ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ζήσης: "Ωραίο ξέσπασμα"

Ζήσης: "Ωραίο ξέσπασμα"
INTIME SPORTS

Ο Νίκος Ζήσης, ο οποίος ήταν ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής μίλησε για τη νίκη επί του Πουέρτο Ρίκο και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Τι είπαν Αντετοκούνμπο, Καϊμακόγλου.

Αποστολή στην Ισπανία, Γιάννης Φιλέρης

Η Εθνική επικράτησε του Πουέρτο Ρίκο και προκρίθηκε στη φάση των "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Νίκος Ζήσης, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος μίλησε για το θετικό αποτέλεσμα επί του Πουέρτο Ρίκο.

"Σήμερα ήταν ένα κρίσιμο παιχνίδι γιατί ξέραμε ότι το Πουέρτο Ρίκο έπαιζε τελευταίο χαρτί. Μπήκαμε νωχελικοί και το Πουέρτο Ρίκο έπαιξε με κάποια break, μπήκε καλύτερα και πίεσε πιο δυνατά στις μπάλες. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε ένα καλό ξέσπασμα. Έχουμε μια μέρα να ξεκουραστούμε και συνεχίζουμε", είπε ο Ζήσης.

Ο Νικ Καλάθης από την πλευρά του υπογράμμισε: " Σε κάθε παιχνίδι γινόμαστε και καλύτεροι,νομίζω ότι αυτό φαίνεται μέσα στο παρκέ. Στόχος μας είναι το καλύτερο από εδώ και πέρα αλλά δεν το κρύβω ότι θα θέλαμε την τετράδα.

H Kροατία είναι σκληρή ομάδα, διαθέτει καλούς παίκτες και σίγουρα περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Δεν με εξέπληξε πάντως η ήττα της από τη Σενεγάλη που είναι επίσης μία σκληρή ομάδα".

Αντετοκούνμπο: "Όχι για μένα, για την ομάδα"

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο αποθεώθηκε από τους Έλληνες φιλάθλους στην Σεβίλλη. Παρόλα αυτά και πάλι δεν θέλησε να κάνει δήλωση επί προσωπικού: " Καθόλου δεν θέλω να μιλήσω για μένα, να μιλάμε μόνο για τη νίκη και την ομάδα".

Αυτό που μετράει, λοιπόν, είναι η νίκη και η εμφάνιση της ομάδας. Ο Γιάννης θα πει: " Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, ολοένα και γινόμαστε καλύτεροι. Στη συνέχεια θα πάμε για το καλύτερο δυνατό. Σίγουρα ο στόχος μας είναι από εδώ και πέρα η πρωτιά που θα μας βοηθήσει στα σταυρώματα. Αλλά μας ενδιαφέρει να παίζουμε καλά".

Καϊμακόγλου: "Ξεκούραση και Κροατία"

" Πετύχαμε τον πρώτο μας στόχο, ξεκουραζόμαστε και πάμε για την Κροατία" είπε ο Κώστας Καϊμακόγλου, που ρωτήθηκε αν η ομάδα κάνει “όνειρα” για το τι θα συμβεί στη Μαδρίτη: “ Κοιτάμε μόνο το επόμενο παιχνίδι. Η Κροατία δεν είναι εύκολη αντίπαλος. Θα παλέψει για να μας κερδίσει, γιατί έχει στους ώμους της και μια ήττα. Βέβαια, αν νικήσουμε τότε ναι θα θέλουμε μια ακόμη νίκη επί της Αργεντινής, ώστε να πάμε σαν πρώτοι στα νοκ-άουτ παιχνίδια”.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος επισκέφθηκε την αποστολή στα αποδυτήρια και έδωσε συγχαρητήρια για τη νίκη και φυσικά για την πρόκριση στους “16”. Η ελληνική ομάδα διεκδικεί, πλέον, την πρώτη θέση του γκρουπ, που θα την φέρει αντιμέτωπη με την 4η του ομίλου της Γρανάδα.

* Ένα -ευτυχώς όχι σοβαρό- λιποθυμικό επεισόδιο με έναν Αργεντινό συνάδελφο, κινητοποίησε ολόκληρη την ελληνικη αποστολή που είχε μείνει στο γήπεδο περιμένοντας να τελειώσει τις δηλώσεις στην τηλεόραση ο Φώτης Κατσικάρης. Το ιατρικό επιτελείο της ομάδας, αλλά και οι παίκτες (Μπουρούσης, Παπανικολάου) έσπευσαν να δουν πως μπορούσαν να βοηθήσουν. Ευτυχώς ο άνθρωπος ήταν ... καλά και δεν χρειάστηκε περαιτέρω βοήθεια.

* Ο Παναγιώτης Φασούλας και ο Νίκος Φιλίππου παρακολουθούν από την αρχή του τουρνουά την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας. Ο δεύτερος βέβαια συμμετείχε όλα αυτά τα χρόνια και στο επιτελείο της ομάδας. Ο Φασούλας, όμως, είναι η πρώτη φορά που έρχεται σε μια μεγάλη διοργάνωση στο εξωτερικό σαν φίλαθλος. Και φέρνει γούρι...

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ