EUROBASKET

Ιβάνοβιτς: "Η ευφορία "τρώει" το μυαλό"

Ιβάνοβιτς: "Η ευφορία "τρώει" το μυαλό"
COPYRIGHT 2014, SPORTSPORT HTTP://SPORTSPORT.BA

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έφερε εις πέρας την αποστολή του, ως κόουτς της Βοσνίας στα προκριματικά του Eurobasket 2015 και μίλησε για όσα έγιναν σε αυτήν τη διαδρομή, ενώ στάθηκε στο τι έχει τελικά σημασία.

Στις 27/8 η Βοσνία θα αντιμετωπίσει την Ισλανδία, για το τελευταίο προκριματικό αγώνα εν όψει του Eurobasket 2015. Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς έχει εξασφαλίσει ωστόσο, ήδη την πρόκριση της, μετά το 74-68 επί της Μεγάλης Βρετανίας.

Για αυτό και ο νέος κόουτς του Παναθηναϊκού έκανε τον απολογισμό της παρουσίας των Βόσνιων στα προκριματικά, κατά τη διάρκεια των οποίων υλοποίησε το στόχο, αν και στερήθηκε πέντε παίκτες (μεταξύ αυτών ο Κούπερ και ο Νούρκιτς).

Κατ΄αρχάς, εξήγησε ότι " αυτά τα παιδιά δουλεύουν από τις 30 Ιουνίου έως σήμερα και πραγματικά αξίζουν να βρεθούν στο Eurobasket. Κατά τη διάρκεια των τριών αγώνων που δώσαμε, είχαμε κάποια καταπληκτικά διαστήματα και άλλα που παρουσιάσαμε τεράστια πτώση. Περιόδους που παίξαμε μοναδικό ομαδικό παιχνίδι και άλλες που ήμασταν πάρα πολύ ατομιστές. Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ πως ένα αποτέλεσμα δεν πρέπει να μας κάνει να παραβλέπουμε όσα έχουν γίνει. Θετικά ή αρνητικά".

Στάθηκε στην ευφορία " που σε κάνει να "χάνεις" το στόχο σου. "Τρώει" το μυαλό και τη λογική σου. Είχαμε τέτοιες στιγμές που μας έκαναν κακό, αλλά καταφέραμε να συνέλθουμε πριν να είναι αργά. Το θετικό αυτής της ομάδας είναι πως όταν "πέφτει", έχει το χαρακτήρα για να σηκωθεί ξανά".

Τα καλά τα λόγια δεν τα έχει για χάρισμα, οπότε αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσα είπε για τους Βρετανούς: " Το ματς εναντίον της Μεγάλης Βρετανίας ήταν ίσως το ανώτερο που κάναμε, από την άποψη της δικής μας ποιότητας, αλλά και αυτής των αντιπάλων. Οι Βρετανοί ήταν ομαδικοί και στο μυαλό μου, σε αυτό το παιχνίδι έπρεπε να κριθεί η πρώτη θέση του ομίλου. Είναι πολύ καλύτεροι από τους Ισλανδούς, πλήρεις σε κάθε θέση, έχουν εμπειρία και έπαιξαν χωρίς πίεση. Η ομάδα μου ήξερε ότι έπρεπε να παίξει άμυνα, όταν έφτασε στο σημείο να κρίνει την εξέλιξη του ματς και να υλοποιήσει το στόχο της πρόκρισης, για τον οποίον βρεθήκαμε όλοι εδώ".

Ο Ιβάνοβιτς κατέληξε στο ότι " είμαι πολύ ευτυχής που είχα την τιμή και τη χαρά να δουλέψω με αυτά τα παιδιά. Είναι το πρώτο πράγμα που τους είπα στα αποδυτήρια. Αγαπώ το μπάσκετ και οι παίκτες μου έδειξαν χαρακτήρα, ενώ δούλεψαν πάρα πολύ καλά. Σε κάθε προπόνηση έδωσαν ό,τι είχαν και τώρα απολαμβάνουν το αποτέλεσμα. Τους είχα πει ότι είναι αρκετό να νικήσουμε με έναν πόντο. Ξέραμε πως έχουμε ποιότητα και ότι θα παίξουμε καλά. Οι παίκτες μου είναι επαγγελματίες και έχουν παίξει σε διάφορους οργανισμούς της Ευρώπης. Έχουν υπερηφάνεια και δεν παραιτούνται ποτέ. Οπότε η πρόκριση στο Eurobasket ήλθε ως φυσική συνέπεια".

Για την ιστορία, ο Μίρζα Τελέτοβιτς δεν θα παίξει στο τελευταίο ματς, λόγω προσωπικού προβλήματος.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ