EUROBASKET

Παρουσία του Σκότι Πίπεν η κλήρωση της Εθνικής για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ του 2019

Παρουσία του Σκότι Πίπεν η κλήρωση της Εθνικής για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ του 2019

Η FIBA ανακοίνωσε ότι ο Θρύλος του ΝΒΑ, Σκότι Πίπεν, θα είναι ένας από τους υψηλούς προσκεκλημένους στην αυριανή (7/5) κλήρωση των προκριματικών του Μουντομπάσκετ του 2019, όπου περιλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Αύριο (7/5, 15:45), Κυριακή, γίνεται η κλήρωση των προκριματικών του Μουντομπάσκετ του 2019 από την FIBA στην Γκουάνγκζου της Κίνας. Το παρών μάλιστα σε αυτή θα δώσουν τέσσερις θρύλοι του Παγκοσμιου μπάσκετ: Ο άλλοτε σταρ του ΝΒΑ, Σκότι Πίπεν, ο Αυστραλος Άντριου Γκέιζ, ο Ρώσος Αντρέι Κιριλένκο και ο Κινέζος (εν ενεργεία αθλητής) Γι Γιανλιάν.

Θυμίζουμε ότι με βάση τα νέα δεδομένα που ισχύουν πλέον στο Παγκόσμιο μπάσκετ, οι Εθνικές ομάδες θα κερδίζουν την πρόκρισή τους στις μεγάλες διοργανώσεις μέσω προκριματικών αγώνων, οι οποίοι θα διεξάγονται εν μέσω της σεζόν. Και η πρώτη διοργάνωση για χάρη της οποίας θα ισχύσει το συγκεκριμένο σύστημα είναι το Μουντομπάσκετ του 2019. Στην διοργάνωση θα προκριθούν συνολικά 32 ομάδες

Στα προκριματικά της Ευρωπαϊκής ζώνης θα συμμετάσχουν 32 ομάδες, με 12 από αυτές να παίρνουν την πρόκριση στην τελική φάση. Η Ελλάδα έχει τοποθετηθεί επικεφαλής στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, βάσει των αποτελεσμάτων στο Ευρωμπάσκετ του 2015, όπου είχε καταλάβει την 5η θέση. Οι 24 ομάδες του Ευρωμπάσκετ του 2015 έχουν χωριστεί σε 6 γκρουπ δυναμικότητας, ανάλογα με την τελική τους κατάταξη. Τον Αύγουστο θα προστεθούν ακόμα δύο γκρουπ δυναμικότητας, από τα οποία θα προκύψουν οι 8 ομάδες που θα συμπληρώσουν τους Ομίλους που θα έχουν ήδη διαμορφωθεί, μέσω προκριματικών αγώνων. Τις 8 τελευταίες θέσεις θα διεκδικήσουν οι Βοσνία, Σλοβακία, Σουηδία, Αρμενία, Αλβανία, Αυστρία, Ολλανδία, Κόσσοβο, Σκόπια, Εσθονία, Πορτογαλία, Βουλγαρία και Λευκορωσία μέσω προκριματικής φάσης.

Τα 6 γκρουπ δυναμικότητας που είναι αυτή τη στιγμή γνωστά είναι τα εξής:

1ο Γκρουπ: Ισπανία, Σερβία, Γαλλία, Λιθουανία.

2ο Γκρουπ: Ελλάδα, Ιταλία, Τσεχία, Λετονία .

3ο Γκρουπ: Κροατία, Ισραήλ, Τουρκία, Φινλανδία.

4ο Γκρουπ: Ρωσία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Γεωργία.

5ο Γκρουπ: Γερμανία, Βέλγιο, Πολωνία, Μαυροβούνιο.

6ο Γκρουπ: Ισλανδία, Μ. Βρετανία, Ουκρανία, Ρουμανία.

Όσον αφορά το σύστημα διεξαγωγής των προκριματικών, αυτό έχει ως εξής:

Θα δημιουργηθούν 8 Όμιλοι των 4 ομάδων, με κάθε ομάδα να δίνει 6 αγώνες (2 με κάθε αντίπαλο). Οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε Ομίλου θα προκριθούν στην δεύτερη φάση, όπου θα δημιουργηθούν τέσσερις νέοι Όμιλοι των έξι ομάδων, οι οποίες και θα μεταφέρουν τα αποτελέσματά τους από την πρώτη φάση και θα δώσουν ακόμα έξι αγώνες, αλλά δεν θα αντιμετωπίσουν τις ομάδες που αντιμετώπισαν στην πρώτη φάση. Οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε Ομίλου θα είναι και αυτές που θα προκριθούν στο Μουντομπάσκετ.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ