EUROBASKET

Αδειάζει από ταλέντο η "δεξαμενή" του Eurobasket 2017

Αδειάζει από ταλέντο η "δεξαμενή" του Eurobasket 2017

Τουλάχιστον 33 σημαντικές απουσίες μετρούν μέχρι στιγμής, μιάμιση εβδομάδα πριν το Eurobasket 2017, οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση. Το Sport24.gr τους παρουσιάζει.

Ενα πλήγμα κάθε μέρα δέχεται το ευρωπαϊκό μπάσκετ, λίγες μόλις μέρες πριν την έναρξη του Eurobasket 2017. Μετά το σοκ που υπέστη η Εθνική Ελλάδας από την απόφαση του Γιάννη Αντετοκούνμπο να μην την ενισχύσει στη διάρκεια του επερχόμενου τουρνουά, ήρθε άλλη μία "σφαλιάρα" για την αντίστοιχη της Σερβίας που μετά τους Μπιέλιτσα, Ραντούλιτσα, Γιόκιτς, Μιλουτίνοφ έχασε και τον ηγέτη της , τον Μίλος Τεόντοσιτς που αναγκάζεται να δει τους αγώνες από την τηλεόραση εξαιτίας του προβλήματος που αντιμετωπίζει στη γάμπα από την περσινή σεζόν.

Αναλυτικά οι 33 που δεν θα συμμετάσχουν στο Eurobasket 2017:

ΒΕΛΓΙΟ: Ματ Λοτζέσκι

ΚΡΟΑΤΙΑ: Μάριο Χεζόνια, Άντε Ζίζιτς, Ίβιτσα Ζούμπατς

ΠΟΛΩΝΙΑ: Μάρτσιν Γκορτάτ

ΕΛΛΑΔΑ: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Κώστας Κουφός,

ΣΕΡΒΙΑ: Μίλος Τεόντοσιτς, Νέμανια Μπιέλιτσα, Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, Νίκολα Γιόκιτς, Νίκολα Μιλουτίνοφ

ΓΑΛΛΙΑ: Νικολά Μπατούμ, Ρουντί Γκομπέρ, Ιάν Μαχίνμι, Φαμπιάν Κοζέρ

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Ζόραν Ντράγκιτς

ΙΤΑΛΙΑ: Ντανίλο Γκαλινάρι

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Πολ Τσίπσερ

ΤΣΕΧΙΑ: Γιαν Βέσελι, Μπλέικ Σιλμπ

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σέρχιο Γιουλ, Νίκολα Μίροτιτς, Σερζ Ιμπάκα, Ρούντι Φερνάντεθ, Φελίπε Ρέγες

ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Μπεν Γκόρντον

ΤΟΥΡΚΙΑ: Ερσάν Ιλιασόβα, Ομέρ Ασίκ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Αλεξ Λεν

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Ντομάντας Σαμπόνις

ΓΕΩΡΓΙΑ: Βίκτορ Σανικίτζε

Οι 21 από τους 33 παίκτες της λίστας, αγωνίζονται στο ΝΒΑ. Ο Ματ Λοτζέσκι προτίμησε να ξεκουραστεί μετά την περιπετειώδη σεζόν του στον Ολυμπιακό, ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ αποφάσισε από κοινού με τον προπονητή του να μείνει φέτος εκτός Εθνικής, ο Ζόραν Ντράγκιτς είναι εκτός δράσης με σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο, ο Γιαν Βέσελι προτίμησε ως νεόνυμφος να περάσει χρόνο με τη σύζυγό του, οι Φερνάντεθ - Ρέγες ζήτησαν επίσης να ξεκουραστούν, ο Μπεν Γκόρντον δεν εμφανίστηκε ποτέ στην προετοιμασία της Μεγάλης Βρετανίας.

Όσο για τους NBAers; Οι περισσότεροι εξ' αυτών προτίμησαν να πάρουν ανάσες και να δουλέψουν ατομικά εν όψει της νέας σεζόν, ενώ κάποιοι όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Νικολά Μπατούν θα προσπαθήσουν να "κρύψουν" τα μικροπροβλήματά τους για να αποφύγουν το νυστέρι και να είναι έτοιμοι στην έναρξη των training camps.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ