EUROBASKET

Ο Περάσοβιτς, εθνικός κόουτς της Κροατίας

Ο Περάσοβιτς, εθνικός κόουτς της Κροατίας

Οι Κροάτες είχαν συγκεκριμένο "θέλω", αλλά όσο ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς εργαζόταν στην Ισπανία, υπήρχε πρόβλημα. Μετά τη λύση της συνεργασίας του με τη Βαλένθια, όλοι οι δρόμοι που οδηγούσαν στην εθνική Κροατίας, άνοιξαν.

Στις 22 Ιανουαρίου, οι "νυχτερίδες" ενημέρωσαν τον καλύτερο κόουτς στην Ισπανία, για το 2014 πως δεν θα συνεχίσουν την κοινή τους πορεία . Ήταν η μέρα που ο πρόεδρος της κροατικής ομοσπονδίας, Ντάνκο Ράντιτς επικοινώνησε μαζί του, για να του κάνει πρόταση να αναλάβει την εθνική. Γιατί αν μη τι άλλο, τις αποφάσεις τους τις είχαν πάρει νωρίτερα οι καθ' ύλην αρμόδιοι.

Ωστόσο, χρειάστηκε κάποιο καιρό για να αποφορτιστεί και να αποφασίσει πως ναι, θα αναλάβει τη χώρα του, στο Ευρωμπάσκετ του 2015. Εκεί όπου θα συναντήσει και την Ελλάδα.

Εθνική ομάδα δεν έχει αναλάβει ποτέ, ο 50χρονος κόουτς, αλλά αν μη τι άλλο διαθέτει σχετικές εμπειρίες. Ήταν μέλος της ομάδας που εμφάνισε η Γιουγκοσλαβία και κατέκτησε το Παγκόσμιο, στην Αργεντινή, το 1990, πριν το ευρωπαϊκό της Ιταλίας, το 1991. Μετά, ήταν μέλος της εθνικής Κροατίας, στη διαδρομή για το αργυρό στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης (1991) και του χάλκινου στο Παγκόσμιο του 1993. Κατέκτησε δύο ακόμα χάλκινα, στα Ευρωμπάσκετ του 1993 και του 1995.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ