EUROBASKET

"Ε, φίλε! Όχι Golden State!"

"Ε, φίλε! Όχι Golden State!"

Το Sport24.gr βρέθηκε στη Media Day της Εθνικής ομάδας και σας παρουσιάζει όσα έγιναν σήμερα (31/7) στο ΟΑΚΑ. Τα πειράγματα του Κουφού και ο... λίμπερο Παπανικολάου (VIDEO, PHOTOS).

Το πρώτο ραντεβού της Εθνικής για το διευρυμένο Eurobasket 2015 δόθηκε σήμερα (31/7) στην κεντρική σάλα του ΟΑΚΑ. Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε πιο αργά από οποιαδήποτε άλλη την προετοιμασία της για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (5-20/9) όμως αυτό ουδόλως απασχολεί τον Φώτη Κατσικάρη και τους συνεργάτες του στο σταφ!

Η πρώτη ανεπίσημη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το πρωί, με μοναδικό απόντα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ο οποίος θα ενταχθεί στο πρόγραμμα μετά τη συμμετοχή του στο πρώτο NBA Africa Game. Το απόγευμα οι διεθνείς μας τέθηκαν στη διάθεση των εκπροσώπων του Τύπου, με αφορμή την έναρξη της προετοιμασίας.

Οι πρώτοι που πάτησαν παρκέ

Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, ο Ζήσης Σαρικόπουλος και ο Γιάννης Αθηναίου ήταν οι πρώτοι παίκτες της Εθνικής που βγήκαν στο παρκέ για τα πρώτα σουτάκια. Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού ήταν ο τελευταίος που "κόπηκε" από την περσινή προεπιλογή για το Παγκόσμιο Κύπελλο και φέτος αισιοδοξεί να δώσει το παρών στη δωδεκάδα της Ελλάδας, αν και ο ανταγωνισμός στη θέση του είναι πολύ δυνατός. Όσον αφορά τον Σαρικόπουλο, ο 25χρονος σέντερ της ΑΕΚ συμμετέχει για πρώτη φορά στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας ενώ ο Γιάννης Αθηναίου κλήθηκε εκτάκτως από τον Κατσικάρη, από τη στιγμή που ο Βασίλης Σπανούλης ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα.

"Ε, φίλε! Όχι Golden State!"

Ακολούθως, την είσοδό του στη σάλα του ΟΑΚΑ έκανε ο Κώστας Κουφός. Ο ομογενής σέντερ των Kings έθεσε εαυτόν στη διάθεση της Εθνικής, δίνοντας τέλος στην περσινή παρεξήγηση, όταν ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στην προετοιμασία την τελευταία στιγμή. Ο νέος σέντερ του Sacramento ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος, χαιρέτισε στα ελληνικά κι εν συνεχεία μίλησε στα αγγλικά. Μάλιστα φωτογραφήθηκε με έναν πιτσιρικά, ο οποίος φορούσε φανέλα του Stephen Curry, κάνοντάς του τις σχετικές... παρατηρήσεις: "Ε, φίλε! Όχι Golden State! Μόνο Sacramento, έτσι; Σουτάρεις κι εσύ συνέχεια σαν τον Curry;".

"Ε, φίλε! Όχι Golden State!"

Το πρόγραμμα του Καϊμακόγλου

Ενώ οι υπόλοιποι διεθνείς βρίσκονταν στο παρκέ του ΟΑΚΑ, ο Καϊμακόγλου ήταν πίσω από τον πάγκο και ακολουθούσε ειδικό πρόγραμμα εκγύμνασης, πριν περάσει στη σάλα για την απογευματινή προπόνηση της Εθνικής. Λίγο πιο πέρα, ο Κώστας Σλούκας. Ο διεθνής γκαρντ ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, απόλαυσε κάποιες μέρες διακοπών στη Θεσσαλονίκη μαζί με την οικογένειά του κι εν συνεχεία τέθηκε στη διάθεση του κόουτς Κατσικάρη.

"Ε, φίλε! Όχι Golden State!"

Το κάρμα του Ζήση

Μεταξύ των παικτών που συμπεριλήφθηκαν στην προεπιλογή της Εθνικής ομάδας είναι ο Νίκος Ζήσης. Ο διεθνής γκαρντ θα αγωνιστεί με τα "γαλανόλευκα" για ακόμα ένα καλοκαίρι κι εν συνεχεία θα μεταβεί στη Γερμανία, για να ενταχθεί στην Μπάμπεργκ του Αντρέα Τρινκιέρι. Έτσι, λοιπόν, ο Ζήσης θα συνεχίσει να βγάζει το... ψωμί του μακριά από την Ελλάδα και όπως εξήγησε στο περιθώριο της σημερινής Media Day, "Τι να πω; Μάλλον αυτό είναι το κάρμα μου".

"Ε, φίλε! Όχι Golden State!"

Ο... λίμπερο Παπανικολάου

Στο μεταξύ, ο Κώστας Παπανικολάου γίνεται σήμερα (31/7) 25 ετών και πέρασε τα γενέθλιά του μαζί με τους συμπαίκτες του στην Εθνική ομάδα. Η αρχή έγινε το μεσημέρι, στο κεντρικό ξενοδοχείο που καταλύει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, όταν έσβησε τα κεράκια στην τούρτα που του έφεραν οι συμπαίκτες του. Το απόγευμα ο "Παπ" βρέθηκε στην προπόνηση της Εθνικής κι έκανε τη διαφορά, ως ο μόνος από τους διεθνείς που φορούσε λευκό προπονητικό μπλουζάκι, αντί για μπλε.

"Ε, φίλε! Όχι Golden State!"

PHOTOS από τη Media Day

"Ε, φίλε! Όχι Golden State!"
"Ε, φίλε! Όχι Golden State!"
"Ε, φίλε! Όχι Golden State!"
"Ε, φίλε! Όχι Golden State!"
"Ε, φίλε! Όχι Golden State!"

Η πρώτη προπόνηση της Εθνικής, μέσα από το επίσημο κανάλι της ΕΟΚ στο Youtube

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ