ΜΠΑΣΚΕΤ

Αντετοκούνμπο: ''Να γίνω ηγέτης στην Εθνική!''

Αντετοκούνμπο: ''Να γίνω ηγέτης στην Εθνική!''

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εξήγησε ότι θέλει να γίνει ηγέτης της Εθνικής ομάδας, αποκάλυψε ότι υποστηρίζει τη Βραζιλία στο Μουντιάλ και θυμήθηκε ένα απίστευτο περιστατικό στη Νέα Υόρκη με πρωταγωνιστή τον ίδιο και 100 ομογενείς (PHOTOS)!

Ο Έλληνας φόργουορντ των Μπακς βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Αθήνα και συμμετείχε στο τουρνουά ''Milko Big Shot'', όπου αποθεώθηκε από δεκάδες παιδιά που βρέθηκαν σήμερα στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου, στο Τροκαντερό. Το Sport24.gr ήταν εκεί.

Το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στο Τροκαντερό είχε γεμίσει από νωρίς με μικρούς και μεγάλους φίλους του μπάσκετ που θέλησαν να δουν από κοντά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο! Η γιγαντοοθόνη που είχε στηθεί δίπλα από το παρκέ ''έπαιξε'' στιγμιότυπα από την καριέρα του Έλληνα φόργουορντ στην κορυφαία βιομηχανία μπασκετικού θεάματος στον κόσμο ενώ η φανέλα του Μιλγουόκι με το #34 στην πλάτη είχε απίστευτη ''πέραση'' στις εξέδρες!

Αντετοκούνμπο: ''Να γίνω ηγέτης στην Εθνική!''


Οι φίλοι του Γιάννη Αντετούνμπο είχαν την ευκαιρία να τον δουν και σε... ηλεκτρονική μορφή!

Παντού και πάντα με την οικογένειά του

Μεταξύ των θεατών που βρέθηκαν σήμερα στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου ήταν σύσσωμη η οικογένεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που πριν από λίγες μέρες καμάρωσε τον Θανάση για την επιλογή του στο Νο51 του ντραφτ από τους Νιου Γιορκ Νικς. Ο Γιάννης υπέγραψε δεκάδες αυτόγραφα πριν κάνει την είσοδό του στο παρκέ, όπου έγινε δεκτός με συνθήματα και χειροκροτήματα.

Αντετοκούνμπο: ''Να γίνω ηγέτης στην Εθνική!''


Η οικογένεια Αντετοκούνμπο σε πλήρη παράταξη

Ο ίδιος, πάντως, μίλησε για την πορεία του από τα γήπεδα της Α2 ως την κορυφαία λίγκα του πλανήτη, εξήγησε πως προσπαθεί να μην σκέφτεται ότι εκπροσωπεί έναν ολόκληρο λαό ενώ αναφέρθηκε στην Εθνική ομάδα και τις μεγάλες προσδοκίες που υπάρχουν ενόψει World Cup, στα γήπεδα της Ισπανία.

Αντετοκούνμπο: ''Να γίνω ηγέτης στην Εθνική!''


Δεκάδες μικροί και μεγάλοι φίλοι του μπάσκετ βρέθηκαν στο Τροκαντερό για τον Γιάννη

''Βλέπω στα μάτια τους την περηφάνια!''

Αρχικά ο νεαρός φόργουορντ ρωτήθηκε για το πώς έζησε το όνειρο των τελευταίων μηνών στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Μπακς. ''Από την πρώτη στιγμή προσπάθησα να συνειδητοποιήσω αυτό που συμβαίνει! Ήμουν 18 χρονών, έπαιζα στην Α2 και μέσα σε λίγες εβδομάδες βρέθηκα στο ΝΒΑ! Δεν έχω αλλάξει. Είμαι ο ίδιος Γιάννης! Μιλάω ακόμα με τους παλιούς προπονητές μου, με τους φίλους μου εδώ. Παραμένω ταπεινός και προσπαθώ να διασκεδάζω αυτό που γίνεται!''.

Αντετοκούνμπο: ''Να γίνω ηγέτης στην Εθνική!''


Show-time από τον Έλληνα φόργουορντ των Μπακς!

Πώς, όμως, ζουν οι δικοί του άνθρωποι όλο αυτό το ταξίδι; ''Εντάξει, είναι πολύ χαρούμενοι και περήφανοι για μένα. Το βλέπω στα μάτια τους! Μου λένε συνεχώς ότι μένουν ξύπνιοι για να βλέπουν τα παιχνίδια μου κι αισθάνομαι πολύ όμορφα''. Ο ίδιος, πάντως, προσπαθεί να μην σκέφτεται ότι εκπροσωπεί έναν ολόκληρο λαό στο καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου. Ο λόγος; ''Είναι αλήθεια ότι με πιέζει λίγο, προσπαθώ να μην το σκέφτομαι, όμως πλέον έχω μάθει να ζω με αυτή τη σκέψη''.

Αντετοκούνμπο: ''Να γίνω ηγέτης στην Εθνική!''


Ο φόργουορντ των Μπακς υπέγραψε δεκάδες αυτόγραφα πριν από την είσοδό του στο γήπεδο

Η Εθνική ομάδα και το Madison

Εν τω μεταξύ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θυμήθηκε ένα απίστευτο περιστατικό στη Νέα Υόρκη. Πρωταγωνιστής ο ίδιος και 100 ομογενείς! ''Βγήκα από το Madison Square Garden και πήγα σιγά σιγά προς το λεωφορείο όταν 100 άτομα που βρίσκονταν γύρω μου άρχισαν ξαφνικά να με χειροκροτάνε! Μετά από λίγο κατάλαβα πως ήταν όλοι Έλληνες! Βγάλαμε μαζί πολλές φωτογραφίες''.

Τι είχε να πει για την Εθνική ομάδα και την επικείμενη συμμετοχή της στο World Cup της Ισπανίας ; ''Πάντα είμαι έτοιμος όταν πρόκειται για την Εθνική! Θέλουμε να πάμε όσο καλύτερα γίνεται. Έχω κάνει πολλά βάρη για να σηκώσω τα... βάρη της Εθνικής Ανδρών (γέλια)'. Όσο για το αν ο ίδιος αισθάνεται έτοιμος να γίνει κάποια στιγμή ηγέτης αυτής της ομάδας, η απάντησή του ήταν αφοπλιστική. ''Σίγουρα!''.

Αντετοκούνμπο: ''Να γίνω ηγέτης στην Εθνική!''


Το ανοιχτό γήπεδο στο Τροκαντερό είχε τον Γιάννη σε κάθε... γωνιά

''Ο Θανάσης δεν είναι, απλώς, ο αδελφός του Γιάννη''

Η Εθνική ποδοσφαίρου βρέθηκε μια... ανάσα από την πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου, στα γήπεδα της Βραζιλίας. Ο Γιάννης παρακολούθησε τις προσπάθειες των διεθνώ και παραδέχτηκε ότι πλέον υποστηρίζει τη Βραζιλία. ''Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Κυνήγησαν το όνειρό τους και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό! Τώρα πια είμαι Βραζιλία''.

Αντετοκούνμπο: ''Να γίνω ηγέτης στην Εθνική!''


Ο Γιάννης έχει κάθε λόγο να αισθάνεται περήφανος για τον Θανάση

Ο φόργουορντ των Μπακς έχει κάθε λόγο να αισθάνεται περήφανος για τον αδελφό του Θανάση, ο οποίος έγινε πικ από τους Νικς, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να του χαριστεί τίποτα! ''Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Θανάση. Μακάρι να πάνε και τα άλλα δυο αδέλφια μου στο ΝΒΑ. Δεν θέλω να λένε ότι ο Θανάσης βρίσκεται στο ΝΒΑ ως αδελφός του Γιάννη! Ο αδελφός μου βασίζεται στις δικές του δυνάμεις και θα πετύχει''.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ