EUROBASKET

Γκαρμπαχόσα: "Η Ισπανία δεν είναι χειρότερη από Γιουγκοσλαβία και ΕΣΣΔ"

Γκαρμπαχόσα: "Η Ισπανία δεν είναι χειρότερη από Γιουγκοσλαβία και ΕΣΣΔ"

Ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας και παλαίμαχος παίκτης, Χόρχε Γκαρμπαχόσα, τόνισε πως η εθνική του ομάδα δεν είναι χειρότερη σε σύγκριση με την Γιουγκοσλαβία και την Σοβιετική Ένωση.

Τόσο η Σοβιετική Ένωση, όσο και η τότε ενωμένη Γιουγκοσλαβία, έγραψαν την δική τους ιστορία στο ευρωπαϊκό (και παγκόσμιο) μπάσκετ, κατακτώντας συνεχόμενα μετάλλια και τίτλους στα Ευρωμπάσκετ, αναδεικνύοντας παράλληλα και σπουδαίους παίκτες.

Βλέποντας κανείς την πορεία της εθνικής Ισπανίας από το 1999 και μετά, παρατηρεί κανείς πως έχει γράψει και εκείνη την δική της ένδοξη πορεία, διαθέτοντας στο ρόστερ της πρωτοκλασάτους παίκτες. Πήρε το ασημένιο το 1999, το 2003 και το 2007 στα Ευρωμπάσκετ και στην συνέχεια μέτρησε τρία χρυσά, το 2009, το 2011 και το 2015, ενώ το 2006 αναδείχτηκε πρωταθλήτρια κόσμου, έχοντας στην συλλογή της διακρίσεις και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σε συνέντευξη του στην Marca, ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας, Χόρχε Γκαρμπαχόσα, ο οποίος σαν παίκτης συνείσφερε στην κατάκτηση των παραπάνω μεταλλίων, τόνισε πως η Ισπανία δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις Γιουγκοσλαβία και ΕΣΣΔ: "H πορεία μας είναι όντως εντυπωσιακή. Από το 1999 και μετά, έως και σήμερα, παίζουμε πάντα στα ημιτελικά. Την μόνη φορά που μείναμε εκτός βάθρου ήταν το 2005. Αυτό είναι εκπληκτικό. Έχουμε την τάση να εξιδανικεύουμε την τότε ενωμένη Γιουγκοσλαβία, αλλά και την Σοβιετική Ένωση, για το μπάσκετ που έπαιξαν, αλλά αυτή η εθνική Ισπανίας δεν είναι χειρότερη από εκείνες".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ