EUROBASKET

Ντάνστον στο Sport24: "Ισχύει για σλοβένικη υπηκοότητα"

Ντάνστον στο Sport24: "Ισχύει για σλοβένικη υπηκοότητα"
Ντάνστον INTIME SPORTS

Ο Μπράιαντ Ντάνστον επιβεβαίωσε το ενδεχόμενο να πάρει την σλοβένικη υπηκοότητα. "Το σκέφτομαι", τόνισε στο Sport24.gr όπως και πότε θα λάβει την απόφαση του.

Το ενδεχόμενο να πάρει την σλοβένικη υπηκοότητα και κατ΄ επέκταση να αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα της χώρας στο Ευρωμπάσκετ του Σεπτέμβρη επιβεβαίωσε ο Μπράιαντ Ντάνστον.

"Το σκέφτομαι", τόνισε στο Sport24.gr ο Αμερικανός σέντερ του Ολυμπιακού όπως και το τι έχει γίνει μέχρι στιγμής αλλά και το πότε θα απαντήσει.

«Πράγματι ισχύει», ήταν η πρώτη αντίδραση του Ντάνστον στην φημολογία που είχε αναπτυχθεί μερικές ώρες νωρίτερα από την Σλοβενία και πρόσθεσε: «Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει τελειώσει κάτι. Μου έχει γίνει μία πρόταση μετά από συζήτηση που είχαμε αλλά ως εκεί».

Για το πότε προτίθεται να απαντήσει ο Ντάνστον ήταν κατηγορηματικός πως: «Την στιγμή αυτή το μόνο που ενδιαφέρει είναι οι τελικοί που ξεκινάνε την Κυριακή για τα playoffs του ελληνικού πρωταθλήματος και το πώς θα φθάσουμε στην κατάκτηση του τίτλου με τον Ολυμπιακό και πολύ περισσότερο το πρώτο παιχνίδι της σειράς στο ΣΕΦ».

Για το πότε έγινε η σχετική συνάντηση για να πάρει τν σλοβένικη υπηκοότητα αρκέστηκε να πει: «Έχει κάποιες μέρες», χωρίς να θελήσει να μπει σε περαιτέρω λεπτομέρειες. Κι όσο για την λογική της παραδέχθηκε ότι: «Με θέλουνε για να αγωνιστώ στο Ευρωμπάσκετ. Ωστόσο όπως μου αρέσει να κάνω πάντα στην καριέρα μου θα αποφασίσω τι θα κάνω αφού τελειώσουνε οι τελικοί των playoffs με τον Παναθηναϊκό».

Υπενθυμίζεται πως η λογική της επιλογής του Ντάνστον από πλευράς της Ομοσπονδίας της Σλοβενίας έχει να κάνει με την απόφαση του Μπένο Ούντριχ πως δεν θα μπορέσει να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο αυτό το καλοκαίρι και ουσιαστικά στο Ευρωμπάσκετ. Κάτι που είναι πολύ πιθανό να κάνει και ο Γκόραν Ντράγκιτς.

Επιλογή όχι τυχαία αφού ο Αμερικανός σέντερ του Ολυμπιακού έχει αποτελέσει δύο φορές τον καλύτερο αμυντικό της Euroleague. Κι όσο για τον τελευταίο Αμερικανό που είχε πάρει την σλοβένικη υπηκοότητα, ήταν ο Άριελ ΜακΝτόναλντ, το 2001 που μεταξύ άλλων στην καριέρα του είχε αγωνιστεί και στον Παναθηναϊκό. Παρεμπιπτόντως, η Σλοβενία είναι μεταξύ των αντιπάλων μας στο Γ΄ όμιλο που θα διεξαχθεί στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ