EUROBASKET

Μπελινέλι: "Η Ελλάδα θα διακριθεί στο Ευρωμπάσκετ"

Μπελινέλι: "Η Ελλάδα θα διακριθεί στο Ευρωμπάσκετ"
INTIME SPORTS

Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα είναι ανάμεσα στις διακριθείσες ομάδες στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, εξέφρασε ο Μάρκο Μπελινέλι, που πάντως δεν φάνηκε το ίδιο σίγουρος για την Ιταλία. Διαβάστε τι είπε στο Sport24.gr ο άσος των Σαν Αντόνιο Σπερς

Ο Μάρκο Μπελινέλι δεν ψάχνει για δικαιολογίες.... Αδιαφορεί που η Ιταλία έχει απουσίες και πιστεύει πως η εθνική ομάδα της χώρας του μπορεί να διακριθεί στο επερχόμενο Ευρωμπάσκετ, φτάνει να παίξει με μεγαλύτερη ομαδικότητα.

Αυτό είναι ένα στοιχείο που λείπει από την Ιταλία, όλα αυτά τα χρόνια που απουσιάζει και από την κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Μιλώντας στο Sport24.gr αναφέρθηκε στην αναμέτρηση της Πέμπτης (29/8) με αντίπαλο την Ελλάδα, για την 3η ημέρα του τουρνουά Ακρόπολις, την βαριά ήττα από τη Λιθουανία, αλλά και τις φιλοδοξίες της "σκουάντρα ατζούρα".

"Μπορούμε να παίξουμε καλύτερα, είναι σίγουρο. Ήταν απλά ένα παιχνίδι κι ελπίζω στα παιχνίδια που απομένουν για το τζάμπολ με τη Ρωσία στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ να παρουσιαστούμε καλύτεροι. Μπορούμε, απλά πρέπει να το πιστέψουμε", σχολίασε ο Μάρκο Μπελινέλι και συμπλήρωσε:

"Πρέπει να παίξουμε με μεγαλύτερη θετική ενέργεια στο παιχνίδι μας και να δείξουμε μεγαλύτερη ομαδικότητα. Να βελτιωθούμε στην άμυνα και να φυσικά σκοράρουμε περισσότερο. Μπορούμε να είμαστε μία καλή ομάδα, παρά τις απουσίες του Μπαρνιάνι και του Γκαλινάρι. Χρειάζεται όμως να προσπαθήσουμε περισσότερο".

Την Πέμπτη το βράδυ στο ΟΑΚΑ (29/8, 9μ.μ.) η Ιταλία θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα στο φινάλε του τουρνουά Ακρόπολις και ο σούπερ σταρ των Σαν Αντόνιο Σπερς ελπίζει η ομάδα του να παρουσιαστεί καλύτερη...

"Είναι μία δύσκολη ομάδα. Πιστεύω ότι η Ελλάδα θα είναι μία από τις καλύτερες ομάδες του Ευρωμπάσκετ, μία από τις ομάδες που θα διακριθούν στη Σλοβενία. Θα πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ την άμυνα μας για να έχουμε ελπίδες να νικήσουμε το τελευταίο μας παιχνίδι στο τουρνουά Ακρόπολις", υποστήριξε ο 27χρονος άσος χρίζοντας την Ελλάδα φαβορί.

Όσον αφορά τον αγώνα με τη Λιθουανία και τη βαριά ήττα στην πρεμιέρα του τουρνουά, επισήμανε: "Παίξαμε πολύ άσχημα, δεν καταφέραμε να παίξουμε καλή άμυνα, χάσαμε με 20 πόντους διαφορά. Παίξαμε απέναντι σε μία εξαιρετική ομάδα όπως είναι η Λιθουανία και στο β' ημίχρονο ήμασταν πραγματικά πολύ κακοί. Η Λιθουανία δεν έχει χάσει ούτε ένα φιλικό παιχνίδι στην προετοιμασία της για το Ευρωμπάσκετ (σ.σ. ηττήθηκε από την Ελλάδα την Τετάρτη το βράδυ). Είναι μία φοβερή ομάδα, από τις καλύτερες που θα αγωνιστούν στο Ευρωμπάσκετ".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ