ΜΠΑΣΚΕΤ

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις για τον Κολοκυθά

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις για τον Κολοκυθά
INTIME SPORTS

Η πλειοψηφία των ομάδων της Basket League ΟΠΑΠ εξέδωσε ανακοινώσεις για την ξαφνική απώλεια του Γιώργου Κολοκυθά. Διαβάστε τι αναφέρουν μεταξύ άλλων οι Άρης, Πανιώνιος, Ίκαρος, Περιστέρι

Την οδύνη τους και τα θερμά τους συλλυπητήρια για την απώλεια του Γιώργου Κολοκυθά εξέφρασαν πολλές ομάδες μπάσκετ...

Διαβάστε αναλυτικά τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν για το χαμό ενός μεγάλου παράγοντα...

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Πανιωνίου:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο και προσωπικά ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Πανιώνιος κ.Ηλίας Λιανός εκφράζουν τη θλίψη τους για την απώλεια του Γιώργου Κολοκυθά, ενός εκ των μεγαλύτερων αθλητών στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ και ξεχωριστού παράγοντα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Ο Γιώργος Κολοκυθάς ήταν άνθρωπος που σημάδεψε ως παίκτης μία ολόκληρη εποχή στα "πέτρινα χρόνια" του ελληνικού μπάσκετ κερδίζοντας ατομικές διακρίσεις σε διεθνούς βεληνεκούς διοργανώσεις. Ως παράγοντας, δε, της ΕΟΚ και διοικητικό στέλεχος της Εθνικής Ανδρών αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο της εποχής του και τη νέας γενιάς του ελληνικού μπάσκετ.

Το Δ.Σ της ΚΑΕ Πανιώνιος εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργο Κολοκυθά ο οποίος θα μείνει για πάντα στις θύμησες και τις καρδιές όλων όσων ασχολούνται με το μπάσκετ".

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης:

"Η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια του Γιώργου Κολοκυθά και τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του. Ο Γιώργος κολοκυθάς προσέφερε τα μέγιστα στο ελληνικό μπάσκετ, το οποίο από σήμερα είναι πολύ πιο φτωχό. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει...".

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Περιστερίου:

"Ένας “εργάτης” του μπάσκετ, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες καλαθοσφαιριστές όλων των εποχών, ένας άνθρωπος που κοσμούσε με την παρουσία του το χώρο του αθλητισμού, ο Γιώργος Κολοκυθάς, έφυγε τόσο ξαφνικά από τη ζωή.

Ωστόσο, άφησε πίσω του, ως παρακαταθήκη για το μέλλον, ένα σημαντικό έργο. Ο αδαμάντινος χαρακτήρας και η ανιδιοτελής συνεισφορά του στο ελληνικό μπάσκετ, αποτελούν παράδειγμα για όλους όσοι ασχολούμαστε με αυτό.

Η ΚΑΕ Περιστέρι εκφράζει την οδύνη της για τον χαμό του Γιώργου Κολοκυθά και τα θερμά της συλλυπητήρια προς τους οικείους του".

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Ικάρου:

"Ο Ίκαρος Καλλιθέας θα ήθελε να εκφράσει την θλίψη του για την απώλεια του Γιώργου Κολοκυθά και τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του

Κάθε χαρακτηρισμός είναι λίγος για να περιγράψει το μεγαλείο του. Μια από τις σημαντικότερες μορφές του Ελληνικού αθλητισμού δεν είναι πλέον κοντά μας και ο Ίκαρος Καλλιθέας θα ήθελε να εκφράσει την θλίψη του για την απώλεια του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΛΟΚΥΘΑ και τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του.

Είναι βέβαιο πως ο Γιώργος Κολοκυθάς θα είναι πάντα μαζί μας, καθώς η κληρονομιά που έχει αφήσει στο Ελληνικό μπάσκετ, είναι τεράστια, όπως και η προσωπικότητά του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει".

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΜΑΣ Μαντουλίδη:

"Το ΔΣ του ΜΑΣ Μαντουλίδης μόλις πληροφορήθηκε τον αιφνίδιο θάνατο του Γιώργου Κολοκυθά εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τονίζοντας τη μεγάλη προσφορά του εκλιπόντος στο Ελληνικό μπάσκετ, τόσο με την ιδιότητα του αθλητή όσο και του διοικητικού παράγοντα".

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΚΑΠ:

"Η ΚΑΠ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για τον αδόκητο "χαμό" του Γιώργου Κολοκυθά στους οικείους του εκλιπόντος...

Ο Γιώργος Κολοκυθάς υπήρξε ακούραστος και σπουδαίος "εργάτης" του ελληνικού μπάσκετ, ήταν από τους μεγαλύτερους αθλητές που "γέννησε" η χώρα μας, ενώ υπηρέτησε την Εθνική Ελλάδος ως παίκτης, αλλά και ως Γενικός Αρχηγός, διαδραματίζοντας ενεργό ρόλο στα διοικητικά της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης... Από σήμερα ο ελληνικός Αθλητισμός γίνεται "φτωχότερος" και το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο...

Ο Κολοκυθάς γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 1945. Αγωνίστηκε στον Σπόρτιγκ ως το 1966, οπότε και πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, στον οποίο αγωνίστηκε ως το 1973 κατακτώντας τέσσερα πρωταθλήματα (1967, 1969, 1971, 1972). Το 1969 αγωνίστηκε στα ημιτελικά του τότε Κυπέλλου Κυπελλούχων, σημειώνοντας από 36 πόντους στον διπλό προημιτελικό απέναντι στην Μπενφίκα. Το 1972 έφτασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Το ατομικό του ρεκόρ σε έναν αγώνα είναι 51 πόντοι και σημειώθηκε την πρώτη του χρονιά ως παίκτης του Παναθηναϊκού (1966-67). Ήταν πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Ελλάδας τις σεζόν 1964, 1966 και 1967.

Ο Κολοκυθάς ήταν "στρατιώτης" για την Εθνική Ελλάδος. Σε 90 αγώνες σημείωσε 1807 πόντους, ενώ οι αντίστοιχοι αριθμοί σε ότι αφορά τα Ευρωμπάσκετ είναι 25 και 492: 19,7 πόντοι μέσο όρο. Επίσης, είναι ο πρώτος Έλληνας παίκτης που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ σε Ευρωμπάσκετ. Και όχι σε ένα, αλλά σε δύο: Το πρώτο ήταν το 1967 στο Ελσίνκι όπου είχε 22,9 πόντους μέσο όρο και το δεύτερο στην Καζέρτα με 22,7 πόντους μέσο όρο. Φρόντισε μάλιστα το αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του με την Εθνική ομάδα να είναι από καλύτερά του με τη "γαλανόλευκη"... Στις 4 Μαϊου 1971 σημείωσε 35 πόντους απέναντι στην Εθνική Σκωτίας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ