EUROBASKET

Ο Πέσιτς προειδοποιεί... για την Ελλάδα

Ο Πέσιτς προειδοποιεί... για την Ελλάδα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μπορεί να μην είχε καλή εικόνα στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας, αλλά η Εθνική Ανδρών εξακολουθεί να αποτελεί αντίπαλο... πρώτης γραμμής στο Eurobasket.

Η αλήθεια είναι ότι η Εθνική Ανδρών δεν έχει θέλξει με την εικόνα της στα φιλικά παιχνίδια, κάτι που σε συνδυασμό με την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο την έχουν απομακρύνει αρκετά από την κουβέντα για την κατάκτηση ενός μεταλλίου στο Eurobasket. Παρόλ' αυτά, ο Σβέτισλαβ Πέσιτς δεν ξεγράφει την ομάδα του Κώστα Μίσσα από την κουβέντα για διάκριση στα παρκέ της Φινλανδίας (αρχικά) και της Τουρκίας (στη συνέχεια).

Ο πολύπειρος τεχνικός μίλησε στο Sport Klub για το Eurobasket, κάνοντας τις προβλέψεις/εκτιμήσεις του για όσα θα γίνουν τις επόμενες ημέρες. Εν αντιθέσει μάλιστα με τη... μάζα, συμπεριέλαβε την Ελλάδα μεταξύ των ομάδων που μπορούν να φτάσουν μέχρι το βάθρο. " Μην υποτιμάτε την Ελλάδα, έχουν στο ρόστερ τους παίκτες από το κορυφαίο επίπεδο της EuroLeague, γνωρίζει καλά ο ένας τον άλλον", δήλωσε χαρακτηριστικά για να κάνει, εν συνεχεία, αναφορά στις ομάδες που θεωρεί ότι έχουν τον πρώτο λόγο για το χρυσό.

" Δεν πιστεύω ότι η Ισπανία είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο φαβορί. Σίγουρα υπάρχει μεγάλος σεβασμός, έχει την ποιότητα για να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, αλλά στις τελευταίες διοργανώσεις δεν ήταν πιεστική. Ξεκινάει με χαμηλούς ρυθμούς και μετά είναι σαν να πατάει το κουμπί και να λένε όλοι "ΟΚ, τώρα ας παίξουμε σοβαρά". Από εκεί και πέρα, αλλάζει η κατάσταση λόγω της ποιότητας του Πάου Γκασόλ, αλλά αυτό είναι κάτι που ενέχει ρίσκο και δεν μπορεί να "πιάνει" κάθε φορά", ανέφερε και συνέχισε:

" Θεωρώ ότι πέραν της Ισπανίας, κι η Σερβία έχει μεγάλες πιθανότητες να πάρει το χρυσό μετάλλιο, μετά έρχεται στις προβλέψεις μου η Λιθουανία κυρίως λόγω άμυνας, συμπεριφοράς και συνέπειας. Μιλάμε για μια ομάδα, οι παίκτες της οποίας έχουν μεγάλη αφοσίωση σε αυτό που κάνουν και δίνουν το κάτι παραπάνω. Δεν θεωρώ ότι η Γαλλία μπορεί να κατακτήσει ένα μετάλλιο, παρότι έχει καλούς παίκτες. Ομοίως κι η Τουρκία, για την οποία πρέπει απλά να παραδεχτούμε ότι δεν είναι αρκετά καλή για να τα καταφέρει".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ