ΜΠΑΣΚΕΤ

Πτήση Θεσσαλονίκη-Αθήνα: Το χρονικό του εφιάλτη

Πτήση Θεσσαλονίκη-Αθήνα: Το χρονικό του εφιάλτη

Το Sport24.gr καταγράφει το χρονικό του τρόμου στην πτήση της ΑΕΚ, του Φάρου και του Ατρόμητου για την Αθήνα. Οι πρώτες μουρμούρες, αυτοί που προνόησαν και τα... μπουζούκια!

Η λέξη "περιπέτεια" αναφέρεται, πια, τόσο συχνά τις τελευταίες ώρες για να περιγράψει ό,τι βίωσαν οι παίκτες της ΑΕΚ, του Φάρου Κερατσινίου και του Ατρόμητου στην πτήση για την Αθήνα που πλέον χάνει το νόημά της.

Το... άγαρμπο αποτέλεσμα της προσπάθειας του πιλότου να προσγειώσει το αεροπλάνο στο "Ελ. Βενιζέλος", η αναγκαστική επιστροφή στη Θεσσαλονίκη και ό,τι ακολούθησε ολοκλήρωσαν μια εφιαλτική βραδιά και το Sport24.gr καταγράφει το χρονικό του τρόμου.

Η αλλαγή στην ώρα και οι πρώτες μουρμούρες

Κατ' αρχάς η πτήση της επιστροφής για τις αποστολές της ΑΕΚ, του Φάρου και του Ατρόμητου ήταν προγραμματισμένη για τις 23:50, από το αεροδρόμιο "Μακεδονία". Θυμίζουμε πως η "Ένωση" αντιμετώπισε χθες (16/1) τον ΠΑΟΚ στο "Παλατάκι", ο Φάρος έπαιξε με τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο ενώ ο Ατρόμητος είχε παιχνίδι με την Ξάνθη, στα "Πηγάδια". Κατά τη διάρκεια της αναμονής, λοιπόν, υπήρξε η ενημέρωση ότι η ώρα της αναχώρησης μετατέθηκε για τις 00:30 "λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών". Οι πρώτες μουρμούρες ξεκίνησαν όταν έγινε γνωστό ότι η πτήση άλλης εταιρείας για την Αθήνα ακυρώθηκε, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η κουβέντα για το αν και εφόσον ήταν εφικτή η απογείωση!

Αυτοί που προνόησαν και η καζούρα

Τα μέλη των ομάδων και οι υπόλοιποι επιβάτες επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο μέσα σε πολύ χαλαρό κλίμα. Ο σχετικός χαβαλές και η πλακίτσα πριν από την απογείωση, έπειτα από κάποιο παιχνίδι... Στο μεταξύ, ο Λιακόπουλος και ο Κομποδιέτας του Φάρου προνόησαν και επέλεξαν να επιστρέψουν με τρένο στην Αθήνα! Οι δυο παίκτες της ομάδας του Κερατσινίου άκουσαν ότι υπάρχει πρόβλημα και προτίμησαν να αποφύγουν τις συγκινήσεις. Κι όλα αυτά, ενώ δέχτηκαν την σχετική καζούρα.. "Κοίτα να δεις, φοβούνται να έλθουν μαζί μας!". Που να 'ξεραν οι υπόλοιποι!

"Έβλεπες παντού χλωμά πρόσωπα"

Εν συνεχεία, ο πιλότος φρόντισε να καθησυχάσει τους επιβάτες, εξηγώντας με καθησυχαστικό τόνο ότι "θα υπάρξουν ελαφρές αναταράξεις κατά τη διαδικασία της προσγείωσης, δεν είναι κάτι ανησυχητικό". Παρ' όλα αυτά, η συνέχεια δεν ήταν η ίδια. Οι πλευρικοί άνεμοι είχαν ως αποτέλεσμα το αεροπλάνο να πηγαίνει όχι μόνο πάνω-κάτω αλλά... δεξιά-αριστερά! Όταν έγινε η πρώτη προσπάθεια προσγείωσης, το αεροπλάνο δεν υπάκουγε! "Δεν μπορούσε να μπει στην ευθεία για να προσγειωθεί! Οι περισσότεροι κρατούσαμε τη ψυχραιμία μας ωστόσο έβλεπες παντού γύρω σου χλωμά πρόσωπα, φωνές και παιδιά να κλαίνε". Παρεμπιπτόντως, το αεροπλάνο ήταν γεμάτο, ζήτημα να υπήρχαν 4-5 κενές θέσεις. Ακολούθησε δεύτερη προσπάθεια προσγείωσης, ο πιλότος γύρισε το αεροπλάνο αλλά δεν μπόρεσε να το κατεβάσει. "Μετά καταλάβαμε ότι επιστρέφουμε".

Το έμαθαν την ώρα της επιστροφής

"Αυτό που μας πείραξε όλους είναι ότι μάθαμε ότι τελικά επιστρέφουμε στη Θεσσαλονίκη έπειτα από 20 λεπτά! Πήραν το μικρόφωνο και μίλησαν στα... αγγλικά, εξηγώντας ότι οι μη αναμενόμενες καιρικές συνθήκες δεν μας επιτρέπουν να προσγειωθούμε! Μπήκαν στον κόπο να μας ενημερώσουν ότι γυρνάμε έπειτα από 20 λεπτά". Ορισμένοι παίκτες προσπάθησαν να αποφορτίσουν την ατμόσφαιρα και να χαλαρώσουν, λέγοντας "ΟΚ, δεν τρέχει τίποτα! Θα προσγειωθούμε στη Θεσσαλονίκη και θα πάμε στα μπουζούκια". Το αεροπλάνο επέστρεψε στο "Μακεδονία" ωστόσο οι επιβάτες έμειναν για άλλα 30 λεπτά εντός, μέχρι να αποφασιστεί τι θα γίνει. Όλα αυτά κατά τις 2 το βράδυ.

Οι δυο επιλογές

"Την ώρα που περιμένουμε και μας έχει λούσει κρύος ιδρώτας, η ενημέρωση ήταν η εξής: Όποιος θέλει μπορεί να κατέβει και να γυρίσει αύριο με άλλη πτήση. Οι υπόλοιποι μπορούν να παραμείνουν αφού θα βελτιωθεί ο καιρός και μπορούμε να πετάξουμε για Αθήνα. Ποιος, όμως, είχε τη δύναμη να γυρίσει αεροπορικώς μετά από όλο αυτό; Το μεγαλύτερο ποσοστό των επιβαβών βγήκε έξω..." αναφέρουν χαρακτηριστικά. Η περιπέτεια δεν είχε τελειώσει αφού ξεκίνησε η κουβέντα με τους υπέθυνους για το αν οι επιβάτες δικαούνται εν τέλει αποζημίωση, παρούσας της αστυνομίας. Έπειτα από σχεδόν μια ώρα, ο καθένας πήρε τον δρόμο του... Μια εμπειρία ζωής!

* Δείτε και το ρεπορτάζ του Mega στο δελτίο ειδήσεων για την εφιαλτική πτήση:


Ρεπορτάζ MEGA για πτήση τρόμου
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ