ΣΕΠΚ

Καπογιάννη: "Υποβαθμίζεται το γυναικείο μπάσκετ"

Καπογιάννη: "Υποβαθμίζεται το γυναικείο μπάσκετ"

Προβληματισμένη παρουσιάστηκε η Ελένη Καπογιάννη για την απόφαση της ΕΟΚ να διοργανώσει από τη νέα σεζόν ένα πρωτάθλημα για τις γυναίκες χωρισμένο σε τρεις ομίλους

Η προπονήτρια της ΦΕΑ, Ελένη Καπογιάννη μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ, για την απόφαση της ΕΟΚ από τη νέα σεζόν να μην υπάρχει το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών.

Παράλληλα, η κ. Καπογιάννη αναφέρθηκε και τη στη νίκη της ΦΕΑ επί του Κρόνου το περασμένο Σάββατο για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την οριακή νίκη επί του Κρόνου: "Ο Κρόνος μετά την απόκτηση της Βουκίσεβιτς είναι άλλη ομάδα. Νομίζω ότι έχει ανέβει τουλάχιστον δύο σκαλοπάτια. Από εκεί και πέρα είναι πάντα μία αξιόμαχη ομάδα και δίκαια έχει κάνει τόσες νίκες. Ο κόουτς Νανάκος κάνει πολύ καλή δουλειά.

Όσον αφορά το παιχνίδι μας εμείς έχουμε ελλείψεις στις ψηλές κι αν μία από τις κοντές μας δεν βρεθεί σε καλή ημέρα έχουμε πρόβλημα. Σε αυτό το ματς η Κοχ δεν ήταν όπως θα θέλαμε και το παιχνίδι έγινε ντέρμπι. Στο τέλος η ζώνη που παίξαμε μας έδωσε τη νίκη.

Από εδώ και πέρα τα πράγματα είναι δύσκολα, καθώς δεν ξέρουμε αν θα έχουμε ξένες. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Πιστεύω πως αν διατηρηθούν οι ξένες και αποκτήσουμε μία παίκτρια στη θέση "τέσσερα" τότε μπορούμε να τερματίσουμε μέσα στην πρώτη τριάδα και να βρεθούμε στο Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου".

Για τις αλλαγές που ανακοίνωσε η ομοσπονδία στα πρωταθλήματα του γυναικείου μπάσκετ: "Είναι λάθος που ανακοινώθηκε τώρα, καθώς αλλοιώνεται το πρωτάθλημα της Α1 και της Α2, ενώ θα πρέπει να γίνει και πιο δίκαιο το σύστημα. Παραδοσιακά οι ομάδες της Αθήνας παρουσιάζονται καλύτερες και επενδύουν περισσότερα χρήματα, οπότε θα είναι άδικο να "σκοτωθούν" οι ομάδες του Νότου και στο Βορρά να βγει στα πλέι οφ ομάδα με το μισό μπάτζετ που θα έχει κάνει περίπατο στο πρωτάθλημα.

Από εκεί και πέρα η διάλυση της Α2 αφήνει απίστευτο χάσμα. Γενικά με αυτές τις αλλαγές υποβαθμίζεται πάρα πολύ το γυναικείο μπάσκετ και το μόνο που ελπίζω είναι να δώσει κίνητρο στις ομάδες να δουλέψουν τις υποδομές τους".

TAGS ΣΕΠΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ