ΣΕΠΚ

Ρεμεντέλας: "Μεγάλος προβληματισμός..."

Ρεμεντέλας: "Μεγάλος προβληματισμός..."
INTIME SPORTS

Ο τεχνικός του Ψυχικού, Γιώργος Ρεμεντέλας μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τα τεκταινόμενα στον χώρο του μπάσκετ.

Ο Γιώργος Ρεμεντέλας παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης εξέφρασε τις απόψεις και τους προβληματισμούς του, όσον αφορά την κατάσταση στον χώρο του μπάσκετ.

Αναλυτικά το σχόλιο του στον ΣΕΠΚ:

" Υπάρχει μεγάλος προβληματισμός αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι για όλους εμάς που έχουμε επιλέξει κομμάτι εισοδήματός μας να προέρχεται από το μπάσκετ. Ευτυχώς έχω δουλέψει σε ομάδες φερέγγυες (Ψυχικό, ΔΑΣΑΛ, Ίλιον, Ερυθραία), όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν βλέπω τι γίνεται τριγύρω μου. Δεν ξέρω πραγματικά τι θα γίνει με το άθλημα που αγαπάμε τόσο πολύ και είναι σημαντικό στοιχείο για τη ζωή μας, καθώς είναι πολύ δημιουργικό και μας γεμίζει ως ανθρώπους.

Σίγουρα θα περάσουμε ακόμα πιο δύσκολες στιγμές στη συνέχεια, όμως θα πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, προκειμένου το μπάσκετ να επιβιώσει και να σταθεί σε μία πιο υγιή βάση. Κατά τα ψέματα μας έχει δώσει μεγάλες διακρίσεις και είναι κρίμα να το βλέπουμε να υποφέρει.

Πρέπει να κάτσουν κάτω οι υπεύθυνοι να θέσουν ένα πλάνο και να δουν τι θα συμβεί σε μακροπρόθεσμη βάση αν κουραστούν για παράδειγμα οι Αγγελόπουλοι και οι Γιαννακόπουλοι και σταματήσουν να βάζουν λεφτά, χωρίς να βρεθεί κάποιος να τους αντικαταστήσει, καθώς δεν βλέπουμε και πολλούς επενδυτές στο προσκήνιο.

Πάντως, οι συνέπειες των όσων συμβαίνουν στο μπάσκετ είναι μέρος της γενικότερης αναταραχής που υπάρχει στον κόσμο. Είναι λογικό και αυτό να επηρεάζεται. Βλέπουμε ανθρώπους να χάνουν τις δουλειές τους και να γκρεμίζονται τα όνειρά τους.

Από την άλλη, αυτό φανερώνει πως το οικοδόμημα δεν είναι χτισμένο και σε τόσο γερά θεμέλια. Πρέπει να δούμε προσεκτικά την άσχημη κατάσταση που επικρατεί, αλλά να μην την εξετάζουμε μόνο από την απαισιόδοξη σκοπιά της.

Μέσα από την τρικυμία που περνάμε, να δούμε κάτι ξεκάθαρο, το οποίο θα πατάει σε στέρεο έδαφος, με τα όποια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά του. Είναι υποχρέωση των διοικούντων το άθλημα να ασχοληθούν σοβαρά με τα τεκταινόμενα στο χώρο και να χαράξουν από κοινού το σχεδιασμό τους.

Το σχέδιο Καλλικράτης μπορεί να φανεί αρκετά χρήσιμο, ώστε να υπάρξουν λιγότερα σωματεία, τα οποία θα έχουν περισσότερο κόσμο και θα είναι δομημένα με στέρεες βάσεις.

Υπάρχουν πάντως και κάποια άλλα... στραβά. Δε νοείται η ΕΣΚΑ να λειτουργεί με ημιεπαγγελματικό τρόπο. Πόσο θα αντέξουν να ματώνουν οικονομικά κάποιοι παράγοντες; Όσον αφορά τη Γ' Εθνική, κάποια παιδιά αναγκάζονται να παρατάνε τις δουλειές τους για να παίξουν σε αυτό το επίπεδο. Η άποψή μου είναι πως το εν λόγω πρωτάθλημα θα έπρεπε να είναι περισσότερο αναπτυξιακό και να το διάγουν κάποιοι σοβαροί κανόνες.

Όχι να αποκλείουν τον 30άρη, όπως γίνεται σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά να βάζουν αναγκαστικά να παίζουν κάποια νεαρά σε ηλικία παιδιά. Πρέπει να δοθεί πολύ μεγάλη βάση στις υποδομές. Όχι μόνο με το τι διδάσκουμε στα παιδιά. Να κάνουμε τα παιδιά να ξαναγαπήσουν το μπάσκετ. Μετά το Ευρωμπάσκετ του '87 δεν έβρισκες κενή μπασκέτα σε ανοιχτό γήπεδο να πας να παίξεις και τώρα οι περισσότερες είναι άδειες.

Πέραν από τις τεχνικές αρετές, οι προπονητές πρέπει να γαλουχήσουν τα παιδιά και με κάποιες αξίες. Για μένα, οι καλύτεροι προπονητές θα πρέπει να δουλεύουν στα τμήματα υποδομής κι όχι στην πρώτη ομάδα. Είναι αναγκαίο να δοθεί από τα σωματεία μεγάλο βάρος στην παραγωγική διαδικασία.

Είμαστε σε μία μεταβατική περίοδο και θα πρέπει να δοθεί ώθηση από τους... από πάνω. Παράλληλα, όμως είναι σημαντικό να εκλογικευτούν οι παίκτες και να μην ζητούν πράγματα, τα οποία είναι μην υλοποιήσιμα. Να συνειδητοποιήσουν πως είμαστε σε μία εποχή, στην οποία δεν μπορείς να ζήσεις μόνο από αυτό. Μπορεί να κερδίσουν εφήμερα κάποια χρήματα για μερικά χρόνια, αλλά όχι για όλη τους τη ζωή.

Είναι σημαντικό μέσα από αυτά που βιώνουμε καθημερινά να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι. Μέσα από τις αντιξοότητες να μην είμαστε εγωιστές, αλλά πιο συνεργάσιμοι και διαλλακτικοί. Θα ζήσουμε ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις. Τα δύσκολα έρχονται, αν και δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα δούμε το... φως στην άκρη του τούνελ. Όπως και να 'χεο, είναι βέβαιο πως πρέπει να θεωρούμε τους εαυτούς μας τυχερούς και ευλογημένους που ασχολούμαστε με το μπάσκετ".

Για την φετινή πορεία της ομάδας του, του Ψυχικού ανέφερε: " Η πορεία είναι κατώτερη των προσδοκιών μας. Είναι σημαντικό να μείνουμε στην κατηγορία, καθώς η ομάδα εκπροσωπεί μία ολόκληρη πόλη. Το κακό είναι πως πέσαμε πάνω στην αναδιάρθρωση και επειδή το σωματείο είναι εξαιρετικά αξιόπιστο και οι άνθρωποί του δεν θέλουν να πουλάνε εκδούλευση, κινούνται μέσα στα πλαίσια που μπορούν.

Το ρόστερ μας είναι ελλιπές, στοιχείο που δεν μας βοηθάει. Δεν έχω παράπονο από τους παίκτες, έχω κι εγώ προσωπική ευθύνη για την πορεία. Δεν προσαρμόστηκα όπως θα έπρεπε στις δύσκολες συνθήκες και ζητάω πολλά. Προφανώς τα παιδιά δεν κατάφεραν να τα αφομοιώσουν. Χάσαμε πολλά παιχνίδια στις λεπτομέρειες, αλλά έχουμε έναν ακόμα γύρο.

Πλέον, κάθε ματς είναι για εμάς τελικός. Κύριο μέλημά μας είναι να ανεβάσουμε την ψυχολογία των παικτών, καθώς πρώτη φορά από τότε που βρίσκομαι στον πάγκο της ομάδας έχουμε υποστεί ήττες με τόσο μεγάλες διαφορές. Με μία καλή νίκη εκτός έδρας θα αναστρέψουμε την κατάσταση. Δεν έχουμε να κάνουμε τίποτε άλλο από το να είμαστε προσηλωμένοι".

TAGS ΣΕΠΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ