EUROBASKET

Έχασε το Ευρωμπάσκετ η Ουκρανία

Έχασε το Ευρωμπάσκετ η Ουκρανία

Το Διοικητικό Συμβούλιο της FIBA Europe ενημέρωσε σήμερα ότι η Ουκρανία δεν θα διοργανώσει το Ευρωμπάσκετ 2015 ενώ αναμένεται να διαφοροποιηθεί το σύστημα διεξαγωγής του τουρνουά!

Η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία και οι καθυστερήσεις στα έργα υποδομής υποχρέωσαν την FIBA Europe να αναζητά νέα διοργανώτρια για το Ευρωμπάσκετ 2015.

Οι Ουκρανοί δεν ήταν διατεθειμένοι να παραιτηθούν της διεξαγωγής του Ευρωμπάσκετ 2015. Μάλιστα είχαν ζητήσει παράταση από το Διοικητικό Συμβούλιο της FIBA Europe, καταθέτοντας σχετικό αίτημα για αναβολή οποιασδήποτε απόφασης για το τουρνουά ως τις αρχές Ιουνίου.

Σήμερα, πάντως, το Δ.Σ. της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ενημέρωσε ότι βρίσκεται πλέον σε αναζήτηση διοργανώτριας χώρας για το επόμενο Ευρωμπάσκετ. Την ίδια στιγμή, ο Γενικός Γραμματέας της FIBA Europe, Καμίλ Νόβακ, αποκάλυψε ότι έχει δεχτεί κρούση από 16 ευρωπαϊκές ομοσπονδίες που ενδιαφέρονται για την ανάληψη της διοργάνωσης. Η νέα διοργανώτρια χώρα αναμένεται να ανακοινωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά το σύστημα διεξαγωγής, αναμένεται να καθιερωθούν playoffs με τη συμμετοχή 16 ομάδων μετά τον πρώτο γύρο, όπως ακριβώς συμβαίνει στο World Cup της FIBA.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ