ΣΕΠΚ

Βέργος: "Δεν υπάρχουν πολλοί δάσκαλοι..."

Spain's Marc Gasol scores during the group A qualification match between Spain and Turkey during the EuroBasket2011 on September 5, 2011. AFP PHOTO/JOE KLAMAR (Photo credit should read JOE KLAMAR/AFP/Getty Images)
Spain's Marc Gasol scores during the group A qualification match between Spain and Turkey during the EuroBasket2011 on September 5, 2011. AFP PHOTO/JOE KLAMAR (Photo credit should read JOE KLAMAR/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Ο Στάθης Βέργος μίλησε για το μπάσκετ στην Πάτρα, ενώ έστειλε και τις ευχές του στον κόσμο. Διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσε.

Ο Στάθης Βέργος, ο οποίος θα βραβευτεί από τον ΣΕΠΚ στις 5 Ιανουαρίου μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συνδέσμου για το μπάσκετ στην Πατρα, στέλνοντας παράλληλα τις ευχές του για τη νέα χρονιά.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα δήλωσε:

υτή τη στιγμή το μπάσκετ στη περιοχή είναι σε φθίνουσα κατάσταση. Οι μόνες ομάδες που ξεχωρίζουν είναι ο Έσπερος ΑΟΠΑ κι ο Απόλλωνας μετά από εκεί είναι το χάος. Κάθε χρόνο ανεβαίνει η πρωταθλήτρια των τοπικών στη Γ' εθνική και κατά 80% πέφτει ξανά.

Στις υποδομές καλύτερες ακαδημίες έχει ο Έσπερος και η Παναχαϊκή, ενώ οι άλλες δεν είναι τόσο καλές. Για την ΕΑΠ δεν το συζητάω καν έχει διαλυθεί εντελώς".

Για το ελληνικό μπάσκετ και το πόσο έχει αλλάξει σε σχέση με τότε που έπαιζε: " Από τη πρώτη μέρα που μπήκα στο γήπεδο θυμάμαι να παίζουμε man to man και ζώνες. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι ο τρόπος προπόνησης και η σωματοδομή των παικτών. Τότε βλέπαμε κάποιον να έχει ύψος 1.90 και λέγαμε κοίτα έναν πανύψηλο τώρα υπάρχουν περισσότερα κορμιά. Από εκεί και πέρα, δυστυχώς, πλέον, στις ακαδημίες δεν υπάρχουν πολλοί δάσκαλοι που θα μάθουν στους νέους παίκτες τα βασικά".

Για το γεγονός ότι θα τιμηθεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΣΕΠΚ: " Σε ότι έχω κάνει στη ζωή μου αισθάνομαι υπέροχα. Το μόνο μου παράπονο είναι ότι η Πάτρα δεν με έχει τιμήσει όπως θα έπρεπε. Είναι τεράστια τιμή για εμένα να δέχομαι μία τέτοια πανελλήνια αναγνώριση την ώρα που άλλοι μου έχουν γυρίσει την πλάτη. Ευχαριστώ όλο το Σύνδεσμο για την τιμή που μου κάνει. Τη πλακέτα θα την βάλω μπροστά μπροστά στη βιβλιοθήκη να ξεχωρίζει από τις άλλες βραβεύσεις".

Τις ευχές που κάνει για τις γιορτινές ημέρες: " Εύχομαι σε όλο το κόσμο υγεία, ειρήνη, χαρά και το 2012 να τους βρει όλους ευτυχισμένους. Στο μπάσκετ εύχομαι αυτοί που αγαπούν το χώρο να δουλέψουν λίγο περισσότερο, ενώ αντίθετα όσοι πάνε για το μεροκάματο να πάνε στη σπίτι τους γιατί υπαλλήλους μπορούμε να βρούμε".

TAGS ΣΕΠΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ