ΣΕΠΚ

Καλαφατάκης: "Δύο διαφορετικές ομάδες"

Καλαφατάκης: "Δύο διαφορετικές ομάδες"
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Καλαφατάκης ανέλυσε τον Παναθηναϊκό και την Μακάμπι Τελ Αβίβ, οι οποίοι θα διεκδικήσουν αύριο (08/05) τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης...

Ο Χανιώτης τεχνικός μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ, λέγοντας αρχικά: " Ο Παναθηναϊκός και η Μακάμπι είναι δύο διαφορετικές ομάδες και δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε αυτό".

Στη συνέχεια πρόσθεσε: " Έχουν διαφορετικό τρόπο σκέψης και λειτουργίας . Η Μακάμπι είναι πιο επιθετικογενής ομάδα, που βασίζεται στο ταλέντο κάποιων παικτών της".

Έπειτα πρόσθεσε: " Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα τακτικής, που βασίζεται στην άμυνα και διαβάζει καλά το παιχνίδι. Νομίζω ότι το παιχνίδι θα το κρίνει εν πολλοίς η τακτική, γιατί πιστεύω ότι οι δύο ομάδες είναι προετοιμασμένες κατάλληλα τόσο ψυχικά, όσο και σωματικά.

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να δείξει προσοχή στα ατού της Μακάμπι, όπως τον Σχορτσανίτη, τον Πάργκο, τον Έιντσον και τον Μπλούθενταλ. Βέβαια, είναι χαρακτηριστικό πως έχει στο ρεπερτόριό του το να χαλάει το παιχνίδι των αντιπάλων.

Δίνω προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, όχι επειδή είναι ελληνική ομάδα, αλλά επειδή όλα αυτά τα χρόνια οι παίκτες του είναι μαζί, είναι καλά δεμένοι μεταξύ τους και ξέρουν πώς να κερδίζουν μεγάλα παιχνίδια.

Στο ματς με τη Σιένα δεν ήταν και τόσο καλός στα πρώτα 17 λεπτά, όμως στη συνέχεια έπαιξε το παιχνίδι της. Άντεξε το ξύλο των Ιταλών και δείχνοντας υπομονή, έκανε καλό ροτέισιον και ήταν θέμα χρόνου με την ποιότητα και την εμπειρία των παικτών του να πάρει αυτό που ήθελε.

Ο Διαμαντίδης είναι βαρόμετρο για τον Παναθηναϊκό, αφού κάνει όλες τις δουλειές μέσα στο γήπεδο. Πιστεύω στον τελικό θα ‘ναι καλύτερα και θα παίξει τον κομβικό ρόλο στην ομάδα που έχει μετά από τη φυγή του Σάρας και του Σπανούλη. Το ευχάριστο είναι πως ο Καλάθης ανταποκρίνεται καλά στον αναβαθμισμένο ρόλο του".

TAGS ΣΕΠΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ