EUROBASKET

Μίροτιτς: "Δεν μπορώ να πάρω πίσω αυτό που έκανα"

Μίροτιτς: "Δεν μπορώ να πάρω πίσω αυτό που έκανα"

Το video με τον Νίκολα Μίροτιτς να σκίζει τη σημαία της Σερβίας έγινε viral, τα αρνητικά σχόλια ήταν χιλιάδες, με τον παίκτη να ομολογεί πως έκανε λάθος και να διευκρινίζει τι συνέβη εκείνα τα δευτερόλεπτα.

Στην Αμερική, όπου δραστηριοποιείται πλέον ο Νίκολα Μίροτιτς, έχουν πολλές αγαπημένες φράσεις. Μια εξ αυτών είναι το "sleep on it". Συνηθέστερα, χρησιμοποιείται όταν έχει προηγηθεί μια... ατυχής στιγμή ή επίκειται μια σημαντική απόφαση και η προτροπή είναι να μην μιλήσεις, πριν κοιμηθείς. Πριν ξημερώσει, πριν ηρεμήσεις, χαλαρώσεις, δεις τα πράγματα υπό τη σωστή οπτική και μετά καταλήξεις κάπου, με ηρεμία ψυχής.

Αφότου λοιπόν, ξημέρωσε η επομένη της απρεπούς πράξης στην οποία προέβη ο Ισπανός, μετά την ήττα από την Ιταλία μίλησε με την ολοκλήρωση της προπόνησης που είχε σήμερα η ομάδα του, πριν λίγα λεπτά. Για την ακρίβεια, έφυγε για τα αποδυτήρια, όταν ο Σέρτζιο Σκαριόλο σήμανε τη λήξη, αλλά επέστρεψε για να απαντήσει στο πλήθος των δημοσιογράφων που ήθελαν ένα σχόλιο. Μια στιγμή όμως, να σας θυμίσουμε τι έκανε και προκάλεσε σάλο αντιδράσεων.

" Όπως έφευγα από το παρκέ, κοιτούσα κάτω. Όχι το κοινό. Όπως κατευθυνόμουν στα αποδυτήρια, είδα κάτι στο οπτικό μου πεδίο. Δεν ήξερα αν είναι σημαία ή φανέλα ή τι ακριβώς ήταν. Το μόνο που ήθελα είναι να το απομακρύνω από μπροστά μου. Αργότερα, συνειδητοποίησα πως ήταν η σημαία της Σερβίας. Και λυπάμαι πολύ. Ήμουν εκνευρισμένος από την ήττα. Όχι με κάτι άλλο. Θέλω να επαναλάβω ότι κατάλαβα πως ήταν η σημαία της Σερβίας, όταν πια ήταν αργά. Αμέσως ζήτησα συγγνώμη μέσω του Twitter", σε αγγλικά και ισπανικά.

" Από εκεί και πέρα, δεν ξέρω τι μπορεί να σκεφτεί ο καθένας. Αν γνωρίζω κάτι, είναι πως δεν μπορώ να πάρω πίσω αυτό που έκανα. Να το διορθώσω. Ξέρω ότι κάποιοι συνέδεσαν αυτό που έγινε με τα επιθετικά συνθήματα του κοινού μας, εν ώρα αγώνα. Αλλά δεν άκουγα τίποτα. Ήμουν συγκεντρωμένος στο ματς. Παίξαμε εναντίον της Ισπανίας, όχι με τη Σερβία. Πώς μπορούσα να ξέρω ότι η σημαία είναι σερβική; Και πάλι θέλω να ζητήσω συγγνώμη".

Στο τέλος της ημέρας, η Σερβία ήταν πατρίδα του, όπως είπε με έντονη συγκίνηση, " για αυτό και δεν είναι αρκετές όσες φορές και αν ζητήσω συγγνώμη. Είναι η χώρα που θεωρώ δική μου, την αγαπώ πολύ. Ως παίκτης του μπάσκετ, σέβομαι και εκτιμώ όλες τις χώρες. Δεν περιμένω πως η απολογία μου θα γίνει δεκτή από τον κόσμο, αλλά θα επιμένω να ζητώ συγγνώμη από όσους πρόσβαλα. Κατ' αρχάς από τους παίκτες της Σερβίας και μετά από τους φαν και τους θεατές γενικά που ήταν στο γήπεδο".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ