ΜΠΑΣΚΕΤ

Σφαιρόπουλος: "Θα ενδιέφερε τον Κώστα ο Ολυμπιακός"

Σφαιρόπουλος: "Θα ενδιέφερε τον Κώστα ο Ολυμπιακός"

Ο Γιώργος Σφαιρόπουλος μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 για το μέλλον του πελάτη του, Κώστα Παπανικολάου, τονίζοντας πως ο 25χρονος φόργουορντ δεν λέει "όχι" στην επιστροφή του στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του διεθνούς γκαρντ στην εκπομπή "103-101" με τους Σπύρο Καβαλιεράτο και Γιώργο Οικονόμου, για το μέλλον του πελάτη του:

Για το επίπεδο των διαπραγματεύσεων μετά την λύση της συνεργασίας του Κώστα Παπανικολάου με τους Ντένβερ Νάγκετς: "Προσπαθούμε να φούμε την επόμενη μέρα για τον Κώστα. Βρισκόμαστε όχι σε διαπραγματεύσεις, αλλά σε κάποιες συζητήσεις και επαφές με κάποιες ομάδες. Το απόγευμα που έγινε η ανακοίνωση μέχρι τώρα είναι λίγες οι ώρες ακόμα και για τις ομάδες να αποφασίσουν αν θέλουν τον παίκτη".

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να μείνει στο ΝΒΑ: "Υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο. Συζητάμε και από εκεί με κάποιες ομάδες, χωρίς και εκεί να έχουμε κάτι σίγουρο στα χέρια μας".

Για το αν ισχύουν ακόμα προτάσεις από ομάδες που είχαν ενδιαφερθεί για εκείνον εφόσον δεν μείνει στο ΝΒΑ: "Όχι, κάτι τέτοιο δεν ειπώθηκε".

Για το αν θεωρητικά θα τον ενδιέφερε να γυρίσει στον Ολυμπιακό: "Θα τον ενδιέφερε. Ο Κώστας ψάχνει να βρει ένα μπασκετικό σπίτι που θα το προσφέρει χρόνο και αυτό μπορεί να συμβεί οπουδήποτε. Στον Ολυμπιακό ήταν τέσσερα χρόνια, ήταν μέλος της ομάδας και σαφώς και θα ήταν μέσα στις επιλογές".

Για το αν ποιες είναι οι επιλογές του: "Ο πρώτος στόχος είναι να καταλήξει σε ομάδα ΝΒΑ ή Ευρωλίγκας. Όλα εξαρτώνται από την προσφορά και την ζήτηση. Θα δούμε τις επόμενες μέρες τι θα προκύψει μέσα από συζητήσεις που κάνουμε με κάποιες ομάδες".

Για το αν πριν υπογράψει με τους Ντένβερ Νάγκετς, υπήρχε συμφωνία με τον Ολυμπιακό: "Να σας πω την αλήθεια δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες. Εκείνη την περίοδο κοιτούσαμε υπήρχαν συζητήσεις όχι με το Ντένβερ, αλλά και με άλλες ομάδες. Είχαν προχωρήσει σε αρκετά στάδια. Κάτι συγκεκριμένο δεν θέλω να πω. Δεν είναι την ώρα. Το θέμα είναι να δούμε την επόμενη μέρα".

Για το αν το περίμεναν ή αν το γνώριζαν ότι οι Ντένβερ Νάγκετς θα το άφηναν ελεύθερο: "Πάντα υπάρχει στο μυαλό σου. Λαμβάνεις κάποιες ενδείξεις, αλλά ειδικά στην Αμερική δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος. Το σημαντικότερο που εμείς στην Ευρώπη δεν μπορούμε να το αντιληφθούμε, πρώτα και κύρια θα έχει να κάνει με το οικονομικό κομμάτι, τεχνοκρατικά ζητήματα. Το κόψιμο του Κώστα θα έχει και αυτό το στοιχείο μέσα της".

Για το πως είναι ο παίκτης: "Είναι καλά. Ξαφνιάστηκε, ήταν σε ταξίδι, βρισκόταν στο Μέμφις, δεν το περίμενε, αλλά συνήθως έτσι γίνεται. Το αντιμετώπισε ψύχραιμα, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο σπίτι του στο Ντένβερ και το συζητάμε".

Για το αν θα τον ενδιέφερε ομάδα που δεν αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα: "Σας το λέω ξεκάθαρα. Αν αποφασιστεί ότι ο Κώστας πρέπει να γυρίσει στην Ευρώπη θα είναι ομάδα Ευρωλίγκας Top-16. δεν θέλουμε να θίξουμε ομάδες, αλλά κοιτάμε τι είναι καλύτερο επαγγελματικά".

Για το αν ισχύει ο όρος ότι η Μπαρτσελόνα έχει τον τελευταίο λόγο σε περίπτωση πρότασης: "Ισχύει".

Για το αν υπάρχει επικοινωνία να επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα: "Αυτό θα γίνει ούτως ή άλλως, γιατί όταν προκύψει κάποια πρόταση από Ευρώπη, πρέπει να περάσει από την Μπαρτσελόνα. Παρακολουθεί και αυτή τα τεκταινόμενα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ