ΣΕΠΚ

Δάγλας: "Το μπάσκετ έχει γερές βάσεις"

Δάγλας: "Το μπάσκετ έχει γερές βάσεις"

Ο Αλέκος Δάγλας μίλησε για την εξαιρετική φετινή πορεία του Πρωτέα Βούλα, αναφέρθηκε στις αλλαγές στο γυναικείο μπάσκετ και μοίρασε ευχές.

Ο τεχνικός του Πρωτέα Βούλας, Αλέκος Δάγλας, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του, αναφέρεται στις αλλαγές που έγιναν στο γυναικείο μπάσκετ, ενώ δεν ξεχνάει ότι ζούμε σε εορταστική περίοδο και μοιράζει ευχές.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

Για την μέχρι τώρα πορεία του Πρωτέα στο πρωτάθλημα: "Η πορεία με βάση τα αποτελέσματα μας είναι καλή, καθώς έχουμε 7 στα 7 και θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε στη πρώτη θέση. Το ζητούμενο είναι στο τέλος του πρωταθλήματος να είμαστε πρώτοι που είναι ο βασικός μας στόχος.

Εκτός από τα αποτελέσματα περιμένω να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ γιατί μέχρι τώρα δεν έχουμε παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητες μας. Αυτό συμβαίνει γιατί είμαστε μία καινούρια ομάδα, θέλουμε το χρόνο μας και πιστεύω ότι στο 2ο γύρο η ομάδα μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα κι αυτό θα επιδιώξουμε να κάνουμε".

Για τη νίκη επί του Άρη στο κύπελλο: "Στο ματς ήμασταν λίγο τυχεροί γιατί ο Άρης αγωνίστηκε χωρίς δύο βασικές παίκτριες άρα ήρθε αποδυναμωμένος. Το παιχνίδι θα είχε διαφορετική τροπή αν κατέβαιναν οι Κατωπόδη και Χατζάκου. Για εμάς ήταν ένα παιχνίδι δύσκολο που εξαιτίας των απουσιών του αντιπάλου μας ευνόησε και κερδίσαμε.

Αγωνιστικά είχαμε δύο πρόσωπα στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλοί, όμως στο δεύτερο παρουσιαστήκαμε εξαιρετικά άστοχοι γι' αυτό και το σκορ έμεινε σε χαμηλά επίπεδα. Όπως κι αν ήρθε η πρόκριση είναι μεγάλη επιτυχία για τον σύλλογο γιατί τα τελευταία τρία χρόνια για δεύτερη σεζόν θα βρεθούμε στο final 4. Αυτός ήταν ο δεύτερος μας στόχος".

Για το γεγονός ότι μία ομάδα Α2 μπορεί να βάζει στόχο το final 4 του Κυπέλλου: "Ο Πρωτέας όσο αναφορά το ρόστερ δεν έχει μεγάλες διαφορές από κάποιες ομάδες της Α1. Διαθέτουμε 6-7 παίκτριες έμπειρες που έχουν παίξει στην Α1 και μπορούν να ανταποκριθούν κόντρα σε ομάδες αυτής της κατηγορίας. Τα παιχνίδια με Κρόνο και Άρη τα παίξαμε στο γήπεδο μας και επειδή δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές καταφέραμε να προκριθούμε".

Για το νεανικό ρόστερ που έχει ο Πρωτέας και τις ευκαιρίες που παίρνουν τα νέα κορίτσια των ακαδημιών: "Φέτος επιλέξαμε το ρόστερ της ομάδας να αποτελείτε από 6-7 έμπειρες αθλήτριες και οι υπόλοιπες θέσεις να είναι με νέα παιδιά. Υπάρχει μία συγκεκριμένη φιλοσοφία που θα έχουμε από εδώ και πέρα γιατί αποφασίσαμε ότι λόγω την οικονομικής κατάστασης που επικρατεί πρέπει να προωθήσουμε τα νέα παιδιά, να πάρουν χρόνο συμμετοχής για να μπορέσει η ομάδα να έχει μέλλον. Πλέον η ομάδα ό,τι στόχους κι αν έχει και σε όποια κατηγορία κι αν βρίσκεται θα ζητάει να υπάρχουν στο ρόστερ νέα παιδιά. Ο Πρωτέας επενδύει στις υποδομές του και θα συνεχιστεί αυτή η φιλοσοφία γιατί πιστεύουμε ότι αυτά τα παιδιά θα στελεχώσουν στο μέλλον την ομάδα".

Για τις αλλαγές στην Α2 γυναικών: "Την άποψη μου την έχω πει πολλά χρόνια πριν. Οι αλλαγές νομίζω είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Δυστυχώς στην Α1 δεν μπορούν να υπάρχουν περισσότερες από 10 ομάδες που να λειτουργούν σε καλό επίπεδο με ανταγωνισμό και ποιότητα γιατί έτσι επιβάλλεται να λειτουργούν από τη στιγμή που αυτή η κατηγορία είναι η βιτρίνα του αθλήματος.

Στην Α2 φέτος θα πέσουν αρκετές ομάδες και το πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό μέχρι τέλους. Όπως όλα δείχνουν ο Πρωτέας και η Κως θα παλέψουν για την πρώτη θέση κι από εκεί και κάτω θα γίνει μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Με χαροποιεί ιδιαίτερα ότι οι ομάδες χρησιμοποιούν νεαρά ταλαντούχα παιδιά κάτι που θα μείνει ως υποθήκη τόσο στις ομάδες όσο και στο ελληνικό μπάσκετ για το μέλλον. Στην Α2 αυτός πρέπει να είναι ο προσανατολισμός".

Για τις ευχές που κάνει αυτές τις ημέρες: "Η μεγαλύτερη τύχη του ανθρώπου είναι η υγεία γι' αυτό εύχομαι σε όλο το κόσμο υγεία. Εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που όλοι αντιμετωπίζουμε μας έχουν κάνει να χάσουμε το κέφι την αισιοδοξία, την αυτοπεποίθηση μας κι έχω να προτείνω σε όλους ατομικά να μην το βάλουμε κάτω. Επιβάλλεται να αγωνιστούμε σκληρά, να ανατρέψουμε αυτή τη κατάσταση γιατί είναι το μόνο που μπορεί να μας ξαναφέρει το χαμόγελο και την αισιοδοξία στη ζωή μας.

Από μπασκετικής πλευράς εύχομαι το 2013 να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι οι καλές εποχές που ζήσαμε έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Να καταλάβουμε ότι τώρα το μπάσκετ μας χρειάζεται πολύ περισσότερο κι ότι αυτή είναι η στιγμή που πρέπει εμείς να δώσουμε περισσότερα στο άθλημα απ' ότι μπορεί να μας δώσει αυτό.

Ελπίζω οι ομάδες να συνειδητοποιήσουν ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος τους μέσα στο χώρο του ελληνικού μπάσκετ και με ποιον τρόπο θα καταφέρουν να είναι περισσότερο ανταποδοτικές προς το άθλημα. Είμαι σίγουρος ότι το ελληνικό μπάσκετ έχει γερές βάσεις και θα παραμείνει το άθλημα που θα συνεχίσει να κάνει τους Έλληνες υπερήφανους".

TAGS ΣΕΠΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ