EUROBASKET

Φουλάρει με... φιλικά η Λιθουανία

Φουλάρει με... φιλικά η Λιθουανία
INTIME SPORTS

Μια ντουζίνα φιλικών έχει ετοιμάσει ο Γιόνας Καζλάουσκας από τις 5 Αυγούστου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου για την εθνική ομάδα της Λιθουανίας.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Λιθουανίας, Γιόνας Καζλάουσκας έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα... φορτισμένο πρόγραμμα για τους παίκτες του, οι οποίοι θα δίνουν φιλικά από τις 5 μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.

Σε αυτό το διάστημα, οι Λιθουανοί θα συναντήσουν... όλες τις αντιπάλους μας (Σουηδία, Φινλανδία, Ιταλία, Ρωσία) πλην της Τουρκίας, αλλά και εμάς, τη Βέλγιο, τα Σκόπια, την Τσεχία, τη Βοσνία και τη Γεωργία.

Διαβάστε επίσης: Ενσωματώθηκε ο Γιόνας Βαλαντσιούνας...

Το πρώτο φιλικό είναι απέναντι στους Βέλγους, με τον Καζλάουσκας να δηλώνει ανακουφισμένος που έχει κοντά του " τους Βαλανσιούνας και Κλέιζα, οι οποίοι έχασαν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και πρέπει να "πιάσουν" τους συμπαίκτες τους".

Ακόμα δεν έχει λυθεί το θέμα με την ασφάλιση των αδελφών Λαβρίνοβιτς, μηδέ αυτό της ασφάλισης του Κλέιζα " κάτι που πρέπει να γίνει σύντομα για να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος". Εδαφος φαίνεται να έχει κερδίσει ο νεαρός πόιντ γκαρντ Βιτένις Τσιζάουσκας "που είναι ο μόνος κλασικός "άσος" που έχουμε", ενώ απομένει η άφιξη του Ντονάτας Μοντιεγιούνας, για να συμπληρωθεί το ρόστερ.

Βόσνιος ο Στιπάνοβιτς

Από εκεί και πέρα, επίσης στο Β' όμιλο του Ευρωμπάσκετ, η Βοσνία μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Αντρίγια Στιπάνοβιτς, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν δηλωμένος ως Κροάτης. Κι αυτό γιατί ο σέντερ της Καζέρτα είχε συμμετοχή με την ομάδα των εφήβων της γενέτειρας του, προ επταετίας (στο Ευρωμπάσκετ της Σμύρνης) και άρα έπρεπε να ζητήσει και να πάρει την άδεια της FIBA, ώστε να αλλάξει εθνικότητα.

Ο γεννημένος στο Μόσταρ της Βοσνίας, ύψους 2.09 παίκτης, πήρε το ΟΚ από την παγκόσμια ομοσπονδία και ακολουθεί την προετοιμασία.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ