EUROBASKET

Νοβίτσκι: "Μακάρι να είμαστε στο Ρίο"

Νοβίτσκι: "Μακάρι να είμαστε στο Ρίο"
INTIME SPORTS

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι επέστρεψε στην εθνική ομάδα της Γερμανίας με έναν και μόνο στόχο: να πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ο αρχηγός της "νασιοναλμανσάφτ" μίλησε στην "As" για την τελευταία παράσταση με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Μετά από τέσσερα χρόνια αποχής, ο Ντιρκ Νοβίτσκι πήρε την απόφαση να επιστρέψει -το φετινό καλοκαίρι- στην εθνική ομάδα της χώρας του. Η Γερμανία, μία εκ των διοργανωτών του Eurobasket, ερίζει για μία θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, εκεί όπου θέλει να βρίσκεται κι ο ηγέτης των Ντάλας Μάβερικς

" Ελπίζω να είμαι στο Ρίο για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων", δήλωσε άλλωστε κι ο ίδιος ορθά κοφτά μιλώντας στην ηλεκτρονική έκδοση της "As". Μόνο που δεν έμεινε εκεί, αφού ξεκαθάρισε πως " είναι πολύ ωραίο να συναντάς νέους παίκτες με ταλέντο κι είναι πάντα πολύ όμορφο να επιστρέφεις στην εθνική ομάδα", για να προσθέσει αναφερόμενος στον -απόντα- Κρις Κέιμαν: "Μου αρέσει να παίζω μαζί του. Είναι θέμα του προπονητή όμως, ποιοι θα στελεχώσουν την εθνική ομάδα".

Κατά τα λοιπά, θυμήθηκε πως " την τελευταία φορά που έπαιξα με την εθνική ομάδα, τα περισσότερα παιδιά είχαμε την ίδια ηλικία. Τώρα, η κατάσταση είναι διαφορετική, επειδή δεν έχω ξαναπαίξει με τους περισσότερους από τους συμπαίκτες μου", ενώ σχολίασε πως " η πρώτη προπόνηση ήταν δύσκολη. Δούλεψα σκληρά το φετινό καλοκαίρι, ειδικά στο γυμναστήριο. Γενικά δεν κάθισα ιδιαίτερα, έκανα διαρκώς προπονήσεις. Αυτή τη στιγμή δεν έχω βέβαια αγωνιστικό ρυθμό, αλλά θα το βρω στην πορεία".

Πόσο εφικτό είναι για τη Γερμανία να βρεθεί στο Ρίο; Σίγουρα όχι πολύ εύκολο, αλλά ο 35χρονος πάουερ φόργουορντ δεν βιάζεται. Βάζει βραχυπρόθεσμους στόχους, αφού " είμαστε σε ένα πολύ δύσκολο όμιλο. Ο πρώτος στόχος είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση. Ελπίζω να εξελισσόμαστε σταδιακά στη διάρκεια της διοργάνωσης".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ