EUROBASKET

Μάντζαρης: "Στα νοκ άουτ, κι ας μην παίζω καθόλου"

Μάντζαρης: "Στα νοκ άουτ, κι ας μην παίζω καθόλου"

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε για τον ρόλο του στο rotation του Φώτη Κατσικάρη και υπενθύμισε ότι οι Έλληνες διεθνείς έχουν βάλει το "εγώ" κάτω από την επιτυχία της Εθνικής ομάδας (VIDEO)!

Η Εθνική Ανδρών ολοκλήρωσε αήττητη τις υποχρεώσεις της στον Γ' όμιλο του Eurobasket μετά τη νίκη επί της Ολλανδίας και πλέον σκέφτεται το πρώτο νοκ άουτ ματς με το Βέλγιο του Ματ Λοτζέσκι .

Στο μεταξύ, ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε στην κάμερα του OTE TV κι εξήγησε πως το 5-0 στο Ζάγκρεμπ δεν σημαίνει απολύτως τίποτα: "Δεν θα πούμε ότι ήταν ούτε κερδισμένη ούτε χαμένη η ημέρα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε ματς ξεχωριστά. Κάναμε το «πέντε στα πέντε», αλλά δεν σημαίνει τίποτα. Και πέρυσι αυτό έγινε. Κοιτάμε τι γίνεται από εδώ και πέρα. Δεν είμαστε μηχανές, υπάρχει κούραση. Υπήρχε χαλάρωση, που δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και να κερδίζεις τα παιχνίδια. Πρέπει να είσαι δίκαιος και για το άθλημα, εάν χάναμε θα περνούσε η Ολλανδία. Δεν κρατάμε τα κενά διαστήματα που είχαμε σε διάφορα ματς. Στο δεύτερο ημίχρονο με τη Σλοβενία και τη Γεωργία το ματς πήγε κοντά. Δείξαμε χαρακτήρα, όμως, αυτό κρατάμε. Τον δείξαμε και κόντρα στην Κροατία, που ήμασταν για ώρα πίσω".

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην προσεχή αναμέτρηση με το Βέλγιο: "Δεν υπάρχει καμία ομάδα εύκολη ή δύσκολα. Ακόμα και με το Βέλγιο θα είναι δύσκολο το ματς. Εκεί θα κριθεί στις λεπτομέρειες, στα νοκ άουτ μπορεί ο καθένας να κερδίσει οποιονδήποτε. Ειδικά στο Top 8, εάν πάμε εκεί πρώτα ο Θεός, είναι όλες οι ομάδες ίσες. Οι Ιταλοί μπορούν να σκοράρουν από παντού, οι Ισπανοί έχουν εξαιρετικές ομάδες. Δεν μπορείς να διαλέγεις σε αυτά τα ματς, πρέπει να είσαι έτοιμος".

Τέλος, μίλησε για τον ρόλο του στην Εθνική ομάδα και στο rotation του Φώτη Κατσικάρη : "Ξέραμε όλοι από την αρχή ότι όταν έχουμε δώδεκα καλούς παίκτες. Είναι δύσκολο να τους διαχειριστείς σε δεκαπέντε μέρες. Έχουμε πει ότι πρέπει να βάλουμε το «εγώ» κάτω από την επιτυχία της ομάδας. Ας πάμε στα νοκ άουτ κι ας μην παίζω και καθόλου. Η χαρά της νίκης είναι μεγαλύτερη από τη… στενοχώρια".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ