ΣΕΠΚ

Καλαφατάκης: "Ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια"

Καλαφατάκης: "Ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια"
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Καλαφατάκης, μίλησε για τα πλάνα που κάνει για το μέλλον, ενώ έκρουσε των κώδωνα του κινδύνου για τον ελληνικό αθλητισμό που είναι παραμελημένος από τους φορείς.

Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ παραχώρησε ο Γιώργος Καλαφατάκης ο οποίος μίλησε για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, τα πλάνα που κάνει για το μέλλον, ενώ έκρουσε των κώδωνα του κινδύνου για τον ελληνικό αθλητισμό που είναι παραμελημένος από τους φορείς.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

Για την φετινή πορεία του ΚΑΟΔ που κρίνεται επιτυχημένη: "Δεδομένων των συνθηκών και του χρόνου που ξεκινήσαμε να φτιάξουμε ρόστερ με τους παίκτες που υπήρχαν εκείνη την περίοδο στην αγορά η γενικότερη παρουσία μας κρίνεται θετική γιατί σωθήκαμε νωρίς παρότι ήμασταν μία νεοφώτιστη ομάδα. Μέσα μου έχω την αίσθηση ότι θα μπορούσαμε να είχαμε τερματίσει 1-2 θέσεις παραπάνω.

Χάσαμε τελευταία αγωνιστική τα πλέι οφ που τα θέλαμε περισσότερο για λόγους γοήτρου κι όχι ουσίας. Ήμασταν λίγο άπειροι και άτυχοι, σε κάποιες περιπτώσεις αδικηθήκαμε, ενώ αντιμετωπίσαμε μικροπροβλήματα τραυματισμών. Θα ήμασταν καλύτερα αν δεν είχαν γίνει όσα προανέφερα και θα ήταν καλό για το μπάσκετ να υπάρχει και 4η επαρχιακή ομάδα στα πλέι οφ.

Βέβαια από την πλευρά μας θα ήταν πολύ εξωπραγματικό να πούμε στην αρχή της σεζόν ότι θέλουμε να μπούμε πλέι οφ. Ο στόχος ήταν να σωθούμε και να κερδίσουμε το σεβασμό και την καταξίωση. Θεωρώ ότι παίξαμε καλό μπάσκετ, φέραμε τον κόσμο στο γήπεδο και πετύχαμε καθαρές νίκες, αναδεικνύοντας παιδιά που προέρχονταν από μικρότερες κατηγορίες. Υπήρχε μία καλή συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων που βοήθησε πολύ στην όλη προσπάθεια.

Σωθήκαμε εύκολα βέβαια δεν ξεχνάμε ότι φέτος έπεφτε μία ομάδα. Η νέα χρονιά θα είναι πιο δύσκολη από την προηγούμενη. Η ομάδα θα πρέπει να ξεκινήσει πιο νωρίς να κάνει τα σχέδια της και να δείξει ότι έμαθε πράγματα από τη φετινή σεζόν".

Για τα μελλοντικά του πλάνα: "Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση γενικά στην ελληνική κοινωνία και κατ' επέκταση στο μπάσκετ το μέλλον είναι δυσοίωνο. Δεν μπορείς να κάνεις μεγάλα όνειρα το μόνο που μπορείς είναι να σκέφτεσαι το εγγύς μέλλον.

Με το ΚΑΟΔ είναι σε εκκρεμότητα οι συζητήσεις. Υπάρχει πολύ καλή διάθεση από εμένα και από τους ανθρώπους της ομάδας για να συνεχίσουμε τη συνεργασία. Προφορικά υπάρχει ταύτιση και καλές προθέσεις, όμως πρέπει να δούμε τις λεπτομέρειες για την επόμενη ημέρα. Εντός των ημερών θα γνωρίζω το μπάτζετ που θα υπάρχει. Το τι θα γίνει τελικά δεν το γνωρίζω ακόμα, όμως το σίγουρο είναι ότι ο ΚΑΟΔ έχει προτεραιότητα".

Για το Διεθνές Σεμινάριο που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη από τις 29 Ιουνίου έως τη 1η Ιουλίου: "Ο κόσμος διψάει, οι προπονητές ενημερώνονται, παρακολουθούν και γίνονται καλύτεροι. Δυστυχώς το μπάσκετ δεν το αφήνουν να προοδεύσει αλλά εμείς κάνουμε το καλύτερο για να το κρατήσουμε ψηλά. Τα τελευταία χρόνια έχει δυσκολέψει πολύ η κατάσταση και το βιοποριστικό ανησυχεί πολλούς συναδέλφους. Πλέον έχεις πρόβλημα οικονομικά ανεξαρτήτου κατηγορίας.

Οι Έλληνες προπονητές είναι αδικημένοι στην Ευρώπη θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει πολλά περισσότερα. Ο Σύνδεσμος κάνει πάντα το καλύτερο δυνατό αλλά η πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς δεν ανταποκρίνονται. Για παράδειγμα έχουν 6 χρόνια να γίνουν σχολές και υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να αποκτήσουν κάρτα ασκήσεως επαγγέλματος και δεν μπορούν. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια αλλά διέξοδος για μία κοινωνία που έχει προβλήματα".

TAGS ΣΕΠΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ