EUROBASKET

Η (παταγώδης) αποτυχία έφερε την απομάκρυνση του Έντελσταϊν

Η (παταγώδης) αποτυχία έφερε την απομάκρυνση του Έντελσταϊν

Η αδυναμία πρόκρισης του Ισραήλ στους "16" του Eurobasket σε συνδυασμό με την απογοητευτική εικόνα που είχε στους αγώνες του Β' Ομίλου έφεραν την απομάκρυνση του Έρεζ Έντελσταϊν από τον πάγκο της ομάδας. Φαβορί για διάδοχος ο Όντεντ Κάτας.

Από την στιγμή που το Ισραήλ δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τους "16" του Eurobasket, ήταν σαφές πως το μέλλον του Έρεζ Έντελσταϊν στον πάγκο της ομάδας ήταν κάτι παραπάνω από αβέβαιο. Η θεωρία επιβεβαιώθηκε στην πράξη, αφού την Τετάρτη (13/9) η ομοσπονδία της χώρας ενημέρωσε για την απομάκρυνση του έμπειρου τεχνικού από τη θέση του πρώτου προπονητή.

Για την ακρίβεια, έγινε γνωστό πως το συμβόλαιό του δεν πρόκειται να ανανεωθεί, κάτι που σημαίνει πως οι "μπλε" αναζητούν άμεσα τη διάδοχη κατάσταση, δεδομένου ότι σε δύο μήνες υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο πρώην, πλέον, ομοσπονδιακός τεχνικός του Ισραήλ βρισκόταν στη θέση του από το 2014 δίχως όμως να δείξει κάτι ουσιαστικό, αφού η ομάδα παρέμενε πολύ μακριά από αυτό που ήθελαν ο κόσμος και η διοίκηση της ισραηλινής ομοσπονδίας.

Όσον αφορά στη διάδοχη κατάσταση, το όνομα του Όντεντ Κάτας είναι αυτό που γράφεται περισσότερο απ όλα από τον Τύπο του Ισραήλ, με τον άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού να έχει στα "συν" του το γεγονός πως πριν από δύο μήνες οδήγησε τους Νέους Άνδρες της χώρας μέχρι το δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Πανευρωπαϊκό της Κρήτης.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ