ΕΟΚ

Τροποποιήθηκε η προκήρυξη των πρωταθλημάτων

Τροποποιήθηκε η προκήρυξη των πρωταθλημάτων

Η ΕΟΚ τροποποίησε την προκήρυξη των Εθνικών Πρωταθλημάτων και πλέον είναι υποχρεωτική η συμμετοχή σε όλα τα παιχνίδια των εθνικών κατηγοριών των νεαρών παικτών και παικτριών.

Δύο αθλητές και αθλήτριες κάτω των 20 και κάτω των 21 αντίστοιχα θα είναι υποχρεωμένες να χρησιμοποιούν όλες οι ομάδες που αγωνίζονται στις Εθνικές κατηγορίες. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοίνωσε σήμερα την τροποποίηση της προκήρυξης των πρωταθλημάτων, στην οποία τονίζεται ότι ενδεχόμενη καταστρατήγηση της διάταξης θα επιφέρει κυρώσεις παρόμοιες με αυτές που ισχύουν για "αντικανονική συμμετοχή".

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρει

" Σύμφωνα με τροποποίηση της προκήρυξης των Εθνικών Πρωταθλημάτων Ανδρών και Γυναικών 2014 -15 (άρθρο 4 και άρθρο 6), ισχύουν τα εξής:

Κάθε Σωματείο θα δηλώνει υποχρεωτικά στο Φύλλο Αγώνα δύο (2) αθλητές κάτω των είκοσι (20) ετών, δηλαδή γεννηθέντες το έτος 1994 και νεότεροι και αθλήτριες κάτω των είκοσι (21) ετών, δηλαδή γεννηθείσες το έτος 1993 και νεότερες, με υποχρεωτική συμμετοχή στους αγώνες. Σε περίπτωση που καταστρατηγηθεί αυτή η διάταξη το παράπτωμα χαρακτηρίζεται ως "αντικανονική συμμετοχή αθλητή-τριας" με όποιες κυρώσεις προβλέπει ο κανονισμός της ΕΟΚ"

TAGS ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ