ΜΠΑΣΚΕΤ

Ιωαννίδης: "Δεν με σεβάστηκαν"

Ιωαννίδης: "Δεν με σεβάστηκαν"

Ο Γιάννης Ιωαννίδης επιστρέφει του χαρακτηρισμούς περί αχαριστίας του προς τον Ολυμπιακό και περνάει στην αντεπίθεση λέγοντας ότι δεν τον σεβάστηκαν.

Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού μιλώντας στον "Sentra 103,3" για την κόντρα του με τους "ερυθρόλευκους" και εξέφρασε την πικρία του για την τροπή που έχει πάρει το θέμα.

Τόνισε ότι: " εγώ δεν είμαι αχάριστος. Θα ήθελε ποτέ ο Ιωαννίδης να μηδενιστεί ο Ολυμπιακός που τον έχω υπηρετήσει έξι χρόνια; Ποτέ! Εγώ είμαι αχάριστος; Αυτοί δεν με σεβάστηκαν".

Αναλυτικά μίλησε:

Για την κόντρα που έχει ξεσπάσει με τον Ολυμπιακό: " Δεν έχουμε κανένα θέμα. Η ιστορία ξεκίνησε όταν ο Ολυμπιακός διέκοψε τη συνεργασία μας κι έμεινε ένα ποσό ανεξόφλητο. Έγιναν δυο εκδικάσεις. Και πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια δικαιώθηκα.

Όταν πήγα να πάρω τα χρήματα από την ΕΕΑ, ο Ολυμπιακός προσέφυγε στο ΣτΕ και μου δωσαν το 25% των 300.000 ευρώ που μου είχε επιδικάσει η ΕΕΑ. Με δικαίωσε τελικά και το ΣτΕ. Ήμουν υπουργός όμως τότε και πήγα στον Κόκκαλη και του είπα δεν ασχολούμαι με λεφτά τώρα που είμαι εδώ.

Μετά που ανέλαβαν οι Αγγελόπουλοι, ήρθαν σπίτι μου με τον Μπογατσιώτη. Όταν φύγω τους λέω από το υπουργείο, βλέπουμε τώρα δεν θα ασχοληθώ με το θέμα. Συζήτησα λοιπόν με τον Σκινδήλια και είπαμε να πάρουμε το ποσό.

Ήταν τεράστιοι οι τόκοι αλλά δεν τους διεκδίκησα. Ε, μιλάγαμε και μιλάγαμε με τους Αγγελόπουλους, δεν έγινε τίποτα και τότε πήγαν οι δικηγόροι στην ΕΕΑ. Και μου έβγαλαν ένα ποσό της τάξης των 230.000 ευρώ τα υπόλοιπα δηλαδή της εγγυητικής. Και με λένε αχάριστο, εγώ είμαι αχάριστος;

Είναι ποτέ δυνατόν να μηδενιστεί ο Ολυμπιακός; Είναι δυνατόν ο Ιωαννίδης να θέλει να μηδενιστεί ο Ολυμπιακός; Αυτά γράφηκαν βάσει νόμου δεν τα ζήτησα. Δεν είναι Μαρούσι ο Ολυμπιακός να φυτοζωεί και να μην πληρώνει.

Υπάρχει περίπτωση ποτέ ο Ολυμπιακός να χάσει αγώνα για 230.000 ευρώ; Δεν υπάρχει περίπτωση να χάσει ποτέ ο Ολυμπιακός βαθμό. Κι όχι μόνο ο Ολυμπιακός που τον υπηρέτησα 6 χρόνια, γνωρίσαμε δόξες, πήραμε τόσους τίτλους και πήγαμε F-4; Η διαφορά είναι οικονομική και μόνο. Έχω μάθει να σέβομαι την ιστορία μου και τον εαυτό μου. Αυτοί δεν σέβονται γιατί ο Ιωαννίδης το ξέρουν ότι ποτέ δεν θα έκανε τίποτα.

Ήθελα να βρούμε μια λύση για να μην φτάσουμε εδώ. Δεν είναι θέμα δικό μου να ανακατεύομαι. Οσα γράφτηκαν έγιναν βάσει νόμου από τους τέσσερις δικηγόρους. Πρέπει κι αυτοί να πληρωθούν γι αυτό.

Το λέω γιατί με ενοχλεί ότι όταν κάνω κάτι το κάνω με την ψυχή μου. Απόδειξη ότι δεν είχα πουθενά συμβόλαιο. Ποτέ δεν πήγα για τα λεφτά και γι αυτό με ενοχλεί να λένε τέτοια πράγματα. Όταν κάποιος έχει δίκαιο έχει υποχρέωση στον εαυτό του να το κυνηγήσει".

Για το ελληνικό μπάσκετ: " Δεν πηγαίνει καλά το μπάσκετ. Υπάρχουν δυο ταχύτητες. Δυο ομάδες με τεράστια διαφορά από τις άλλες. Όταν ήμουν εγώ σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό μπορούσαμε να χάσουμε από παντού. Ανεβαίναμε Θεσσαλονίκη και μπορούσαμε να χάσουμε από όλους. Απόδειξη ότι ο Ηρακλής κέρδιζε τον Παναθηναϊκό. Το μόνο που γίνεται είναι να σπάσει κάποιος την έδρα. Έχει ανοίξει η ψαλίδα γιατί έγιναν χειρότεροι οι άλλοι".

Για τον Σπανούλη: " Είναι ένα παιδί ανταγωνιστικό. Είναι μεγάλη περίπτωση να έχεις στην ομάδα σου τέτοιον παίκτη. Θέλει κι άλλο χρόνο προσαρμογής. Είναι τεράστια η αξία του".

Για το αν έχει αλλάξει κάτι στον Ολυμπιακό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια: ο ντέρμπι το πήρε ο Ολυμπιακός γιατί είχε τέτοιους παίκτες. Δεν παίχτηκε καλό μπάσκετ ήταν ανταγωνιστικό. Μόνο ο Νίκολας πάλευε κι έκανε εξαιρετικό ματς. Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση το διπλό. 'Έχει κάνει δυο πολύ καλά ματς με τη Ρεάλ στην αρχή και με τη Βαλένθια το τελευταίο. Στην Ελλάδα δεν έχει κάνει καλά ματς πλην του ντέρμπι".

Για το αν θέλει να επιστρέψει στους πάγκους: " Θα ήθελα δεν θα πει τίποτα. Το 'χω κάνει σε όλη μου τη ζωή. Οταν γεννήθηκε η μικρή το 2002 είπα να αφιερώσω χρόνο στην μικρή. Συμμετέχω στο μεγάλωμά της. Τώρα είμαι πιο άνετος. Είχα και το υπουργείο. Για να πάω τώρα πρέπει να είναι ανταγωνιστικό το σωματείο. Όταν πήγα στον Αρη ήταν 9ος και πήραμε το πρωτάθλημα. Και με είπαν τρελό όταν το δήλωσα! Ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός είχαν τεράστιους Αμερικάνους και από τη μισή Εθνική.

Όταν πήγα στον Ολυμπιακό είχε 14 διαρκείας... Έφερα πίσω τον Αγγέλου από το μπακάλικο του πατέρα του κτλ. Ο,τι πηγαίναμε να πάρουμε το έπαιρνε ο Γιαννακόπουλος. Ε, τότε πήραμε τον Πάσπαλι. Και παίρναμε σερί τα πρωταθλήματα. Το θέμα είναι να δημιουργείς".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ