EUROBASKET

Διέλυσε την Τουρκία η Ιταλία

Διέλυσε την Τουρκία η Ιταλία
INTIME SPORTS

Χορταστικό μπάσκετ από την Ιταλία που διέλυσε 90-75 την Τουρκία και διπλασίασε τις νίκες της, δείχνοντας ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Εξαιρετικό το δίδυμο των Αραντόρι, Τζεντίλε. (video)

Η Ιταλία επέβαλε πλήρως το παιχνίδι της από το β' δεκάλεπτο κι έπειτα και παίζοντας κατά διαστήματα όμορφο μπάσκετ έφτασε εύκολα στην τελική επικράτηση με σκορ 90-75.

Το δίδυμο των Αραντόρι και Τζεντίλε ανέλαβε δράση στην επίθεση στο γ' και το δ' δεκάλεπτο αντίστοιχα και οδήγησε εκ του ασφαλούς την Ιταλία στη νίκη.

Ο πρωταγωνιστής

Ο τίτλος πάει δικαίως στον Πιέτρο Αραντόρι. Έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, "σκότωσε" οριστικά την Τουρκία στο γ' δεκάλεπτο με τα εύστοχα σουτ του και τελείωσε το παιχνίδι με 23 πόντους σε λιγότερο από 33 λεπτά συμμετοχής. Είχε στατιστική για όσκαρ καθώς τελείωσε με 5/5 δίποντα, 4/5 τρίποντα και 9/10 βολές, μάζεψε 3 ριμπάουντ, έκανε 2 κλεψίματα και έδωσε μία ασίστ.

Ο αριθμός της ημέρας

Οι δύο ομάδες είχαν από κοινού 20/37 σουτ τριών πόντων (πάνω από 50%), καθώς αμφότερες έβλεπαν το καλάθι σαν βαρέλι.

Που κρίθηκε το ματς

Στην ενέργεια που έβγαλαν οι Ιταλοί. Ήταν καλύτεροι, είχαν ψυχολογία, πρόσφεραν ωραίο θέαμα και έφτασαν εύκολα στην δεύτερη νίκη τους στο Ευρωμπάσκετ.

Ο αγώνας

Η Τουρκία προηγήθηκε χάρη στα τρίποντα του Τσετίν (12-17), όμως η Ιταλία απάντησε με το ίδιο νόμισμα. Οι Ιταλοί πήραν πόντους έξω από τα 6.75μ. από τους Μπελινέλι και Τζεντίλε και βρέθηκαν να κλείνουν το α' δεκάλεπτο προηγούμενοι με 22-19, όντας για δεύτερη φορά μπροστά στο σκορ (η άλλη ήταν στο 8-6). Η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη για τη "σκουάντρα ατζούρα" που με ένα γρήγορο 8-2 προηγήθηκε με 30-21 έχοντας τον Μέλι σε εξαιρετική βραδιά (τελείωσε το ημίχρονο με 12 π. και 7 ρ.).

Το 44-34 του ημιχρόνου έδινε ένα σαφές προβάδισμα στους Ιταλούς που το εδραίωσαν με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου. Ο Αραντόρι πέτυχε 17 πόντους σε 8,5 λεπτά στη γ' περίοδο και όπως αντιλαμβάνεται κανείς, από ένα σημείο κι έπειτα οι γείτονες πρόσφεραν και θέαμα. Το τελικό 90-75 επήλθε φυσιολογικά υπέρ των Ιταλών, σκορ που "σφράγισε" ο άπιαστος Αραντόρι με ένα ακόμα τρίποντο.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 44-34, 74-57, 90-75

Ιταλία (Πιανιτζάνι): Αραντόρι 23(4), Τζεντίλε 20(3), Βιτάλι 5(1), Ποέτα 2, Μέλι 14, Μπελινέλι 17(2), Ντιένερ 2, Κουζίν 2, Ντατόμε, Μάγκρο, Τσιντσιαρίνι 5(1).

Τουρκία (Τάνιεβιτς): Μπαλμπάι 3(1), Πρέλτζιτς 9, Γκιουλέρ 3, Ιλιασόβα 11(1), Ερντέν 4, Τσετίν 11(3), Γκονλούμ 7, Αρσλάν 3, Ασίκ 12, Τούρκογλου 12(2).

Αραντόρι: "Χαρούμενοι για το παιχνίδι που κάναμε"

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής των Ιταλών, Αραντόρι τόνισε: " Είμαστε χαρούμενοι που κάναμε τέτοιο παιχνίδι μπροστά στο κοινό μας. Παράλληλα, κερδίσαμε και τις μονομαχίες σώμα με σώμα. Καταφέραμε να τους κρατήσουμε κάτω από τους 80 πόντους και πετύχαμε τον στόχο μας".

Από την πλευρά του, ο Σινάν Γκιουλέρ είπε: " Είναι λες και κάτι μας μπλόκαρε εκεί έξω... Πρέπει να είμαστε καλύτεροι στη συνέχεια".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ