EUROBASKET

Ο Βολκόφ στο Μόναχο

Ο Βολκόφ στο Μόναχο

Το Σάββατο (22/3), η κεντρική επιτροπή της FIBA Europe θα συναντηθεί στο Μόναχο για να συζητήσει τρέχοντα θέματα, με πρώτο τι θα γίνει με την Ουκρανία και το Ευρωμπάσκετ του 2015.

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία δεν είναι ο μόνος λόγος που κυκλοφόρησαν ουκ ολίγες πληροφορίες σχετικά με ενδεχόμενη μεταφορά του Ευρωμπάσκετ 2015 σε άλλη χώρα (ή σε άλλες χώρες). Υπάρχει πρόβλημα, με τους χορηγούς και την ολοκλήρωση των έργων όπου θα φιλοξενηθεί το τουρνουά. Για όλα αυτά θα μιλήσει ο πρόεδρος της ουκρανικής ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Βολκόφ στη συνάντηση που θα 'χει το Σάββατο (22/3) η κεντρική επιτροπή της FIBA Europe, στο Μόναχο.

Εκ των γηπέδων που οικοδομούνται στην Ουκρανία και αφορούν το Ευρωμπάσκετ 2015, τα τέσσερα τα έχει αναλάβει ο Ιχόρ Κολομοϊσκι (της PrivatBank), ένα ο Μπόρις Κολέσνικοφ (πρόεδρος της Donetsk Oblast) και ένα ο Σεργκέι Κουρτσένκο (πρόεδρος της FC Metalist Kharkiv). O πρώτος, έως τώρα, έχει τιμήσει στο έπακρο τις δεσμεύσεις του. Ο τελευταίος έχει εγκαταλείψει τη χώρα, ενώ ο Κολέσνικοφ ήταν εκ των ηγετών της απελθούσας κυβέρνησης.

Οι χορηγοί που έχουν μείνει, έχουν ήδη ξεκινήσει τις συζητήσεις με το κράτος για να τεθεί η συνεργασία σε νέες βάσεις, με τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής, Μαρκιάν Λουμπκίβκι (αυτός που ενημέρωσε πως θα ήταν χρήσιμο να δοθεί αλλού το Ευρωμπάσκετ) να έχει ήδη ζητήσει συναντήσεις από τους επενδυτές που διατείνονται ότι τα έργα μπορούν να ολοκληρωθούν, χωρίς βοήθεια από τη χώρα.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός της νεολαίας και των σπορ στην Ουκρανία, Ντμίτρο Μπουλάτοφ έγραψε, στη σελίδα του στο Facebook, πως η "η χώρα δεν θα εγκαταλείψει το πανευρωπαϊκό". Στο status του, αναρτήθηκε και το "η Ουκρανία ουδέποτε σκέφτηκε να δώσει αλλού τη διοργάνωση του Ευρωμπάσκετ 2015. Είναι τουρνουά στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη του σπορ στην Ουκρανία. Οι προετοιμασίες συνεχίζονται, βάσει προγράμματος.

Τη Δευτέρα 24/3, η κυβέρνηση θα έχει συνάντηση με τους διοικούντες την ομοσπονδία και τους επενδυτές που έχουν αναλάβει τα γήπεδα. Το Σάββατο 22/3, ο πρόεδρος της ουκρανικής ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Βολκόφ θα βρεθεί στη συνάντηση της FIBA Europe, στο Μόναχο. Η ομοσπονδία της Ουκρανίας έστειλε έγγραφο στη FIBA Europe -με την υπογραφή του Βολκόφ-, στο οποίο αναφέρει πως τα σχόλια του Μ. Λουμπίβσκι ήταν προσωπικά και ουδέποτε συμβουλεύτηκε την FBU επί του θέματος".

Ο Βολκόφ στο Μόναχο

Αυτό που αναμένεται να γίνει, είναι να εξαντληθούν όλα τα χρονικά περιθώρια, έως ότου διαφανεί αν η Ουκρανία προλαβαίνει ή όχι το τρένο. Σαφέστατα και η FIBA Europe δουλεύει επί των εναλλακτικών λύσεων, με πλήθος χωρών να 'χουν ενδιαφερθεί. Τελευταία ήταν η Κροατία. Στη λίστα υπάρχουν και οι Γαλλία, Πολωνία, Σερβία, Ελλάδα, Γερμανία και η σύμπραξη των Φινλανδία, Λιθουανία, Λετονία και Εσθονία. Κάποιες έχουν ενημερώσει πως ενδιαφέρονται για όλο το τουρνουά, ενώ εξετάζεται και η περίπτωση να διεξαχθούν οι τέσσερις όμιλοι σε τέσσερα διαφορετικά έθνη, με την τελική φάση να γίνεται σε μία εξ αυτών.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ