ΣΕΠΚ

Ρουμελιώτης: "Το Αιγάλεω επενδύει στους νέους"

Ρουμελιώτης: "Το Αιγάλεω επενδύει στους νέους"
INTIME SPORTS

Σε δύσκολους οικονομικά καιρούς ο τεχνικός του Αιγάλεω, Κώστας Ρουμελιώτης ξεκαθάρισε ότι η ομάδα στηρίζει πολλά στις ακαδημίες του.

Ο Ρουμελιώτης τόνισε ότι το Αιγάλεω στηρίζεται στις ακαδημίες του, μάλιστα ξεκαθάρισε ότι σε καιρούς... δύσκολους οι ακαδημίες είναι ουσιαστικά ένας τομέας στον οποίο πρέπει να επενδύσουν οι σύλλογοι.

Έπειτα αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν να αποδεχθεί την πρόταση του Αιγάλεω καθώς και στην φετινή πορεία του συλλόγου, ενώ εξέφρασε την απογοήτευση του από την κατάσταση που επικρατεί στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής.

Το βιογραφικό του Κώστα Ρουμελιώτη:

Ο Κώστας Ρουμελιώτης είναι 46 ετών και ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα την δεκαετία του '80 από την Ακαδημία '89, μετά πήγε στο Ρουφ, ενώ αργότερα εργάστηκε στα γυναικεία τμήματα των Εσπερίδων, του Πανιωνίου, της Ακαδημίας, της Ηλιούπολης και του Θριάμβου, στο αντρικό τμήμα της Ηλιούπολης, στο εφηβικό τμήμα του Πανελληνίου, στο Περιστέρι ως βοηθός και συνεργάτης του Μάνου Μανουσέλη και στην Ηλιούπολη, την οποία οδήγησε από τη Β', στην Α' ΕΣΚΑ.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ:

"Στο Αιγάλεω γίνεται μία καινούργια προσπάθεια, βασισμένη στις ακαδημίες του. Η παιδική ομάδα κατέκτησε την 3η θέση στην ΕΣΚΑ και η εφηβική την 4η, έχοντας μάλιστα μεγάλες ατυχίες στην τελική φάση, που δεν της επέτρεψαν να πάει ακόμα ψηλότερα. Αυτή η δουλειά που έχει ξεκινήσει στο Αιγάλεω με υπεύθυνη προπονήτρια την κ. Τσιαντούκα και οργανωτή της όλης προσπάθειας τον κ.Χαραλαμπόπουλο, δίνει μία προοπτική στο σύλλογο στους δύσκολους οικονομικούς καιρούς, που είναι και η μοναδική προοπτική που θα μπορούν να έχουν οι ομάδες από εδώ και πέρα.

Το γεγονός ότι είπα το "ναι" έχει διπλό σκοπό. Αφενός να κάνω ό,τι μπορώ για να καταφέρουμε να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία, αφετέρου να δουλέψω με τα νέα παιδιά και να δημιουργήσουμε το Αιγάλεω του μέλλοντος.

Όσον αφορά τη συνέχεια, είχαμε κάνει μία σημαντική νίκη με τη Φλόγα, όμως στο επόμενο παιχνίδι χάσαμε με ένα καλάθι από τη ΜΕΝΤ στη Θεσσαλονίκη, ένα αποτέλεσμα που δεν κρίθηκε μόνο από την αγωνιστική απόδοση των ομάδων. Έχουμε μπροστά μας έξι αγώνες, με ένα σχετικά δύσκολο πρόγραμμα. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια στο γήπεδό μας και θα διεκδικήσουμε μία ή δύο νίκες εκτός που θα μας κρατήσουν στην κατηγορία.

Η κατάσταση στην κατηγορία είναι παρόμοια με αυτή που επικρατεί σε ολόκληρο το ελληνικό μπάσκετ. Όπως ξεκινάει από την Α1 και φτάνει μέχρι τις τελευταίες τοπικές κατηγορίες, έτσι κι εδώ.

Δυστυχώς το επίπεδο του μπάσκετ που παίζεται είναι πολύ πεσμένο. Η Β' Εθνική είναι ανταγωνιστική, με πολλές ομάδες κοντά στη βαθμολογία, αλλά η ποιότητα του μπάσκετ που παίζεται δεν είναι ίδια με προηγούμενων χρόνων.

Γενικότερα ένα μεγάλο πρόβλημα είναι το γεγονός πως ανακυκλώνονται συνεχώς τα ίδια πρόσωπα. Η εξήγησή του είναι πιο σύνθετη. Πρώτον, το εκπαιδευτικό σύστημα απαιτεί πολλές ώρες από τα παιδιά και δεν τους δίνει ελεύθερο χρόνο για να αθληθούν, δεύτερον έχουν αλλάξει οι ίδιες οι προτιμήσεις των παιδιών που προτιμούν τον ελεύθερο χρόνο τους να τον ξοδεύουν μπροστά στον υπολογιστή τους, παρά αθλούμενοι, ενώ κατά τρίτο λόγο ακόμα και τα λίγα ταλέντα που υπάρχουν, οι προπονητές κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη του αποτελέσματος και της πιθανής απόλυσης, διστάζουν να τους δώσουν τις ευκαιρίες. Με αυτό τον τρόπο δεν υπάρχει παραγωγή νέων αθλητών και βλέπουμε τα ίδια πρόσωπα.

Το Αιγάλεω, όπως όλες οι ομάδες, βιώνει μία δύσκολη οικονομική συγκυρία. Ξέρω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κόσμος, αλλά το Αιγάλεω από παράδοση βασιζόταν στον κόσμο του και τον θέλουμε ενωμένο κοντά μας."

TAGS ΣΕΠΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ