ΕΟΚ

Η ΕΟΚ προειδοποιεί την ΑΕΚ πως θα αποβληθεί από το πρωτάθλημα!

Η ΕΟΚ προειδοποιεί την ΑΕΚ πως θα αποβληθεί από το πρωτάθλημα!

Η ΕΟΚ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση του έκτακτου Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (21/4), ενημερώνοντας πως σε περίπτωση που η ΑΕΚ εμμείνει στην απόφασή της να αγωνιστεί στο Eurocup, θα αποβληθεί από το πρωτάθλημα!

Ήταν κάτι που έμοιαζε δεδομένο με βάση τις τελευταίες εξελίξεις στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και τις δηλώσεις του Γιώργου Βασιλακόπουλου στον Sport24 Radio 103.3 την Τετάρτη. Η ΕΟΚ συνεδρίασε εκτάκτως το μεσημέρι της Πέμπτης (21/4) και ανακοίνωσε αυτό που όλοι περίμεναν, ότι δηλαδή η ΑΕΚ θα αποβληθεί από όλες τις εγχώριες διοργανώσεις (Πρωτάθλημα-Κύπελλο) σε περίπτωση που δεν αλλάξει απόφαση και αγωνιστεί την επόμενη σεζόν στο Eurocup.

Όπως ενημέρωσε η Ομοσπονδία, θα γίνει κάθε απαραίτητη ενέργεια προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η παρουσία της Εθνικής ομάδας στο Προολυμπιακό ή το Eurobasket 2017. Αυτό που αξίζει να αναφέρουμε πάντως είναι πως δεν έχει δοθεί κάποια προθεσμία στην πλευρά της ΚΑΕ ΑΕΚ προκειμένου για να αλλάξει απόφαση. Στο "στρατόπεδο" της "Ένωσης" επεξεργάζονται την ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγη ώρα, με τον Μάκη Αγγελόπουλο και τους συνεργάτες του να συσκέπτονται για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα του συλλόγου.

Αυτό που έχει γίνει σαφές πάντως από την πρώτη στιγμή είναι πως η ΑΕΚ δεν πρόκειται να αλλάξει στάση. Μένει να μάθουμε αν αυτό θα συνεχίσει να ισχύει μετά τη σημερινή (21/4) ανακοίνωση της ΕΟΚ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

"Το Δ.Σ. της ΕΟΚ συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα με αφορμή τις πολύ σοβαρές εξελίξεις στον χώρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ και την άμεση εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτές.

Υπ’ όψην των μελών τέθηκε η επιστολή που εστάλη προς την ΕΟΚ από την FIBA στις 15/4/2016 και σύμφωνα με την οποία, η δήλωση συμμετοχής της ΑΕΚ στη διοργάνωση Eurocup, θα αναγκάσει την Παγκόσμια ομοσπονδία να αποβάλει τις Εθνικές ομάδες από κάθε διεθνή διοργάνωση και να θέσει σε περιθωριοποίηση και απομόνωση το ελληνικό μπάσκετ σε περίπτωση που δεν υπάρξει αντίδραση.

Συμφωνήθηκε ομόφωνα η στήριξη προς την Παγκόσμια Ομοσπονδία και τις ενέργειές της, με δεδομένο ότι αυτή είναι ο επίσημα θεσμοθετημένος φορέας του αθλήματος παγκοσμίως και είναι υποχρέωση κάθε εθνικής ομοσπονδίας μέλους της να ακολουθεί τους νόμους και τους κανόνες της, βάσει και των προβλεπόμενων από την Ολυμπιακή Χάρτα της ΔΟΕ. Τα παραπάνω επιβεβαίωσε δημοσίως και ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΕΟΚ στις 20/4/2016.

Συμφωνήθηκε ομόφωνα και ως αυτονόητο, ότι ο ρόλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης είναι να προασπίζεται το συμφέρον και την πρόοδο του αθλήματος στη χώρα και να αποτρέπει κάθε κίνδυνο για το μέλλον των Εθνικών ομάδων και της διεθνούς εκπροσώπησης του ελληνικού μπάσκετ.

Κατόπιν των ανωτέρω, αποφασίστηκε ομόφωνα ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση υπάρξει οριστική και αμετάκλητη συμφωνία συλλόγου για συμμετοχή σε διοργάνωση μη αναγνωρισμένη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, θα επιβληθούν οι κυρώσεις που προβλέπονται από τον νόμο, τους κανονισμούς και από το ισχύον καταστατικό της FIBA, όπως συμβαίνει και με το σύνολο των Ευρωπαϊκών ομοσπονδιών που αντιμετωπίζουν το ίδιο σοβαρό ζήτημα.

Όποιος συνειδητά και εν γνώσει των συνεπειών παραβαίνει τις αρχές, τους νόμους και τους κανονισμούς, θέτει εκουσίως εαυτόν εκτός Διεθνούς Αθλητικού Κινήματος και πρέπει να αναλαμβάνει το βάρος των πράξεών του και τις ευθύνες του έναντι τρίτων και της κοινής γνώμης".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΟΚ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟΝ SPORT24 RADIO 103.3

Βασιλακόπουλος: "Είναι ώρα ευθύνης, ας την αναλάβουμε όλοι"

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Γιατί κάνουμε (κάνετε, κάνουν) τρίo;

Έρευνες εξηγούν γιατί όλο και περισσότεροι, όλo και πιο εύκολα δοκιμάζουν ένα menage a trois.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24