, το 2013, ανήκουν στο παρελθόν".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ