ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός - Μαρούσι 93-61

Παναθηναϊκός - Μαρούσι 93-61
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε με συνοπτικές διαδικασίες το εμπόδιο του Αμαρουσίου (93-61) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη απέναντι στο Μαρούσι στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης, μετά το τελικό 93-61.

Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς επέβαλαν από την αρχή της αναμέτρησης τον ρυθμό τους, με τον Σέρβο τεχνικό να δοκιμάζει αρκετά πράγματα στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του ενόψει της επόμενης σεζόν.

Ο Ίαν Βουγιούκας πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, καθώς σημείωσε 18 πόντους, ενώ 15 πέτυχε ο Μάριτς. Για το Μαρούσι που αγωνίστηκε με αρκετούς παίκτες από την ομάδα των εφήβων ο Γιάννης Γκαγκαλούδης σταμάτησε στους 20 πόντους.

Ο αγώνας:

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και πήρε από τα πρώτα λεπτά του ματς το προβάδισμα σκορ, επιβάλλοντας τον ρυθμό του. Έτσι, το "τριφύλλι" με τον Άλεξς Μάριτς, ο οποίος έπαιρνε τις περισσότερες προσπάθειες για την ομάδα του έκανε το 13-5 πέντε λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου.

Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός ανέβασε ακόμα περισσότερο την απόδοση του και κατάφερε να ανοίξει ακόμα περισσότερο την ψαλίδα μεταξύ των δύο ομάδων, με τον Μάριτς και πάλι. Με αυτόν τον τρόπο το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 27-17 για τους γηπεδούχους, με τον Ομπράντοβιτς πάντως να έχει αρκετά παράπονα από τους παίκτες του (27-17), καθώς ο Γιάννης Γκαγκαλούδης (13 πόντους στο Α' Δεκ.) δημιουργούσε αρκετά προβλήματα στον Παναθηναϊκό.

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, οι "πράσινοι" ανέβασαν τον ρυθμό τους, με τον σύλλογο των βορείων προαστίων να μη μπορεί να ακολουθήσει. Η διαφορά αυξήθηκε ακόμα περισσότερο, φτάνοντας τους 15 πόντους έπειτα από τρίποντο του Ρομέιν Σάτο στο 15'.

Δεν δυσκολεύτηκε...

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει τον πλήρη έλεγχο του ματς, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 56-30 για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, από την οποία εννέα παίκτες του είχαν ήδη σημειώσει καλάθι.

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου, οι γηπεδούχοι με τον Ίαν Βουγιούκα ανέβασαν ακόμα περισσότερο την διαφορά, καθώς ο σέντερ του Παναθηναϊκού μαζί με τον Αλέξανδρο Κυρίτση έκαναν το 66-36 στο 25'. Το Μαρούσι προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά το 30' βρήκε τους "πράσινους" στο +33 (76-43).

Τα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να παίρνει στο τέλος το θετικό αποτέλεσμα και την πρόκριση για τα ημιτελικά του πρωταθλήματος με 93-61.

Τα δεκάλεπτα: 27-17, 56-30, 76-43, 93-61.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Κυρίτσης 6, Ζούμπος, Μάρτις 15, Σμιθ 3, Καϊμακόγλου 6, Λόγκαν 11(1), Σάτο 3(1), Πατ Καλάθης 11(1), Γιασικεβίτσιους 8, Διαμαντίδης 2, Βουγιούκας 18, Νικ Καλάθης 10.

Μαρούσι (Λινάρδος): Μαδαλβάνος 2, Παπαφλωράτος, Αλεξίου, Ακεψεμαϊδης 10(1), Καλογιάννης 2, Γκαγκαλούδης 20(3), Θεοδωσίου, Φασιανός, Κογιαντίνοβιτς 6, Τσόντζος 8.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ