EUROBASKET

Απειλούνται με αποκλεισμό από το Eurobasket οι Σερβία, ΠΓΔΜ, Κροατία, Σλοβενία

Απειλούνται με αποκλεισμό από το Eurobasket οι Σερβία, ΠΓΔΜ, Κροατία, Σλοβενία

Έντεκα ομάδες της ΑΒΑ Liga έχουν δέκα ημέρες στη διάθεση τους για να μετακινηθούν στη διοργάνωση της FIBA ή οι εθνικές ομάδων των χωρών μπορούν να μείνουν εκτός Eurobasket 2015... και θα αδειάσει ο όμιλος της Ελλάδας!

Σας είχαμε ενημερώσει πως η FIBA είχε θυμίσει στις 30/5 ότι οι ομάδες που θα επιλέξουν την ΑΒΑ Liga από το δικό της project για τους εκπροσώπους των χωρών της πρώην Γιουγκοσλαβίας, θα... καταδικάσουν τις εθνικές σε αποκλεισμό από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Παρ' όλα αυτά, υπήρξαν 11 οργανισμοί που επέμειναν και εξήγησαν ότι δεν εγκαταλείπουν την ΑΒΑ. Ήταν οι Ολίμπια Λιουμπλιάνας, Κρκα, Ζάνταρ, Τσιμπόνα, Τσεντεβίτα, Ιγκοκέα, Μπουντούτσνοστ, Παρτίζαν, ΜΖΤ Σκοπίων, Μέγκα Λεκς και Μέταλατς. Σήμερα (8/6) η παγκόσμια ομοσπονδία ενημέρωσε πως οι συγκεκριμένες ομάδες έχουν 10 ημέρες στη διάθεση τους (έως τη σύσκεψη της Κεντρικής Επιτροπής, στις 18/6) για να αλλάξουν πρωτάθλημα.

Διαφορετικά, οι εθνικές ομάδες της Σλοβενίας, της Σερβίας και της Κροατίας απειλούνται με αποκλεισμό και από το προσεχές Eurobasket -καθώς η ΑΒΑ Liga έχει χάσει την αναγνώριση της από τη FIBA, από την πρώτη ημέρα του Μαΐου και έχει διαγραφεί από τις διοργανώσεις της.

Για την ιστορία, στο Γ' γκρουπ όπου ανήκει η Ελλάδα, είναι και οι Σλοβενία, ΠΓΔΜ και Κροατία -μαζί με την Ολλανδία και Γεωργία.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ