EUROBASKET

Μαρκ Γκασόλ: "Θυμάμαι τι έκανε ο Ολυμπιακός"

Μαρκ Γκασόλ: "Θυμάμαι τι έκανε ο Ολυμπιακός"
INTIME SPORTS

Ο Μαρκ Γκασόλ δεν θεωρεί εύκολο το ματς με την Ελλάδα, μιλάει για τις λεπτομέρειες που θα κρίνουν το ματς και θυμάται πώς ο Ολυμπιακός κατέκτησε δυο συνεχόμενες φορές την Ευρωλίγκα

Θα μπορούσαμε να πούμε "αμάν ο Μαρκ Γκασόλ" βλέποντας το ρόστερ της Εθνικής Ισπανίας. Ο μικρός μεγάλωσε, φέτος τουλάχιστον ήταν καλύτερος του Πάου (του μεγάλου αδερφού), αναδείχθηκε κορυφαίος αμυντικός του ΝΒΑ και τελείωσε τη χρονιά με τους Μέμφις Γκρίζλις έχοντας 17.2π και 8.5ρ.

Καθόλου άσχημα για τον 28χρονο Μαρκ, που κυριαρχεί μέσα στη ρακέτα και είναι ένα από τα μεγάλα όπλα της "φούρια ρόχα" στο αυριανό παιχνίδι. Ο ίδιος δεν δείχνει να θεωρεί το ματς piece of cake, αντιθέτως φαίνεται ότι εκτιμά ιδιαίτερα τις ικανότητες της ελληνικής ομάδας και μιλώντας στο Sport24.gr υπενθύμισε με νόημα: "Απ΄ό,τι γνωρίζω στην Εθνική Ελλάδος παίζουν πέντε παίκτες του Ολυμπιακού, μια ομάδα που μπορεί να μη πήγαινε καλά στη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκας, αλλά την κατέκτησε δυο χρόνια στη σειρά, γιατί έπαιξε θαυμάσια στα πλέι-οφ και στο φάιναλ-φορ. Γιατί, λοιπόν, να μη κάνει το ίδιο και η Εθνική σας;"

- Πώς βλέπεις τον αγώνα λοιπόν

"Τον περιμένω ιδιαίτερα. Θα έχει έντονα συναισθήματα, όπως κάθε άλλη φορά. Συνήθως έτσι γίνεται στα ματς με την Ελλάδα..."

- Ναι, αλλά συνήθως κερδίζετε εσείς οι Ισπανοί...

"Αυτό δεν αλλάζει τον βαθμό δυσκολίας του αγώνα. Πάντα σε τέτοια παιχνίδια, τον τελευταίο ρόλο παίζουν οι λεπτομέρειες,. Ένα ριμπάουντ, ένα εύστοχο σουτ, ένα κόψιμο..."

Μαρκ Γκασόλ: "Θυμάμαι τι έκανε ο Ολυμπιακός"

- Πώς θα σκιαγραφούσες την Ελλάδα

" Μου αρέσει σαν ομάδα. Έχει εμπειρία, παίκτες που έχουν κατακτήσει τίτλους, αλλά και νέους που προσφέρουν μεγάλη ενέργεια στο σύνολο. Γενικά είναι ένα πολύ ωραίο γκρουπ παικτών. Ανεξάρτητα αν έχασε ή όχι από τη Φινλανδία, κατά τη γνώμη μου είναι μια από τις καλύτερες ομάδες του Ευρωμπάσκετ".

- Έχει κάποια ιδιαίτερα στοιχεία το παιχνίδι των Ελλήνων;

"Πάνε πολύ μέσα στη ρακέτα. Ποστάρουν και τους αρέσει, βέβαια, το ευρωπαϊκό στυλ με αρκετές ζώνες αλλά και πικ εν ρολ. Όλα αυτά φυσικά τα κάνουμε κι εμείς. Απλά πρέπει να προσαρμοστούμε και στο στυλ της Ελλάδας ώστε να κάνουμε κάτι διαφορετικό από το παιχνίδι της Ελλάδας"

- Τι προβλέπεις τελικά;

" Θέλω τη νίκη, προβλέπω μάχη. Θα γίνει γερό παιχνίδι. Για την Ελλάδα είναι σα να παίζει νοκ-άουτ. Αλλά κι εμείς δοκιμάζουμε τις δυνάμεις εν όψει της συνέχειας. Λέμε ότι θέλουμε να πάμε ψηλά. Να ξανακερδίσουμε το χρυσό, αλλά αυτό πρέπει να γίνει μέσα στο γήπεδο. Και τώρα έχει έρθει η ώρα να παίξουμε όσο γίνεται καλύτερα".

- Σου λείπει ο αδερφός σου ο Πάου

"Όχι, δεν θα έλεγα (γέλια). Τον βλέπω άλλωστε συνέχεια στην Αμερική. Σίγουρα θα τον θέλαμε στην Εθνική, αλλά και ... μόνοι μας θα τα κατάφερουμε".

- Ξ έρεις ότι στο Μέμφις θα έχεις συμπαίκτη κι ένα Έλληνα...

"Όχι ένα, αλλά δύο. Δεν είναι μόνο ο Κώστας Κουφός αλλά και ο Νικ Καλάθης"

- Ναι, έχεις δίκιο. Είχα ... ξεχάσει ότι συμφώνησε και ο Καλάθης με τους Γκρίζλις

" Και οι δυο πάντως είναι καλοί παίκτες. Με τον Κουφό παίξαμε πέρσι αντίπαλοι. Και τον Καλάθη τον θυμάμαι από την Εθνική Ελλάδας. Δεν τους έχω μιλήσει ακόμη. Όταν γυρίσω στο Μέμφις θα τα πούμε..."

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ