EUROBASKET

Οι Βέλγοι κέρδισαν τους Γερμανούς!

Οι Βέλγοι κέρδισαν τους Γερμανούς!

Σπουδαία νίκη του Βελγίου κόντρα στη Γερμανία στην παράταση (63-63κ.α.) με 77-73, σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι. (video)

Εξαιρετική εμφάνιση από το Βέλγιο, το οποίο επιβλήθηκε της Γερμανίας στην παράταση με 77-73 κι ενώ η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης είχε ολοκληρωθεί με 63-63.

Η Γερμανία ήταν το μεγάλο φαβορί για τη νίκη μετά και το χθεσινό (4/09) αποτέλεσμα κόντρα στους Γάλλους.

Παρόλα αυτά, οι Βέλγοι κατάφεραν να ελέγξουν τον ρυθμό των Γερμανών, να γυρίσουν την εις βάρος τους κατάσταση και να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα.

Ο πρωταγωνιστής

Ο Τάμπου ήταν ο άνθρωπος που κράτησε το Βέλγιο μέσα στο παιχνίδι απέναντι στην Γερμανία. Ο Βέλγος είχε 15 πόντους με 5/8 τρίποντα, ενώ πήρε 6 ριμπάουντ, μοίρασε 5 ασίστ και είχε 1 κλέψιμο.

Ο αριθμός του αγώνα

Οι 9 άστοχες βολές των Γερμανών (22/31). Σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης οι 9 άστοχες βολές είναι πολλές.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Ο Σάφαρτζικ χάνει επτά δευτερόλεπτα πριν το τέλος δύο βολές, με τον Πλάις να αστοχεί μόνος του κάτω από το καλάθι. Αποτέλεσμα ήταν οι Γερμανοί να κάνουν φάουλ και τον Μουρς να διαμορφώνει με δύο βολές το τελικό αποτέλεσμα.

Ο αγώνας

Οι Γερμανοί μετά τη νίκη τους επί των Γάλλων έδειχναν ότι εύκολα ή δύσκολα θα μπορέσουν να πάρουν τη νίκη κόντρα στο Βέλγιο. Στο πρώτο δεκάλεπτο, λοιπόν κατάφεραν να προηγηθούν με 16-14, όμως στη συνέχεια οι Βέλγοι αντέδρασαν, μείωσαν στο σκορ και πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα εννέα πόντων.

Στην τρίτη περίοδο, οι Βέλγοι πήραν το προβάδισμα στο σκορ με 48-41, ενώ η λήξη της αναμέτρησης βρήκε τόσο την Γερμανία, όσο και το Βέλγιο στο 63-63. Στο έξτρα πεντάλεπτο, οι Βέλγοι δεν έχασαν την ψυχραιμία τους και κατάφεραν να φτάσουν στο τέλος στο θετικό αποτέλεσμα, σημειώνοντας την πρώτη τους νίκη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σλοβενίας.

Τα δεκάλεπτα: 16-14, 26-35, 41-48, 63-63κ.α., 73-77παρ.

Γερμανία (Μεντζ): Κινγκ, Γκίφεϊ 9(1), Γκούντνερ 4, Σβίενερ 2, Σάφαρτζικ 15(2), Τάντα, Στάιγκερ 7(2), Πλάις 10, Μπένζινγκ 24(2), Ντόρεθ, Τζίρμπες 2.

Βέλγιο (Κάστελς): Μουρς 6, Βαν Ρόσομ 10(1), Μπέχιν 5(1), Ερβέλ 11(1), Μουέμα 3(1), Τάμπου 15, Μούγια, Μουκούμπου 10(2), Ντε Ζέεφ 2, Μασότ 15.

"Δεν χρειάζεται να σκοράρεις για να κερδίσεις"

Ο Γκάι Μούγια υπογράμμισε ότι: "Παίξαμε πολύ καλή ομαδική άμυνα, αυτή μας επέτρεψε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Στην επίθεση μοιράσαμε καλά τη μπάλα και είχαμε τελικά 21 ασίστ. Παίξαμε σαν ένα στην άμυνα και στην επίθεση".

Ο προπονητής του Έντι Καστέελς συμπλήρωσε: "Είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα ότι μπορείς να κερδίσεις ένα παιχνίδι ακόμη κι αν δεν σκοράρεις πολλούς πόντους. Πήραμε πολλά από την άμυνα του Γκάι Μούγια. Είναι μια πολύ καλή ομαδική δουλειά. Σε ένα παιχνίδι πρέπει να δεχτείς ότι χρειάζεται να κάνεις θυσιες. Αποδεικνύεται ότι δεν χρειάζεται να εισαι σκόρερ, για να είσαι ο νικητής".

Ο Κριστόφ Μπέγκιν τόνισε ότι: "Έπαιξαν πολύ επιθετικά για σαράντα λεπτά, πήραν τα ριμπάουντ και έκαναν τη ζωή μας δύσκολη. Εμείς είχαμε πρόβλημα στα ριμπάουντ. Η επίθεση μας δεν έβγαινε, γιατί μας πίεζαν συνεχώς. Παλέψαμε ως το τέλος, αρπάξαμε τις ευκαιρίες που μας έδωσαν, αλλά δεν τα καταφέραμε".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ