EUROBASKET

Ευρωμπάσκετ σε τέσσερις χώρες!

Ευρωμπάσκετ σε τέσσερις χώρες!

Τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, ενδέχεται να 'χουν ως συνέπεια το πρώτο Eurobasket που θα γίνει σε τέσσερις χώρες! Φυσικά, η Ελλάδα θα είναι μια από αυτές.

Μέχρι πρότινος, η FIBA Εurope διέψευδε τις πληροφορίες που ήθελαν να μη γίνεται τελικά, το Eurobasket του 2015 στην Ουκρανία. Η αλήθεια όμως, τη θέλει να έχει συζητήσει το ενδεχόμενο να οδηγηθεί σε άλλες λύσεις, προκειμένου να μη βρεθεί εξ απροόπτου.

Όπου "απρόοπτο" δεν εννοούμε όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην περιοχή, αλλά μια εκ των συνεπειών της όλης κατάστασης. Εξαιτίας της αναστάτωσης, σαφέστατα και δεν μπορούν να συνεχιστούν στα έργα που πρέπει να αναγερθούν έως το Ευρωμπάσκετ. Οι καθυστερήσεις είναι μεγάλες και πλέον εκφράζονται φόβοι πως δεν θα προλάβουν να παραδώσουν τις αρένες, στην ώρα τους.

Κάπως έτσι, προέκυψε η πληροφορία για ενδιαφέρον της Σερβίας να πάρει το έργο, πριν προκύψουν οι φήμες που έκαναν λόγο για αίτημα της Ελλάδας. Σήμερα (18/3) προστέθηκε στη λίστα η Γαλλία, με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Ζαν Πιέρ Σιουτά να ομολογεί στη "L' Equipe" πως " έκανα σχετική πρόταση, για να αναλάβουμε τουλάχιστον τον πρώτο γύρο της διοργάνωσης".

Κρατήστε αυτό το τελευταίο, διότι πληροφορίες θέλουν τη FIBA Europe να σκέφτεται την περίπτωση να αναθέσει σε τέσσερις διαφορετικές χώρες τη διοργάνωση των ομίλων της πρώτης φάσης και τους φιναλίστ να μαζεύονται σε μια χώρα, που δεν αποκλείεται να είναι η Ελλάδα.

Να ξεκαθαρίσουμε σε αυτό το σημείο ότι εδώ που έφτασε (χρονικά) η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, δεν έχει οικονομικές απαιτήσεις. Δηλαδή, τα έθνη που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν την κατάσταση, δεν χρειάζεται να καταβάλουν κάποιο fee (στο παρελθόν έφτανε και τα 3.000.000 ευρώ). Η αίτηση θα είναι δωρεάν.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ