EUROBASKET

Γκλαντίρ: "Σαν να έπεσα σε τρύπα"

Γκλαντίρ: "Σαν να έπεσα σε τρύπα"

Ο Σέργκι Γκλαντίρ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA για το ατυχές περιστατικό του τραυματισμού του στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και την πρόκληση του Eurobasket.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας τελείωσε πολύ νωρίς για τον Σέργι Γκλαντίρ, ο οποίος στάθηκε άτυχος. Ο 25χρονος γκαρντ τραυματίστηκε στο πόδι, στο παιχνίδι με τη Φινλανδία, τη δεύτερη μόλις ημέρα της διοργάνωσης, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να βοηθήσει όσο ήθελε την Ουκρανία. Γι αυτό νιώθει πως κάτι χρωστάει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

" Ήμουν τόσο εκνευρισμένος, τόσο απογοητευμένος", είπε μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA, αναφερόμενος στην... κακιά στιγμή του Παγκοσμίου Κυπέλλου, πριν αναφερθεί στα όσα έκανε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του: " Καταρχάς να πούμε ότι είχαμε τις δυνατότητες να κάνουμε κάτι καλό κι εγώ δεν ήμουν σε θέση να βοηθήσω την ομάδα. Κάποια παιδιά έκαναν το κάτι παραπάνω, κι αυτό είναι το καλό. Μπορείς πάντα να βρεις κάτι θετικό σε μια άσχημη κατάσταση".

Πέραν του ότι έχασε τη διοργάνωση, έπρεπε να βρει τρόπο να επιστρέψει στη δράση. Γιατί, όπως είπε κι ο ίδιος " μετά τον τραυματισμό μου, δυσκολεύτηκα αρκετά να επιστρέψω. Ήταν σαν να έπεσα σε μία τρύπα. Τώρα όμως αισθάνομαι αρκετά καλύτερα και συνεχίζω να δουλεύω γι αυτό".

Μετά κόπων και βασάνων βρήκε αυτό που έψαχνε, στη Νανσί. Η οποία αποτελεί τον δεύτερο σταθμό της καριέρας του, στη Γαλλία, μετά τη Ναντέρ.

Για να επιστρέψουμε όμως, στα της συνέντευξης, αναφέρθηκε ακόμη στο γεγονός πως η Ουκρανία θα αντιμετωπίσει ομάδες που βρίσκονται στη Βαλτική. Κάτι το οποίο είναι... πρόβλημα, αν σκεφτεί κανείς πως η πρώτη φάση διοργανώνεται από τη Λετονία: " Παίζουμε στη Ρίγα, επομένως δεν θα είναι εύκολο. Αντιμετωπίζουμε τρεις ομάδες της Βαλτικής, η μία εκ των οποίων διοργανώνει την πρώτη φάση. Οι φίλαθλοι της Λιθουανίας και της Εσθονίας θα έρθουν για να δουν τα παιχνίδια. Είναι ωραίο να παίζεις μπροστά σε κόσμο. Νιώθεις την ένταση και κάτι μέσα σου που δεν μπορώ να περιγράψω. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε".

Θα έχει όμως η Ουκρανία κόσμο στο πλευρό της; " Δεν είναι τόσο μεγάλη η απόσταση. Μόνο τη βίζα σου χρειάζεσαι για να έρθεις. Ενδεχομένως να μην είναι εύκολο για κάποιον να έρθει, αλλά ελπίζω πως θα δούμε αρκετό κόσμο στο γήπεδο να μας υποστηρίζει", είπε χαρακτηριστικά πριν αναφερθεί στις πιθανότητες να δούμε τη χώρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016: " Ποτέ δεν ξέρεις. Τα παιδιά πήραν εμπειρίες στο Παγκόσμιο Κύπελλο, τις οποίες θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν στο Eurobasket".

Ολοκλήρωσε τη συνέντευξή του μιλώντας για τα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετώπισε η Ουκρανία. Τον εμφύλιο και τα όσα αυτός προκάλεσε: " Τώρα όλα είναι καλά. Η κατάσταση βελτιώνεται διαρκώς. Η οικογένειά μου μένει στα νότια, κοντά στην Οντέσα. Ο κίνδυνος δεν έφτασε μέχρι τη γενέτειρά μου".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ